Persoane interesate

joi, 29 decembrie 2011

Jadul - piatra regala
































Un comentariu:

  1. Inca din 2950ic Jadul era considerat in China o piatra regala. In acea perioada se credea ca poate conserva corpul dupa moarte si din acest motiv nu lipsea din mormintele imparatilor. Timp de mii de ani, Jadul a fost considerat un simbol al dragostei si virutii fiind pretuit mai mult ca aurul. Conform mitului, Jadul s-a nascut in timpul unei furtuni motiv pentru care fiecare casa are in fundatia ei o piatra Jad pentru a calauzi intocmai unui far in furtuna.
    Conform altui mit Jadul s-a cristalizat din lumina Lunii ce rasarea in spatele muntiilor sfinti. Era piatra regala si se credea ca este materializarea principiilor cosmice si ca poseda cele cinci virtuti ale filosofiei chineze: compasiune, modestie, curaj, justitie si intelepciune, insa si binevointa, stiinta, virtute, puritate, rezistenta, inventivitate si moralitate.
    Termenul Jad este folosit pentru a numii 2 tipuri de pietre formate din compozitii diferite de minerale: Jadul chinezesc antic este nephrite Jad (cuvintul vine din greaca unde nephros inseamna rinichi) si este compus in mare parte din calciu si magneziu, iar Jadeitul este o piatra bogata in sodiu si aluminiu. Jadeitul apare in nunante de verde clar, viu, dar si in nunate de mov, roz, galben sau alb. Jadul Chinezesc (nephrite) are nuante de verde inchis, maro sau negru.

    RăspundețiȘtergere

Totalul afișărilor de pagină