Persoane interesate

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Catedrala Sf. Mihail.


Istoria Catedrala Sf. Mihail datează din secolul al XIII-lea. În 1226, Ducele de Brabant Henry am pus prima clădire de cărămidă, care a fost finalizată doar sub Carol al V-Mare. Rămășițele bisericii anterioare a secolului al 11-lea în stil romanic, puteți vedea prin orificiile de sticlă în podea. Acest lucru explică impunerea de numeroase stiluri: romanic, gotic și renascentist ...



Fațada principală, în fața căreia este o scara monumentala constă din două turnuri patrate 69 de metri inaltime, acoperis fronton interconectate, arkaturoy decorate si nise.Centrul oferă un portal mare, decorate cu statui de sfinți. Deasupra portalului se află o cutie alungită imens.





 
Fatadele laterale din punct de vedere arhitectural, în nici un fel inferior fatada principala.

Potrivit legendei, în 1050 Arhanghelul Mihail a fost salvat de la moarte a Fiului lui de contelui Louvain - la Bruxelles. În semn de recunoștință Numar l-au declarat patronul spiritual al orașului. Imaginea lui este pe turla Primăriei, de asemenea, găsite în alte părți ale orașului.



 
Sf. Mihail este sfântul patron al Bruxelles-ului, dar mențiunea de Saint mulți oameni Gudula nu poate însemna nimic. Foarte putin se stie despre acest fiica nobil din secolul al saptelea carolingiană, dar moaștele sale sunt păstrate acolo de peste 1000 de ani.


 
Sv.Gudula - unul dintre creștin prima belgian, care a canonizat ani svyatyh.Ona mulți de viata predicare creștinism și, în timp ce încă tineri, și a studiat Scripturile. Dar demonul cicălitoare împiedicat cărți citite religioase pe timp de noapte - si apoi a suflat lumânare, lumina din care aceasta chitala.Devushka ori de câte ori aprins lumânare nou și pentru constanței lor a fost canonizat. De aceea, este întotdeauna înfățișat cu o Biblie și o lanternă în mână. Înger protejează lampa, iar Biblia este un templu în onoarea sfântului.


 
Decorare a templului întregul ansamblu imprimați această splendoare.Lungimea navei de 110 de metri, 26 de metri, lățimea de 50 de metri - catedralei. Piloni romanice sprijini bolta, acestea sunt decorate cu statui ale celor doisprezece apostoli, sculptori Dyukenua, Federba, van Milderta și Tobia. Coruri în stil gotic primar iluminate ferestre înalte, vitralii decorate al XVI-lea secol.



Altarul principal, foarte luxos, din lemn de stejar sculptat, decorate cu figuri simbolice de cupru cu ciocanul.




























































Brussels. Saint Michael and Gudula Cathedral.1858

Totalul afișărilor de pagină