Persoane interesate

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

HIPERACIDITATEA SI PREVENIREA EI PRIN ALIMENTATIE


HIPERACIDITATEA SI PREVENIREA EI PRIN ALIMENTATIE
Tabel cu pH-ul alimentelor
Foarte Alcaline
Mult Alcaline
Mijlociu Alcaline
Slab Alcaline

Alimente

Slab Acide
Mijlociu Acide
Mult Acide
Foarte Acide
smochine caise pepene verde
stafide, masline mango
mere curmale alune pere papaya
piersici, nuca de cocos struguri, banane, capsuni citrice, pepene rosu ananas
Fructe
prune
coacaze 
merisor
banane verzi
Gemuri
dulceturi
broccoli ceapa verde, telina
sfecla rosie gulii, spanac, usturoi
varza cartofi castraveti, salata
varza de Bruxelles morcovi
Legume
rosii spanac gatit
bulion de rosii
soia boabe
mezeluri din soia

Leguminoase

fasole alba, linte
branza de soia
lapte de soia
grau incoltit
ovaz
Cereale
orez brun
grau, orez
malai, orz
paine, patiserie
samburi dovleac
alune
ulei de peste ulei de primula
ulei presat la rece de
floarea soarelui masline
Oleaginoase Seminte
ulei rafinat  de floarea soarelui, masline
nuci
arahide prajite
lapte de mama
Lactate
unt, iaurt orez cu lapte
lapte de vaca nefiert smantana
branzeturi
cazeina, lapte fiert
branza topita inghetata
oua de prepelita
oua de rata
Oua
oua de gaina
Carne
peste
carne de miel
carne de porc
carne de vita, stridii
praf de copt
condi-mente piper
plante
Plante
Condimente
vanilie
muscat
puding
jeleuri
sare marina
otet de mere
sulfit
Conservante
benzoat
aspartam
sare rafinata otet
apa minerala
ceaiuri
ceai verde
Bauturi
alcool
cafea
drojdie,
bere
melasa
Dulciuri
miere
zaharina
zahar, cacao ciocolata
Coada soricelului
Cretusca
Lemn dulce
 Aswaganda
Shatavari
Spirulina
Medicamente
anti-inflamatoare anti-histaminic
sedative tranchili-zante
antibiotice aspirina
FRUCTE ALCALINE
FRUCTE ACIDE
mere si cidru
caise,
piersici
avocado
struguri
banane coapte
capsuni
cirese
stafide
curmale
smochine
grape-fruit
mango
pepeni
nectarine
masline
papaya
pere
ananas
prune
lamai
toate conservele, gemuri, dulceturi
fructe zaharisite, glazurate
fructe uscate, conservate cu sulfura
fructe proaspete cu zahar
banane verzi
merisor
masline verzi murate
LEGUME ALCALINE
LEGUME ACIDE
supe vegetale
asparagus copt
broccoli, conopida
varza rosie si alba
morcovi, rosii,cartofi
anghinare
castraveti
marar
vinete, andive
usturoi, praz, ceapa
salata verde,spanac
ciuperci
leguminoase (in afara de alune si linte)
patrunjel, pastarnac
ardei
dovleac, asparagus
ridichi
soia boabe
extract de soia
bostan
nap, sfecla

fasole alba
varza de Brussel
linte
rubarbar
LACTATE ALCALINE
LACTATE ACIDE
lapte smantanit,kefir, zer
lapte proaspat (vaca, capra)
iaurt cu acidophilus
unt, smantana, branzeturi
inghetata
lapte fiert, lapte praf
PRODUSE DIN CARNE ALCALINE
PRODUSE DIN CARNE ACIDE
nu sunt toate tipurile de carne de mamifere, pasari, peste, gelatina, grasime, icre, oua de gaina albe
CEREALE ALCALINE
CEREALE ACIDE
cereale proaspete,
grau incoltit,
orz verde
produse de patiserie
paine, toate tipurile
prajituri, biscuiti
amidon, aluaturi
paste fainoase
galusti
faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale
DIVERSE - ALCALINE
DIVERSE - ACIDE
ceaiuri de plante, neindulcite
produse din lucerna
ghimbir
drojdie de bere (calup) ?
sare de mare
toate bauturile alcoolice
dulciuri,sosuri
cacao, ciocolata
coca-cola, cafea
racoritoare sintetice,
sare rafinata, curry,
sifon
aditivi alimentari sintetici : arome, coloranti conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum
condimente cu glutamat
OLEAGINOASE ALCALINE
OLEAGINOASE ACIDE
migdale
castane, nuca de cocos
toate celelalte fructe oleaginoase si semintele coapte sau prajite
OBICEIURI ALCALINE
OBICEIURI ACIDE
somnul, relaxarea,
sauna, exercitiul fizic
buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul
fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice
somn insuficient
suprasolicitarea, medicamentele
supararea, mania, revolta
__,_

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină