Persoane interesate

joi, 23 februarie 2012

Enya Brennan

























 (396x598, 161Kb)



 Numai timpul


 O zi fără ploaie


 Aniron


 Dimineaţa Glory


 Apa prezinta inima ascuns



 Seara Falls
Enya s-a născut în Gweedore (Gaoth Dobhair în irlandeză) un mic orășel din comitatul Donegal, situat în nord-vestul Irlandei.
Talentul muzical l-a moștenit de la părinții ei, ambii muzicieni de renume, tatăl făcând parte dintr-o trupă muzicală Slieve Foy Band, iar mama, profesoară de muzică la școala din Gweedore. Ea este a șasea după vârstă, având încă 8 frați și surori, toți fiind înclinați spre muzică.
Dragostea pentru muzică a apărut încă din copilărie, la doar 4 ani a început să cânte pe scenă la festivaluri naționale. La 11 ani a intrat la internatul din Milford condus de ordinul Loretto, unde studiază pianul și muzica clasică. La 17 ani și-a continuat studiile de muzică la colegiu.A petrecut un an studiind muzica clasică cu părintele O'Cheallaigh înainte ca, la sugestia managerului formației Clannad,Nicky Ryan, să se alǎture formației.Clannad, grupul familiei era alcătuit din unchii gemeni Padraig și Noel O'Dugain, frații mai mari Ciaran și Pol Braoinain și sora ei Maire Ni Bhraoinain. Enya a oferit în special voci în fundal și a folosit în cântece pianul electric Wurlitzer, mai târziu a folosit sintetizatorul Prophet 5. Enya a făcut parte din formație aproximativ 2 ani, au făcut turnee împreună și a participat la înregistrarea albumelor Crann Ull și Fuaim. După un turneu european în 1982 Enya a anunțat că va părăsi trupa împreună cu managerul și producătorul acestora, Nicky Ryan.S-a mutat împreună cu el și soția acestuia la Dublin și și-a dezvoltat propriul stil muzical. A început să scrie cântece în 1982, a învățat saxofonul și a cântat la pian. În 1984, două dintre instrumentalele ei Miss Claire Remembers și An Ghaoth on Ghrian au fost lansate pe casetă Touch Travel într-o ediție limitată de numai 5000 de copii. Miss Claire Remembers apare și pe albumul Watermark, dar An Ghaoth On Ghrian nu a mai fost relansat. Mai târziu, Roma Ryan, care găsea cântecele foarte vizuale, a trimis caseta Enyei la David Puttnam, care căuta pe cineva care să compună muzica pentru filmul său nou The Frog Prince. A tras pe o casetă demo. El i-a oferit Enyei posibilitatea de a compune muzică frumoasă și romantică. A scris muzică și pentru documentarul în serie The Celts. Acest soundtrack a fost lansat apoi separat pe albumul intitulat simplu Enya(1987), cu cântecul I Want Tomorrow ca single. Deși nu s-a bucurat de mult succes în topurile muzicale, Rob Dickins, șef la Warner Music UK, a auzit albumul și s-a îndrăgostit de el. Când a întâlnit-o pe Enya la Irish Awards în afara Dublinului, el a semnat imediat un contract cu ea. "Am încheiat contractul cu ea ca artist fără vreun caracter comercial", spune Dickins. 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină