Persoane interesate

vineri, 22 februarie 2013

Ce este un Pomander? Dacă tradus literal din franceză Pomme d'Ambre - sferă de metal sculptată prntru arome, cum ar fi chihlimbar, mosc, uleiuri parfumate si rasini.În Evul Mediu a fost purtat de aristocrați ca obiect de lux.Se credea că aceste parfumuri proteja de boli, mai ales ciuma.




 

 
 (470x600, 83Kb)

Flori pomandery -   buchet special . Acestea sunt realizate printr-o  tehnologie speciala. 
 

 
Cum sa faci o pomander- baza este coaja oricărui fruct  (portocale, mandarine, lămâie, lime, mere)
- STRAPPED panglică cruce simplă sau benzi de hârtie, fixat cu o scobitoare;
- sectorul de fructe dens împânzit cu cuișoare unmilled (găuri mai bune de prodelyvat scobitoare )
- pregătit de fructe este plasat pe o foaie de hârtie și cu atenție stropite cu un amestec de condimente:.. scortisoara (2-3 linguri linguri), cuisoare (1-2 linguri linguri), nucsoara (1-2), ardei dulce (1-2 h lingură), radacina de violete, vanilie -. toate tocate,
- este plasat într-o pungă de hârtie, aproape ermetic si se pune într-un loc cald timp de contractie în câteva săptămâni (puteți accelera procesul utilizând o temperatura cuptorului mică sau baterie)
- pomander gata în loc de hârtie frize legat panglică elegantă și atârnă în locul potrivit, la apartament.
 
Unele secrete "pahuchesti" pomandera
Daca pomandery pierde aroma lor, aveți posibilitatea să le stropească de ulei parfumat (mirosuri au o putere extraordinara ..) și puneți câteva zile într-un container închis ermetic, turnat la aceleași cuișoare și alte mirodenii. 
 

 
Cum să utilizați un pomanderputeți folosi pe pomander ta. Pot fi agățate de tavan din panglică, puteți decora pomul de Crăciun, și vă pot pune doar pe un vas ca un fel de ikebana. Ele persista pentru o lungă perioadă de timp. Cel mai important lucru este faptul că utilizarea unui pomander va umple atmosfera de acasă și de  sărbători și confort. Și, pe lângă asta, un pomander tr va elibera de stres si depresie.



Vintage pomandery
 
 (699x535, 136KB)
 
 (700x494, 83Kb)
 (700x429, 87Kb)
 (600x600, 61Kb)
 (600x600, 50 KO)
 (600x600, 73Kb)
 (600x600, 56Kb)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină