Persoane interesate

duminică, 23 iunie 2013

Thymusul (timusul) și imunitatea.

Glanda timus și sistemul imunitar.

Cauza celor mai multe boli la om este în prezent imunitatea scăzută - slăbirea sistemului de protecție a organismului, lipsa de vitalitate. In organism, responsabil de formarea și funcționarea sistemului imunitar este glanda timus. Numele "timusul," sau "timus" vine de la thymos cuvântul grecesc, care înseamnă "forta de viata". Există o tehnică simplă, care permite, prin impactul acesteia asupra timusului sa stimuleze în mod eficient vitalitatea lui interioara.


735_355 (460x345, 116Kb)

 Thymos (greacă θύμος), timus, tradus ca starea de spirit, suflare de viață, principiu vital, energia vitală.

      Glanda timus este situata în centrul pieptului, spatele vârful sternului, 2 cm sub adînciturile jugulare, care sunt la baza gâtului.
Astăzi se dovedește că glanda timus - este cel mai important organ pentru a menține sistemul nostru imunitar, ceea ce explică creșterea rolului său în terapia de prevenire a cancerului  .        În  kinetoterapie, glanda timus  este centrul de control al fluxului de energie în meridianah.
Astăzi este cunoscut faptul că 95% din persoane au timusul  slăbit.
95877818 (700x526, 61Kb)

 Pentru recuperarea  timusului se recomanda a face urmatorul exercitiu. În picioare, cu picioarele la latimea umerilor, bratele pe langa corp. Respirand corect înclinăm încet capul pe spate și umeri, în același timpExpirand apoi, înclinam capul înainte și presam bărbia in piept și, în același timp,  muta umerii cât mai în față. Repetam de mai multe ori. Exercitarea făcut încet, crescând treptat miscarile.

Dacă în fiecare dimineața facem acest lucru în mod regulat pentru a consolida glanda timus - și putem face foarte usor acest lucru de câteva ori în timpul zilei - in curand va veti simti mult mai energic și mai puternic. În ciuda aparent insignifianta a procedurii impactulului pozitiv neobișnuit de mare.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină