Persoane interesate

duminică, 26 mai 2013

Wat Pho - Templul lui Buddha

Wat Pho (Thai: วัด โพธิ์), Templul lui Buddha  - templu budist din Bangkok, Thailanda. Situat pe Rattanakosin Island aproape de Grand Palace. Este cunoscut faptul aici s-a născut arta  masajului thailandez. Numele complet al templului - Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn (Thai: วัด พระ เช ตุ พ น วิมล มังคลาราม ราชวรมหาวิหาร) sau Templul lui Buddha.











 Wat Pho - cel mai vechi templu din Bangkok, construit în secolul al XII-lea. Aici, în 1782, generalul Chakri insusi regele Rama I a proclamat și a fondat o nouă dinastie de conducători din Thailanda.















 Mai târziu, Rama III, în onoarea tatălui său a construit o stupa în alb,iar în cinstea lui s-a ridicat din mortar galben. Albastru stupa construit de regele Rama IV, în onoarea reginei Si Ayutthaya Suriyathay. Patru stupas simbolizează primele patru dinastii Chakri. Alături de pavilion este stupas de medicina traditionala


























Cel mai faimos templu reprezinta imaginea lui Buddha, în perspectiva realizării Nirvana. Lungimea sa este de 46 m, înălțimea - 15 m Picioarele statuii sunt acoperite cu 108 ornamente perla, transmite caracteristicile individuale ale lui Buddha însuși. Zidurile templului sunt acoperite cu picturi care nareaza viata celor sapte ucenici ai lui Buddha. Balustrada este decorată cu  marmură care reproduce scene din "Ramayana".






































 De asemenea, în mănăstire, puteți găsi diapozitive de piatră mici cu figuri umane în diverse ipostaze de masaj thailandez.























 La mănăstire există statui de piatră reprezentând creaturi bărboase cu pălării, aduse aici din China, în secolul al XIX-lea. Ei joacă rolul de gardieni ai templului.





  Lângă Wat Pho este o alta constructie decorata cu  mozaic specific bibliotecilor din China, care adapostesc manuscrise vechi.











.

Un comentariu:

Totalul afișărilor de pagină