Persoane interesate

duminică, 19 mai 2013

12 cele mai vechi orașe ale lumii.



Damasc

Orașul sirian din Damasc, înființat în urmă cu  11 000 de ani. El a fost suficient de puternic pentru a observa dezvoltarea și declinul   multor civilizatii. Astăzi, Damascul detine 2,5 milioane  oameni și este cunoscut sub numele de capitala  culturii arabe.










 Jerichon


Orasul este situat pe malul de vest al Iordanului. Cele mai vechi fortificatii au fost construite în anul 6800 î.Hr. Aceasta oferă un motiv  ca mulți istorici sa considere Ierihonul primul oraș-cetate   Este în mod clar unul dintre cele mai vechi orașe din lume, ca prima dovada de ședere pe aceste meleaguri aparțin poporului 9mu mileniu. Incredibil, Jerichon este cunoscut ca orasul cel mai slab populat de-a lungul existenței sale. Astăzi detine aproximativ 20.000 de oameni.











 Aleppo


Orașul sirian Alep a fost fondat acum 8000 ani, Astăzi, acesta este cel mai mare oras din Siria.







 Atena


Greacă - Atena este centrul de origine al filosofiei Grecesti - . Prima așezare datează cu 11 și 7 milenii î.Hr. De atunci, oras locuit permanent.








 Argos



Argos este la fel de vechi ca și Atena. În ultimii 7000 ani, este încă în evoluție și nu este inferior față de alte orașe antice.







 
 Argos



Argos este la fel de vechi ca și Atena. În ultimii 7000 ani, este încă în evoluție și nu este inferior față de alte orașe antice.






Byblos este situat în Liban, și  are mai mult de 7.000 de ani. După cum s-a afirmat de către vechiul scriitor Filon, Byblos este cel mai vechi dintre orașele antice. Este de remarcat  "Byblos", este cuvantul de la care vine cuvântul "Biblie".






 Sidon



Este, de asemenea, oraș  din Liban, locuit de peste 6000 de ani. Locația avantajoasă a dat orașului o mulțime de avantaje, în trecut, din cauza csre Sidon este încă în curs de dezvoltare.







 Orașul iranian Rey se face cunoscut pentru prima dată  în urmă cu 8000 ani, conform mărturiei. Există încă monumentele istorice mai vechi, cum ar fi   turnul Herbie , și are mai mult de 3000 de ani.





 Ierusalim



Oras din Israel, care a aparut acum 4000 - 5000 de ani. Se leagă împreună mai multe religii ale lumii, dar poziția sa este destul de precară, având în vedere evenimentele care au loc în prezent.









 Luoyang



Orașul chinez de Luoyang a fost fondat acum 4000 de ani. Aceasta este una dintre cele șapte mari capitale antice din China.









 varnas



 orașul Indian  varnas dateaza de 5000 de ani. Este cel mai vechi oraș din India, si este considerat sacru și, prin urmare, atrage o multime de pelerini.








Р

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină