Persoane interesate

luni, 17 iunie 2013

Templul Akshardham - bijuterie din India - a opta minune a lumii

Akshardham - nu este doar un templu hindus. Această clădire din Delhi - un adevarat complex dedicat tradiției indiene și culturii hinduse, spiritualitatii, și arhitecturii.  A fost inclus în Cartea Recordurilor.




Construcția complexului, se întinde pe o suprafață de 12 hectaresi a costat aproximativ  500 de milioane de dolari din donații de caritate, a durat cinci ani și a fost finalizată în 2005. 7000 de meșteșugarisi 3.000 de muncitori în construcții au lucrat. Totul a fost creat în conformitate cu canoanele arhitecturii indiene.


Templul principal, a carui inaltime este de 42 metri, lățimea - 94, iar lungimea de 106 de metri, a fost construit din piatra roz. A fost decorat cu 234 de coloane sculptate, cu ornamente din piatra si figurine din mitologia hindusă, aliniate de-a lungul perimetrului  Palatului -  148 elefanți de piatră, precum și 42 de alte sculpturi de animale și păsări, și 125 de figuri umane. In interiorul templului, deja împodobit  cu piatra alba, este o statuie de trei metri Nilkantha Varma, o încarnare a lui Dumnezeu SwaminarayanTemplul Akshardham are 9 cupole.



Храм Акшардхам. Дели, Индия

Храм Акшардхам. Дели, Индия

Храм Акшардхам. Дели, Индия



Храм Акшардхам. Дели, Индия



Храм Акшардхам. Дели, Индия




 În jurul templului sunt multe fântâni muzicale, care sunt deosebit de frumos iluminate în întuneric. De asemenea, vizitatorii pot înota în complexul cu barci de pe canalul deschis, pentru a vizita parcurile, teatru film, muzee, cafenele si magazine de cadouri.









 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină