Persoane interesate

marți, 12 noiembrie 2013

Reteta de mousse de ciocolata de la Daniel Boulud


Frumusetea oricarei retete de mousse sta in faptul ca ii poti adauga ingrediente care sa iti satisfaca gustul propriu: mai mult zahar, un strop de cafea, un strop de tarie, mirodenii (scortisoara sau cardamon, vanilie sau fulgi de ardei iute) si sa transformi desertul intr-o gustare usoara.
Reteta de mousse de ciocolata de la Daniel Boulud
Ingrediente pentru 6-8 portii:
  • 560ml smantana pentru frisca (35% grasime) 
  • 225g ciocolata neagra tocata marunt
  • 150g zahar + 115g extra
  • 6 oua separate albus de galbenus
  • 3 oua intregi
Topeste ciocolata la bain-marie si lasa-o deoparte. Bate frisca.
Pune la fiert 150g cu 60ml apa si lasa pe foc  fara sa amesteci. Intre timp incepe sa bati galbenusurile si cele 3 oua intregi. Cand siropul atinge 115C (sau proba de caramel moale) toarna-l in fir subtire in ouale pe care le bati. Nu opri mixreul niciun moment. Dimpotriva, creste viteza de mixare si continua sa bati 8-10 minute pana cand amestecul din bol se raceste.
Intr-un alt bol pregateste o bezea elvetiana. Amesteca albusurile si restul de zahar. Pune-le la bain-marie si mixand in ele astepta pana cand amestecul se infierbanta bine. Ia de pe foc si mixeaza la viteza mare pana ajungi la consistenta unei bezele.
Incorporeaza incet, cu o spatula, o treime din spuma de galbenusuri in bezea. Apoi incorporeaza repede frisca in ciocolata calda (la 50C). Adauga peste ea spuma de galbenusuri si apoi restul de bezea si incoproraza-le.
Mousse-ul asta poate fi servit simplu ( dupa ce il tii 2 ore la rece) sau poate fi folosit in prajituri, torturi…

Lectia de gatit: Mousse si ciocolata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină