Persoane interesate

miercuri, 8 februarie 2012

Desert la rece











500 g de brânză de vaci



200g unt,



1/2 lingura. zahăr



1 pachet (10 g) zahar vanilat



250 g de biscuiti



1/2 lingura. caise uscate



1/2 lingura. afine uscate (stafide, mere sau - pentru a gustului) sau orice fel de fructe confiate



2-3 linguri de Liquor - pentru înmuierea fructelor uscate




Forma    (circular) diametru. 26 cm



Taiati caisele în bucăţi mici.



Inmuiati fructe uscate în lichior.





Biscuitii se fac bucăţi.




Se macină câtiva biscuiti pentru a forma firimituri.



Se mixeaza brânza cu zahărul şi zahărul vanilat, până la dispariţia cristalelor.




Se adauga untul si se mixeaza in continuare pana devine o crema consistenta.







Adauga fructe uscate.




Se amestecă totul în mod uniform 

Se adauga si biscuitii rupti.





 Interiorul vasului se unge ulei peste care se presara cu biscuitii macinati.



Turnati amestecul  preparat, in vas.


Se lasă la temperatura camerei timp de 30-40 minute.



Apoi, se pune în frigider pentru 2-3 ore pentru a finaliza de solidificarea masei.


In final se scoate din tava, si se îndepărteaza folia.

Cu un cuţit ascuţit,  "tortul", se taie in porţiuni .




Decoreaza fiecare portie in functie de preferinte cu ("trandafiri" de frisca, felii de caise, cireşe sau vişine proaspete, care se stropesc cu ciocolata topita sau gem de caise, etc).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină