1.
Nu bea ceai pe stomacul gol.
2.
Nu bea ceai fierbinte. Ceaiul prea fierbinte irita gatul, esofagul si stomacul. Utilizarea prelungită de ceai foarte fierbinte poate duce la schimbări dureroase în a acestor organe. Conform studiilor internationale, utilizarea frecventă a temperaturii de ceai peste 62 grade duce la o vulnerabilitate crescută a peretelui stomacului și dă simptome de diverse boli ale stomacului.Temperatura ceaiului nu trebuie să depășească 56 de grade.
3.
Nu bea ceai cu gheață.
4.
Nu bea prea mult ceai tare. Conținutul ridicat de cafeina si tanin din ceai puternic poate provoca dureri de cap și insomnie.
5.
O lungă perioadă de timp pentru prepararea ceaiului. Dacă prepari ceaiul prea mult timp, polifenolii din ceai și uleiurile esențiale încep să se oxideze spontan, nu numai privează de transparență ceaiul, gustul și aroma, dar, de asemenea, reduce semnificativ valoarea nutritivă a ceaiului din cauza oxidarii conținute în frunzele de ceai, vitaminele C si E, aminoacizii și alte valoroase substanțe.
6
Nu se prepara în mod repetat. De obicei după fierbere treilea sau al patrulea în frunze de ceai au rămas puține. Experimentele arată că prima perfuzie atrage aproximativ 50% de nutrienți din frunzele de ceai. În al doilea rând - 30%, iar al treilea este de numai aproximativ 10%, pentru prepararea cafelei patra adaugă un alt 1-3%.
7
Nu bea ceai înainte de mese. Un număr mare de cani de ceai baut înainte de masă duce la diluarea salivei, alimentele încep să pară insipide, în plus, poate reduce temporar de absorbție a proteinelor din organele digestive . În consecință, un ceai se poate bea cu 20-30 de minute înainte de a mânca.
8
Nu bea ceai imediat după o masă. Orice consum excesiv dupa mese duce la scăderea semnificativă a concentrației de suc gastric, si incetineste digestia și descompune toate sistemului digestiv, este mai bine să-l facă în 20-30 de minute dupa masa.