Persoane interesate

sâmbătă, 11 februarie 2012

Cvas - o băutură perfectă.






Cvas - o băutură perfectă.
Obiectivul principal al băuturilor (de la cuvântul "hrană pentru animale") - a petrecut recupera rapid forţa şi substanţe nutritive . Băutură vara naţionale tradiţionale, care să ia în timpul muncii fizice (în limba rusă - Cvas, şi în Est - iaurt sărat (IRA) şi ceai verde cu lapte şi sos de făină), servesc exact acest scop: ei iau repede pe setea, tensiunea oboseala si nervos .
Fiecare dintre aceste băuturi contine un complex natural de elemente nutritive rapid digerabile, vitamine, enzime şi săruri minerale.
Băuturi moderne, simulând un amestec facut dintr-un set de substanţe chimic pure - de apă, dioxid de carbon, colorant, acidifiant, îndulcitor şi aromă - nu oferă o băutură răcoritoare real. Lor de stimulente constitutive de cofeina si similare sunt împingând un sistem nervos pentru o perioadă scurtă de timp.
Odată cu apariţia de soiuri de bere de cvas viu este aproape uitat. Dar, având în băuturi încercat de peste mări, oamenii noştri sunt din nou încep să-şi amintească cuvânt bun despre cvas prezente ruse. Este o bautura pentru toata lumea - nu se bea de bătrâni şi copii, sănătoşi sau bolnavi. Acesta poate fi preparat din materiale dintre cele mai variate prime. În cele din urmă, este Cvas mai ieftine, poate, doar apa.
Fierbe ca bere, un extract fermentat de cereale fermentat. Dar gustul şi efectul acestor băuturi sunt total diferite: berea este întotdeauna relaxeaza trupul si sufletul, şi de preparare a cafelei - răcoritoare. Munca grea: cosit, arat, recoltare, lemn de foc - de secole ţăranii ruşi au încercat să ia fără apă sau lapte, şi de preparare a cafelei, pentru că ştiau că el ar elimina oboseala şi de a restabili puterea. În Rusia ţaristă, în secolul al XIX-lea, în dieta de fiecare soldat, de recuperare după ce a fost rănit, a fost parte a unui sistem obligatoriu de aşa-numita "spital" pentru prepararea cafelei, cu o rată de zi cu zi de nu mai puţin de un an şi jumătate de litri.
În fabricarea de fermentaţie cvas este lentă şi mai de timp pentru a transforma zaharurile în acid lactic. Acest lucru este facilitat de: prezenţa de bacterii de acid lactic în fermentare naturala, incomplet şi fermentarea la temperatură scăzută.
În fabricarea berii tot efortul este de a asigura faptul că numai fermentaţie alcoolică. Pentru a realiza acest clivaj cea mai completă de polizaharide la cereale monozaharide, astfel incat acestea sa transformat repede în alcool, şi în al doilea rând, fermentarea se desfăşoară la temperaturi ridicate, cu culturi pure de drojdie de bere, şi în al treilea rând, mustului se adaugă supa de conuri de hamei, care inhibă creşterea bacteriilor lactice.
Apropo, iubitorii de bere ar trebui să ţină cont de faptul că, în sare conţin o mulţime de estrogeni de plante, asa ca nu fi surprins dacă bere obezitatea viitor brusc te duci la tipul de sex feminin - cu depozite în zona de piept, coapse si fese.
Cumpararea o bere pe strada, cineva poate fi temut ca un ceai poate răspândi infecţii intestinale. Nu vă faceţi griji - chiar şi în secolul XIX, studii speciale au demonstrat că cvas naturale, vii (fără adaos de conservanţi!) Are un pronuntat efect bactericid - distruge agenţii patogeni de multe infectii, cum ar fi febra tifoida, germen, holeră şi antrax. Timp de secole, în ciuda lipsei de controale sanitare şi metode arhaice de pregătire şi depozitare a cvas în butoaie de lemn, cazuri de infecţie prin preparare a cafelei nu a fost observat. Nu se poate spune despre produsele lactate şi de apă potabilă ...
Cei care doresc să uşor pentru toată vara pentru a oferi gospodăriilor excelente de trai bea dezvăluie know-how-ul.
Tehnologie şi Biochimie
Schema tehnologică de a face cvas de secole a rămas neschimbat. Se reduce la trei etape principale:
A. Pregătirea de preparat enzimatic (malţ) şi de fermentare aluat dospit, sau aşa-numitul "must" (de la cuvântul "rescrie").Cel mai adesea, acest aluat, apoi este copt, ceea ce face un aluat pâine şi biscuiţi pentru a produce intunecate, sau "roşu" cvas. 
Dacă facem abstracţie de stadiul de coacere, rezultatul este o aşa-numită "alb", un fel de preparare a cafelei diferite de gust - este cel mai potrivit pentru distribuire de vara.
2. Extracţia substanţelor solubile în apă - pentru aluat "must".
3. Fermentarea mustului. 
La fiecare etapă a permis tot felul de variante, dar, în orice caz, rămâne o băutură cu un acru distinctiv cvas "consistent", gustul şi aroma de pâine. 
Ingrediente această băutură de viaţă este extrem de complex. Acesta conţine:
A materiilor prime, cereale integrale, inclusiv proteine, polizaharide, minerale (calciu, fosfor, fier, zinc, cupru, cobalt, mangan, molibden) şi vitamine B; 
Produsele de hidroliză a substanţelor de rezervă în oligopeptide, aminoacizi, oligo-şi monozaharidele, şi aşa mai departe; 
Produse saharoaminnoy-condensare de zaharuri cu aminoacizi şi peptide, care merge pentru aluat copt Malţ, sau melanoidins. 
Fermentatia alimentelor-lactic şi alcoolice, băuturi îmbogăţind enzime active, acid lactic, acid carbonic, şi altele.
Fiecare componentă a cvas merită o discuţie separată pentru utilitatea incontestabilă pentru sănătate, dar melanoidins merită menţiune. 
În procesul de coacere, la temperaturi de peste 40 de grade acizi malţ aminoacizi reactioneaza cu zaharuri pentru a forma o gamă largă de polimeri neregulate ale diferitelor structuri - melanoidins (de la grecescul "melanozomi", care înseamnă "negru"), care sunt vopsite într-un amestec întuneric şi da aroma caracteristica de coajă de pâine .
Recent, aceste materiale au atras o atenţie deosebită, deoarece se dovedeşte că posedă melanoidins antioxidant, radioprotectoare, imunomodulatoare carcinostatic,, antivirale, anticoagulante, antibacterian, antifungic vindecarea, rana, vitamine si alte efecte benefice. Acesta a fost sugerat că oceanele melanoidins au fost o condiţie necesară pentru evoluţia a biosferei, astfel cum sunt protejate celulele împotriva radicalilor liberi şi ioni de metale grele.
C la mijlocul anilor '60, în farmacii se găsesc în afara unui instrument eficient pentru tratarea bolilor de piele ", lichid Mitroshina." A fost un concentrat de melanoidins - un lichid gros de rasinoase este de culoare maro, cu miros de pâine coaptă. Acum vine melanoidins concentrate sub numele de "MIGI", care ofera un efect terapeutic şi profilactic într-o serie de boli grave, iar în 2002 a fost distins cu Medalia de Aur. Mechnikov "Pentru o contribuţie practică la îmbunătăţirea stării de sănătate a naţiunii." 
Deci, nu este de mirare născut proverb: "Cele Cvas ruse salvat mulţi oameni," şi a fost inclus oficial în dieta de pacienţi au necesitat spital şi spitale!
Cel mai important - malţ!
Se crede că un şovin malt - un loc de muncă lung şi laborios. Dacă totul este bine făcut, aşa cum a făcut timp de secole, tot felul ", de la cereale la cana" va dura aproximativ două luni. Prin urmare, pentru cvas de casa cele mai multe ori oferă acum să ia biscuitii obişnuite de secară. Dar orice expert vă va spune că între acum şi băutură cvas de pesmet (chiar de "Borodino", pâine, în cazul în care există un pic de malţ de secară) - la o distanţă mare. În plus, sare, transformarea într-o băutură făcută din pâine, rasfata cu siguranta gustul. Şi nu toată lumea este de ajutor.
In zilele noastre, se poate simplifica dramatic procesul de rapid şi fierte într-un oraş tambur ceai apartament excelent calitate superioara clasica. În plus, cu principalele produse semi-finite - de malţ, este uşor de a reproduce vechi retete minunate, cum ar fi Ellen Molokhovetz "darul de a gospodinelor tinere."
A. Pregătirea a preparatului enzimatic, sau malţ.
Avem nevoie de un cereale integrale, durabile. Este cel mai bine este să luaţi secară, dar poate fi grâu, orz sau ovăz (acestea sunt vândute pe piaţa pasăre). Din cauza shell rigid care cuprinde seminţele de anumite soiuri de ovăz şi de orz, este dificil să se diminueze, astfel încât este mai bine pentru a obţine de cereale, fără astfel de filme.
Germinare ar trebui să fie maxim, acest lucru depinde de activitatea preparatului enzimatic. Dacă rata de germinare a aproximativ 90%, totalul de un kilogram de cereale este de ajuns pentru a ne trăi în pregătirea de 50 - 100 de litri de cvas.Minimă de germinare rata acceptabila - 30%. Pentru germinare de cereale, avem nevoie de un recipient cu capac pentru 3-5 litri, cu o mică gaură în partea de jos (bun vechi Holey PAN).
Pentru a începe cu cereale spălat pentru a îndepărta impurităţile, umple complet de cereale cu apă şi menţineţi 6-8 ore, asa ca este umflat, schimbarea ocazional de apă. Boabe umflate nevoie de oxigen pentru a germina, deci este important să nu exageraţi în apă, în caz contrar se va "îneca" şi să devină inutilizabil. Apariţia de mici bule de gaz într-o spumă pe suprafaţa indică începutul de germeni de viaţă activ - cereale necesită acces imediat la oxigen!
Transferul de seminţe umflată într-o oală, cu o gaură în partea de jos şi se spală bine cu apă rece în duş pentru a spăla rămăşiţe ale inhibitori de germinare şi microflora. În acelaşi timp, se scurge ultima picătură, ca apa a acoperit embrioni vor muri în mod inevitabil, şi se vor dezvolta mucegai. Închideţi tava şi se lasă la temperatura camerei pentru a germina, seminţele din timp în timp în duş de spălare şi drenarea apei. Acestea trebuie să fie spălate de cel puţin patru ori pe zi, dar este deosebit de important să se facă la sfârşitul de germinare - se accelerează creşterea, protejeaza impotriva dezvoltarea de microorganisme şi a asigura un malţ de buna calitate.
Pe a doua zi sunt radacinile delicate. Pentru a nu le deteriora, irigate cu atenţie, încercând să nu se agită la seminţele. Apoi varza sunt transformate într-un tije pe verticală în picioare puternice (koleoptili), care, în condiţii naturale, depăşirea rezistenţa solului şi să iasă la suprafaţă.
Seminţe de germinare poate fi considerată completă atunci când durata de coleoptiles ajunge la 4.2 centimetri, şi conţinutul de potul va creşte semnificativ în volum, devenind un fel de "burete" din rădăcini răsucite. Mirosul de această masă ar trebui să fie o plăcută, uşor acid (un pic aminteşte de castravete). Întregul proces durează de trei până la patru zile. Tehnologia convenţională ar necesita o grâu germinat uscat într-o sobă rusesc "în spiritul liber a" pisa şi păstrează într-o formă de a utiliza. Suntem în acest fel nu este adecvat, deoarece greu de observat "cuptor" copt în apartament şi, în plus, de încălzire de deshidratare duce la distrugerea enzimelor. Prin urmare, în loc de uscare de căldură, de congelare este aplicabil, care va ţine principalul lucru - toată gama de "vii" enzime.
Noi trecerea răsadurile de la oala într-o pungă de plastic şi pus în congelator. Pentru faza următoare, de fermentare, malţ trebuie să fie bine mărunţită. Derulaţi prin verzei proaspete din carne polizor, nu poate - a obţine o masă lipicioasă, netă complet colmatat. Utilizaţi frig aici, precum: o varza de bine congelate şi carne tocată de tocat carne, fără mare dificultate. Masa rezultată să se descompună în pahare de plastic şi a reveni la congelator, în cazul în care malţul pot sta de luni de zile fără a pierde din activitatea sa.
Doi. Noţiuni de bază de testare crema, sau "must".
Obiectivul acestei etape - de a traduce proteine ​​de amidon şi de depozitare în porumb dizolvat, kleysterizovannuyu formă adecvată pentru enzime. Şi apoi - ea fermentaţie.
Acum, ia o capacitate de mai mult, undeva la 10 litri. Secară (grâu, orz, hrişcă - în funcţie de cvas reteta dorita), făină într-o cantitate de 1-2 kg treptat, în porţii mici, se amesteca cu 3-5 litri de apa fierbinte pentru a obţine un aluat mai gros, cu cocoloaşe nu. Aluatul trebuie să fie fierbinte (tolerează abia degetul, sau 60-70 de grade), de amidon într-o pastă.Temperatura gelatinizarea de amidon de secară - aproximativ 60 de grade, grâul este uşor mai mare - 65 de grade. Daca aluatul este suficient de fierbinte, atunci acesta trebuie să fie încălzit într-o baie de apă sau un cuptor cu microunde. Odata ce aluatul este gata, pune-l în felii congelate de malţ, rata de 100-200 g malţ umed pentru 5 - 10 litri de testare. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac, inveleste-o pătură şi se lasă timp de 2-4 ore pentru fermentare.
În cazul în care pentru un motiv oarecare, nu doresc să se framanta aluatul este fierbinte, apoi fierbe doar o grosime de terci de ovăz-terci făcut din grâu (orz, porumb, hrisca, ovaz), cereale, şi în ea (goryachuyu!), se adaugă un malţ îngheţate.Rezultatul va fi acelaşi, dar va trebui să coace mai mult, deoarece există mai multă apă.
Brew se poate face chiar si din cartofi, făină în loc de a lua de testare, cartofi piure nesarate. Am obţine un gust excelent băutură moale.
După 2-4 ore în masa de lichid pan produse culoare gri, cu o aromă de malţ caracteristic şi gust dulce. Reacţia de hidroliză nu este destul de atât de prezentă în amestec ca o sursă de nutrienţi, precum şi transformarea produselor de amidon şi de proteine ​​într-o varietate de polizaharide, oligo-si monozaharide, proteine, oligopeptide si aminoacizi liberi.
Se toarnă acest amestec pe o foaie de copt si se coace in cuptor pana cand crusta maro închis şi miros minunat de paine de secara proaspat coapta. Moduri de coacere pot fi foarte diferite, dar trebuie să ne amintim că mai uşor se va transforma un produs, mai dens si mai opac pentru a bea. Dacă înainte de a fi încălzită excesiv ticăloşie, parte înnegrit, spun expertii, "osteklovyvaetsya", care este, devine insolubil. Prin urmare, nu ar trebui să coace încet, cel mai bine este sa incepeti cu 150 de grade, reducând treptat temperatura.
Apoi, există două moduri - fie produc imediat, un amestec de aluat copt sau dosushit această masă finală în cuptor sau la soare, transformând-o într crutoane de pâine dospită pentru depozitare.
De altfel, în cele vechi, biscuitii dulci dospită erau o delicatesă favorit şi copii utile ţărăneşti.
Trei. Extracţia şi digestia.
Mendeleev, un mare suporter al kvasovareniya, a scris că de preparare a cafelei trebuie să fie pregătiţi pentru apa de fierbere. Într-adevăr, apa bruta produce o fermentaţie rapidă.
Raportul standard de material uscat şi de extracţie de apă este egal cu 1:10. Prin urmare, vom lua borcan de trei litri de aproximativ 300 g biscuiti dospită (pâini proaspete în 2 ori mai mult), se umple cu apă clocotită şi dau să se răcească la temperatura camerei. În scopul de a salva această perfuzia trebuie drenate şi re-umple tortul cu apă proaspătă de fierbere, apoi combinând cele două părţi.
Apoi, se adaugă drojdie. În fabrică pentru acest scop, un amestec de tulpini de drojdie speciale de microorganisme. Cel mai bine este să-l ia sa, aceasta este pur şi simplu toarna intr-un borcan de sticla de proaspete, vii "butoi", Cvas. În cel mai rău, se poate pune o coajă de pâine de secară tradiţional, uns cu drojdie ordinară.
Acum este momentul pentru a adăuga arome naturale: frunze de menta, oregano, coacăz negru, seminţe de anason, ghimbir şi aşa mai departe.
Atunci când amestecul apare pe suprafaţa de un strat de bule mici (acest lucru indică începutul de fermentare drojdie), cvas ar trebui să fie filtrat printr-o prima strecurătoare, apoi printr-o sită fină sau de pânză. Băutură este gata să mănânce, ci pentru a îmbunătăţi gustul şi carbonatarea face următoarele.
Adauga sirop de zahăr răcit, produsa in cantitati mici de apa de la 30-50 de grame de zahăr şi 2 grame de acid citric per litru de băuturi terminat. Zaharul poate fi inlocuit cu miere sau gem.
Vărsa o băutură în sticle de plastic, "poltorashki." Pentru a arunca un domeniu special, în fiecare pumn de 2-3. Închise ermetic, pune sticla în frigider sau în alt loc rece unde temperatura nu depăşeşte 10 de grade. Ca atare, bautura ar trebui să stea timp de 2-3 zile pentru a castiga forta. Fiţi atenţi atunci când deschiderea flaconului - ar putea funcţiona ca un stingător de incendiu, acoperindu-te cu jet de spuma.
Pentru iubitorii de reteta veche cita "spital" cvas, trase dintr-un dicţionar enciclopedic şi I.A.Efrona F.A.Brokgauza.
"Ia patru kilograme de 10 kilograme de malţ de secară, malţ de orz de 4 lire sterline şi 1,5 kilograme de făină de secară, se acoperă cu apă clocotită, se amestecă până când aluatul şi pus într-o sobă de fontă-încălzit timp de 9 ore. Apoi se toarnă într-o oală mare şi se aduce volumul până la 80 de galeti. Insista 8:00, cu nămol se scurge şi se toarnă în butoaie. Separat, cinci kilograme de menta 7:00 cufundat în fier, perfuzia se toarnă într-o cuvă de 3/4 jumătate de kilogram de drojdie de bere si 2 kilograme de făină de grâu. Amestecul a fost turnat în mod egal pe butoaie. După 2-3 zile cvas este gata pentru utilizare. "

Aici este o reteta cu poze:
Pentru prepararea de Cvas, avem nevoie de o bucată de pâine neagră, zahăr, drojdie, apă, stafide şi un container mare.Exista sute de retete pentru cvas: fructe, fructe de padure, de hrean, şi ierburi, cu tot ce este la îndemână. Dar azi am de gând să gătească un cvas acasă clasic. Baza de cadru. Pentru a începe cu noi se taie pâinea în bucăţi mici.
Şi uscate în cuptor până la maro. Întunecată de biscuiti vor fi, respectiv, în scopul de a fi inchisa de preparare a cafelei. A se vedea că pâinea nu este foarte ars, dar va gust amar de preparare a cafelei
Se toarnă în tigaie firimiturile
Şi-l umple cu apă clocotită
Ne lasa ca de cateva ore, pana cand apa se raceste
De ce - vă întreb - tulpina, poking în jurul valorii de aceste banci, biscuiţi, drojdie de bere, de aşteptare, în cazul în care puteţi merge doar afară şi cumpăra de preparare a cafelei, în cel mai apropiat magazin? Întrebare justă, şi nu lipsită de sens, eu sunt, de asemenea, cu privire la produsele alimentare de consum bolsheychasti pregătite pentru consum de masă.Dar nu ai nevoie de cineva pentru a dovedi că acasă este întotdeauna mai gustoase produse fabricate în masă? Compară cu gust de rosii de la magazin, cu grijă umplute cu nitraţi din China, şi smuls vecinul ei să depună mărturie la Bush, pe care ea creste pentru ea.
Se strecoara lichidul rezultat în borcan. I, aparent, nu foarte biscuiti au fost prăjită.
Se adauga zaharul.
Un pic de drojdie. Aveţi posibilitatea să le scufunda în avans, nu deranjez.
Se amestecă starter nostru. Acoperiti vasul cu o cârpă sau cu un tifon şi se lasă la fermentat timp de o zi.
O zi ar trebui să filtraţi de preparare a cafelei într-un alt recipient, prin tifon. 
Prin restul de 2,5 zile, am turnat o sticla de bere, care nu tremura de sedimente de la partea de jos. Rezultatul a fost un puternic, viguros, ceai dulce, aromat. O pereche de grade de tărie în ea este corect, este bine de remarcat.
Datorită modificărilor recente ale legislaţiei în ceea ce priveşte conţinutul de alcool din sânge conducătorilor de autovehicule, bea o bere la volan, nu ar fi, ar putea arăta rezultatul breathalyzer este diferit de la 0.00. În amestecătură, în opinia mea, dozator de achiziţie pentru a turna tot prost, dar spirit este vkusnopoluchaetsya.
Procesul de preparare este foarte consumatoare de timp se obţine, dar rezultatul va fi mulţumit. Cum de a învăţa, fără un bang! pregăti un ceai puteti incerca alte retete cu mere, fructe de padure, 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină