Persoane interesate

duminică, 19 mai 2013

ROMA - Cetatea eternă, ​​ leagănul culturii europene.


Рим



Timp de mai multe secole, arena Colosseumului îmbibata cu sângele  gladiatorilor, animalelor sălbatice, sclavilor și criminalilor. După botezul lui Constantin cel Mare și a gladiatorilor Imperiului Roman Colosseumul a fost în declin,  aici fiind  efectuată doar chinuirea animalelor. De-a lungul timpului, această distracție  s-a scufundat în uitare. Coliseum si-a pierdut gloria de odinioara. 

Рим


 Coloseumul , a căzut treptat deradare, mai ales de vina  localnicilor. Ei au luat în mod activ  materiale de constructii.
În secolul al 18-lea, Papa Benedict a ordonat să se pună o cruce în arena  Colosseumului, în memoria celor care au murit aici , a primilor creștini.


Рим

 
Рим



Рим

Dar, pe de altă parte, atunci când ne imaginezam râuri de sânge vărsate pe acest domeniu, sute de mii de creaturi, morți și mutilați, ne infricoseaza. Și toate aceste tragedii s-au jucat de dragul distracțiilor, pentru ca  mulțimea să demonstreze forța și puterea Imperiului Roman.


 


Рим



Рим

 

Рим



Рим


 

Рим



Рим


 





Рим



Рим



Рим

Arcul lui Constantin nu voi pune coordonatele,  este situat chiar lângă Colosseum

Рим



Рим



Рим


 A fost construit în anul 315 d.Hr. Desigur, din ordinul împăratului Constantin. Acesta a fost construit pentru a comemora victoria lui Constantin asupra  dușmanului intern al imperiului.


Рим
Рим



  Lângă Colosseum este Forumul Roman
 
Forumul Roman



Istoria Romei incepe cu acest forum. După ce orașul a fost fondat forumul a început să acționeze ca  loc unde oamenii pot face comerț și împărtăși opiniile dumneavoastră. Totul a început în timpul domniei primilor regi ai Romei. După ce a fost un forum dat a câștigat mai multă putere politică, precum si  clădirea  Senatului și a Curții. Pe langa toate acestea, în cadrul Forumului a avut o varietate de arcuri de triumf, temple ale zeilor antici și alte clădiri.



Aici in  forum este mormântul lui Iulius Cezar
 

Рим



Рим




 


Рим


Și un alt arc este numit în onoarea împăratului Septimius Severus. Ridicat în cinstea victoriei sale asupra Parthia. În partea de sus a arcului se afla statuia lui Septimius și fiii lui Geta și Caracalla. În prezent, acestea din păcate au rămas 

Рим



Рим



 Templul în cinstea zeului Saturn. Una dintre cele mai vechi temple romane. A fost reconstruit după un incendiu așa cum reiese din inscripția: "Senatul si poporul Romei distruse de foc restaurat"

 
Рим



Рим


 Templul este dedicat Dioscuri gemenilor Castor și Pollux, fiii lui Jupiter. Asta e tot ce a mai rămas din el


 

Рим

 Apoi câteva fotografii ale ruinelor casei Vestal.Casa care a fost situat a în apropiere de Templul lui Vesta. Zeita Vesta
Рим



Рим



Рим



Рим



Рим



Рим










Далее несколько фотографий без комментариев. Дело в том что на форуме еще очень много разных объектов с очень интересной историй, но все я в одиночку не охвачу.

Рим



Рим



Рим



Рим








 
 drenaj vechi




Рим



Рим



Рим


 
Acolo este Circus Maximus cel mai mare hipodrom din Imperiul Roman, unde au fost curse cu care.

Рим
Рим




 

Рим



Рим



Panteonul a fost construit în antichitate în onoarea zeilor din Roma antică. Pe scurt, "Templul tuturor zeilor."
 


Рим

 


Рим

Cu siguranță ați observat obeliscul dun  fața Pantheonului. În general, Roma este plin de ele, impresia că fiecare împărat sau consul s-a simțit obligat să ia cel puțin un obelisc din Egipt. Acest obelisc a fost adus la Domițian. 

Рим

În fața Panteonului a fost instalat la ordinul Papei, Clement 11 - lea 

Рим

 
Рим



Рим





Рим

 

Рим



Рим



Рим


 

Рим


 

Рим



Рим


 
Рим



Рим



Рим



Рим


 

Рим



Рим


 


Рим


 






Рим


 

Рим



Рим



Рим



Рим


 


Рим


 

Рим


 
Рим


Рим



Рим


 


Рим



Рим


 

Рим



Рим


 

Рим


 

Рим


 

Рим


 

Рим


 


Рим


 

Рим



Рим


 


Рим


 

Рим



Рим



Рим


 

Рим



Рим



Рим



 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină