Persoane interesate

sâmbătă, 22 iunie 2013

Cultivarea alunelor de pamant




Arahidele sunt plante erbacee anuale din familia leguminoase. Nutritiv, arahidele   ocupă o poziție de conducere.
kak-vyrastit-araxis (700x465, 155Kb)

 Pentru a cultiva  alune de pamant nu va fi dificil, ar trebui să ne amintim doar câteva reguli.

 Semințele secumpara din departamente specializate -  de pe piață  sau  pot fi importate din altă zonă climatică.
Aveți posibilitatea să cresteti arahide pe o zonă suburbană sau grădină - acest lucru este un exercitiu foarte interesant și util.  Cu toate acestea, pentru a obține o recoltă garantata în zonele cu veri racoroase, arahidele sunt adesea cultivate respectand anume conditii . Se cultiva intr-o  zonă însorită deschisa, care este protejat de vânturile reci.

1332144387_arahis (500x409, 108Kb)
Solul este potrivit pentru cultivarea , lut nisipos și cernoziom. In toamna săpat adânc sub arahide face îngrășământ organic, și humus grele sol negru și nisip adăugat. In primavara, înainte de a semăna  semințele, solul trebui sa fie  tratat si curățat de rădăcini si buruieni,.

Ca bază sunt folosite numai seminte bine coapte. Ele sunt mai închise la culoare, mari în diametru, fără cute pe piele. 


t_1330_1_1308040485_big (617x421, 320Kb)
Pentru a se dezvolta  alunele se planteaza la o adâncime de 10 cm sub nivelul solului. Procesul de creștere este destul de interesant: după fertilizare, embrionul creste, solul începe să germineze peduncul, care este înclinată la sol. Semăna semințele arahide ar fi atunci de până la 12 de grade Celsius va fi încălzit sol.

Planificarea l înceapă să se pregătească de toamna si primavara se aliniaza și marcheaza  rândurile.  Distanța dintre plante este de 25-30 cm între rânduri și cu cel puțin 70 cm înainte de arahide de plantare sunt curățate și la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, în care sunt plantate două - trei alune în fiecare cuib.


1346333017_arahis (640x480, 120Kb)
Adâncimea de plantare nu este mai mare de 5-8 cm  Imediat după germinare, alunele încep  să înflorească cu flori galbene. Hilling făcut 20 de zile după înflorire, la care începe să se formeze timp fasole. În același timp hrănit arahide îngrășăminte complexe cu fosfor și potasiu. Sam arahide, la fel ca toate leguminoase, îmbogățește solul cu azot. Plantele de buruieni doar înainte de închiderea de frunze, - atunci se suprima buruienile.
Kak-vyirastit-arahis-na-dache-1 (640x480, 103Kb)
 După un timp, tufișurile, deja mult mai puternice, se ridica din nou, și e timpul să re-hilling. Acest ridging se efectuează de mai multe ori, atât timp cât nu rândurile dese de arahide.Mai des și desfășoare mai bine procedura hilling, recolta de arahide va fi mult mai greu. Dacă nu există ploi pentru o lungă perioadă de timp, atunci ai nevoie pentru a face o udare foarte moderat (irigare).

images-82 (275x183, 10Kb)
Când este vorba despre o lună înainte de recoltare,    udarea alunelor trebuie să se sa se oprească într-adevăr. Arahide maturate caracterizat prin aceea că bobul este ușor de separat din manta. Supramaturate, arahidele încep  să crească în interior.

Tufele de alun arahide sunt săpate la începutul lunii octombrie, vremea este uscata, si ca un instrument de a utiliza o lopata. Răspândit rădăcinile bucșa ar fi de până la ultima avut suficient timp să se usuce.Tratamentul propriu-zis poate fi fabricat din fasole atunci când tija este complet uscat. Scos tufișuri nevoie pentru a pune într-un loc bine este curățit să se usuce timp de 2-3 zile.Tratamentul propriu-zis poate fi fabricat din fasole atunci când tija este complet uscat.


araxis-boby-rastushhie-pod-zemlej_1 (700x525, 603Kb)

 Arahidele sunt un produs nutritiv foarte valoros. Ele are zahar si carbohidrati, proteine ​​ridicate,  grasimi, precum si vitaminele si mineralele necesare pentru om. De nici o exagerare poate fi numit alimente sanatoase.

Studiile din Statele Unite au fost efectuate recent au demonstrat în multe antioxidanti arahide care prevenirea bolilor cardiovasculare, ateroscleroza, cresterea tumorii maligne, si imbatranirea prematura. Efectul acestor antioxidanti in corpul uman poate fi comparat cu impactul pozitiv de vin de căpșuni și roșii.

Și interesant, în efectul pozitiv nuci prajite a crește antioxidanti. Alune are proprietatea de a descompune grasimile. Pe această arahide proprietate bazat, și în modă astăzi, dieta de arahide, care este popular printre vedete de cinema și de show business.




Un comentariu:

  1. Ma intereseaza cultura arahidelor. Cine ma poate ajuta cu detalii?

    Multumesc,

    Sorin

    Tg. Mures

    startmbc@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Totalul afișărilor de pagină