Persoane interesate

marți, 26 iunie 2012

fructe exotice din Asia de Sud-Est



 pitahaya
 Denumire "fructul dragonului"
Pitahaya este originar din Mexic si America Centrala.
Aspect Pitahaya are marimea unei rodii. Coaja cu forma de solzi nu este comestibila. Culoarea variaza de la galben la rosu. Fructul e copt cand coaja e moale si se poate apasa cu degetul.
Pulpa este asemanatoare fructului de kiwi, alba sau gri, cremoasa, cu seminte negre. Ea este dulce-acrisoara, cu gust de mure.
Mod de folosire Fructul se taie in doua. Cu o lingura se ia pulpa care se consuma cruda cu seminte cu tot. Ea se foloseste la prepararea sucurilor si vinurilor. In bucatarie, se utilizeaza in salate de fructe, la torturi si aperitive.
Indicatii Pitahaya contine vitamina C, minerale, calciu si fosfor. Acest fruct are efecte benefice in scaderea colesterolului



 Longan































Arborii tropicali Longan sunt originari din zona sud-sud-estica a Asiei. Extrem de sensibili la frig (nu rezista sub 4,5 grade Celsius), acestia pot atinge o inaltime de pana la 67 metri, preferand solurile nisipoase. Denumite si “ochiul dragonului”, fructele , asemanatoare cu lychee, au pulpa translucida, prin aceasta distingandu-se samburele, negru,mic si foarte tare, fructul semanand astfel cu un glob ocular. Coaja este casanta atunci cand fructele sunt coapte (se sparge usor precum coaja semintelor de floarea soarelui) si mai elastica atunci cand sunt culese prea devreme. Fructele, foarte dulci si zemoase, sunt folosite la prepararea unor retete locale precum supe sau deserturi, dar pot fi consumate si proaspete sau uscate. Se intalnesc si in compoturi prin supermarketuri. Medicina chineza atribuie fructelor de longan efecte relaxante.


 mangosteen

 

Deja in timpul dinastiei Ming fructul de mangostan a fost utilizat in Estul Indepartat datorita
proprietatilor lui medicinale. Cu aplicatii multiple in medicina aiurvedica
Indiana acest fruct mic purpuriu, ajunge din negura antichitatii in viitor,
unde oamenii de stiinta fascinati de potentialul sau dezvolta produse naturale
care contin fitonutrienti unici cu denumirea de “xantoni”. Totodata nu putem sa raminem indiferenti la calitatile lui gastronomice si medicinale.


Ca urmare pomul care incepe sa dea roade doar dupa 7-10 ani de la plantare a fost transportat in 17 tari de pe glob, unde este cultivat si pretuit. America Centrala si de Sud, partea vestica si estica a Africii, subcontinentul Indian si insulele Caraibe gazduiesc pomul vesnic verde care poate creste la o inaltime de peste 30 de metri si poate produce de la 2500-5000 de fructe de doua ori pe an.Valorificat atit pentru miezul delicios de culoare alba cit si pentru coaja purpurie bogata in substante nutritive, mangostanul este cel mai scump fruct in toate pietele in
care se comercializeaza. In timp ce alte fructe sint lasate sa putrezeasca pe jos in timpul recoltelor bogate, fructul de mangostan este foarte apreciat si fiecare fruct care se poate recolta este vindut.


Valoarea nutritiva documentata a cojii fructului de mangostan a condus la aparitia pe piata a mai multor preparate in ultimii cinci ani. Din aceste multiple produse care se gasesc pe piata doar unul singur a reusit sa rezolve problema complicata a gustului amar pe care il are coaja reusind sa fie gustos. XanGo Juice este singurul produs care utilizeaza fructul intreg pastrind reteaua de nutrienti din fruc intacta in produsul finit.XanGo Juice este acceptat tot mai mult ca interventie nutritionala pentru diferite boli atit de catre specialisti cit si
de catre publicul larg astfel reusind sa se ridice in topul suplimentelor nutritionale existente pe piata. Valoarea lui bazata pe o larga utilizare il va tine in top pentru multa vreme.


XanGo Juice nu este medicament si nu trebuie sa detina acelasi standard de dovezi stiintifice pe care trebuie sa le indeplineasca medicamentele. Cu toate acestea peste 300 de lucrari ale unor centre de cercetare universitare ofera dovezi solide care demonstreaza ca, XanGo Juice poate deveni o alegere viabila pentru cei care au nevoie de un impuls nutritional.
Doctorii cunosc beneficiile mangostanului Dr.Paveena Posang In Tailanda, delicatul fruct de mangostan este numit “Regina Fructelor” de cind a fost fructul favorit al Reginei Angliei Victoria. Bastinasii il numesc “Mungkut” Denumirea stiintifica este Garcinia mangostana. Pentru mine fructul de mangostan este un fruct delicious pe care eu si familia mea il savuram cu placere.Diferite parti ale acestui pom, in special coaja fructului au fost folosite secole la rind de catre vechii vindecatori din Tailanda, China, Malaisia, Singapore si alte tari din sud-estul Asiei. Beneficiile fructului de mangostan asupra sanatatii au trecut testul timpului si au fost asociate multor studii de cercetare in ultimii 30 de ani. Cercetatorii au descoperit ca pericarpul (coaja) fructului este incarcat cu o clasa remarcabila de fitonutrienti care se numesc “xantoni”. Xantonii sint cunoscuti de catre oamenii de stiinta, ca sint o clasa foarte speciala de fitonutrienti relativ recent descoperiti. Mecanismele de actionare a xantonilor depasesc cu mult capacitatea lor antioxidanta intriseca. Xantonii sint in masura sa exercite beneficii suplimentare asupra sanatatii care inca nu sint bine intelese, si tot mai multe studii experimentale sint effectuate pentru a descoperi una din cele
mai bine pastrate secrete ale naturii. Pe linga xantoni , intregul fruct de mangostan contine de asemenea multe alte substante naturale fitonutriente ca de exemplu catechine, similar antioxidantilor gasiti in ceaiul verde; proantocianide ca si cele care se gasesc in general in semintele de struguri si polizaharide car ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos Eu cred ca toti acesti nutrienti activi care se gasesc in intregul fruct de mangostan si formeaza impreuna un complex au multe actiuni benefice asupra sanatatii si sprijina eforturile organismului de a redobindi sanatatea.In viata mea personala am experimentat beneficiile acestui fruct minunat asupra sanatatii.In anul 2005, discomfortul din umerii mei a inceput sa se agraveze pina in momentul in care abia mai puteam sa ridic un stilou sa scriu. Am primit o injectie cu steroizi care nu m-a ajutat prea mult iar medicamente nu puteam sa folosesc datorita efectelor secundare. Eram pe cale sa ma programez pentru un MRI si sa consult un ortoped. Totusi dupa ce am consumat suplimentul de mangostan XanGo Juice timp de o saptamina, discomfortul din
umerii mei si rigiditatea sau ameliorat substantial. Ca medic, am continuat sa ader la standardul de îngrijire prin practicarea medicinei bazate pe dovezi. Le ofer pacientilor mei posibilitatea sa aleaga intre medicamente sau produse naturale, atunci cind este cazul. Le prezint partile pozitive si negative ale ambelor optiuni si ai las pe ei sa ia decizia corespunzatoare. Un supliment natural ca XanGo Juice ajuta in starea de bine a intregului organism prin imbunatatirea nutritiei si maximizarea abilitatii organismului de asi recistiga sanatatea.


8 Motive pentru care mangostanul este bun pentru organism.


1. Sustine sanatatea sistemului circulator. Sistemul circulator este format din inima, singe si vasele de singe. Importanta mentinerii unui sistem circulator sanatos nu poate fi neglijat.


2. Sprijina sistemul imunitar. Infamatia este unul dintre primele raspunsuri ale sistemului imunitar in cazul unei infectii. Simptomele includ de obicei inrosirea sau umflarea, ambele cauzate de o crestere a fluxului sanguin.


3. Sprijina cartilajele si incheieturile. Cartilajul este un tesut conjunctiv dens care se afla in incheieturi, coaste, ureche si nas. Incheietura din genunchi este cea mai complexa incheietura din intreg organismul, totodata este si cea mai expusa la accidentari.


4. Promoveaza sanatatea sistemului respirator. Partea superioara a tractului respirator poate fi afectat de schimbarile climatice sezoniere, astfel este foarte important sa mentinem sanatatea
sistemului respirator tot timpul anului. Unele studii demonstreaza ca antioxidantii au un rol benefic in acest process.


5. Mentine sanatatea intestinala. Tractul gastro-intestinal - format din gura, faringe, esofag, stomac, intestinul subtire si gros – este parte importanta a sistemului imunitar.


6. Ingrijeste pielea. Pielea este cel mai mare organ al corpului si cea mai mare bariera in fata bolilor.Privarea pielii de substantele nutritive de care are nevoie duce la declinul functiilor lui.
Eruptii cutanate umede si uscate si alte incalcari ale integritatii pielii reduce capacitatea de protejare a corpului.


7. Oferă suport pentru sistemul antioxidant al organismului. Daunele cauzate de radicalii liberi sint cauza principala a procesului de imbatranire. Suplimentarea cu o retea de
antioxidanti produsi de mama natura s-a dovedit a fi cea mai buna cale de a sprijini sistemul antioxidant al organismului.


8. Reducerea deficitului nutritional global. Termenul “malnutritie” ne aduce aminte de imagini ale unui copil gol cu membre scheletice, burta umflata si ochii adinciti in obraji. Dar in America si Europa malnutritia este asociata cu imaginea unui adolescent obez sau al unui adult cu
burta mare umflata de bere. Ne alimentam necorespunzator si murim din cauza unor boli asociate stilului de viata patologic. Pentru a functiona corespunzator corpul depinde de o aprovizionare adecvata si cuprinzatoare cu nutrienti.
Dieta noastra moderna nu furnizeaza acesti nutrienti.


Dr. Sam Walters deţine titlul de Master în Ştiinţe Biologie cu aplicaţie în Nutriţie Clinică şi un Grad de Bacalaureat în Nutriţia –Bio, toate acestea pe lângă Gradul de Medicină Neuropatică. Dr. Sam Walters este şi Diplomatul Consiliului American de Nutriţie Clinică, membru al Asociaţiei Fizicienilor de Neuropatie şi Certificat în Terapia Hyperbarică de Oxigen. Dr Sam Walters practică medicina de familie, şi este specializat în medicina naturistă şi cea tradiţională. Dânsul tratează probleme de sănătate şi o restaureaza folosind terapii din ştiinţa clinică şi medicina naturistă şi cea tradiţională, homeopată, consultaţii, acupunctură şi manipularea coloanei vertebrale. Ca un doctor al medicinei neuropatice a tratat peste 50000 de pacienţi în cariera sa de până acum şi a asistat în formularea unor produse de nutriţie si produse famaceutice până şi pentru astronautii americani de la NASA. Dr Sam Walter are mintea deschisă şi se uită mereu la produse şi reţete noi, care sunt unicate în tratarea eficientă şi care dau beneficii pacienţilor fără efecte secundare.Dr. Sam Walters spune ca daca tu ai sti ce stie el, niciodata nu ai pleca de acasa fara sucul tau de mangostan XanGo Juice! Antioxidantii reprezinta in viitor cheia in tratarea bolilor. Multe medicamente in prezent au componente naturale. Daca aruncam o privire asupra sucului de mangostan XanGo Juice, el are atit de multe proprietati naturale benefice iar dovada eficientei lui nu este doar o anecdota. Institutii medicale din intreaga lume au studii ce arata ca mangostanul contine elemente ce literalmente ajuta la corectia multor boli din zilele noastre. Statisticile recente ne demonstreaza ca in America unul din patru oameni va avea cancer, si unul din cinci va muri din cauza lui. Denumirea reala a jocului se numeste PREVENIRE!
Noi tratam in clinica noastra o multime de pacienti care sufera de cancer. Primul lucru pe care il facem la acesti pacienti este sa analizam daca urina lor contine metale grele. Metalele grele distrug sistemul imunitar, iar noi am
descoperit ca aproape toti pacientii care sufera de cancer sint plini de metale grele. Noi incercam sa eliminam din organismul lor metalele grele iar XanGo Juice ne ajuta cu success. Fructul de mangostan este un puternic antioxidant. Coaja in sinea lui contine xantoni si alte forme de antioxidanti care cu ocazia testelor din laborator sau dovedit ca sint eficienti impotriva culturilor de cancer la sin, cancer la plamani, stomac si un tip de leucemie.
Majoritatea pacientilor pe care ai tratam sint in stadiul 4 al bolii sau chiar mai avansat unii dintre ei.
In cateva cazuri sint persoane care mai au de trait sase sau opt saptamini. Adesea sintem martorii unor rezultate uimitoare, sucul de mangostan XanGo Juice a devenit o arma foarte eficace din arsenalul nostru. Le reda viata lor inapoi. Cind organismul este bolnav el are nevoie de materie biologica nu de materie chimica. In vremurile noastre sintem poluati cu chimicale, contaminanti si substante artificiale. Noi trebuie sa invatam sa facem lucruri care sint de natura preventiva, cum ar fi consumul sucului de mangostan XanGo Juice. Unul din cele mai mari lucruri pe care poti sa-l faci pentru sistemul tau imunitar este cura de PREVENIRE.

 Lamuts sau sapotier
 

Thailandezii mananca sapodillu ca un desert, în forma sa naturala, de multe ori cu suc de lămâie. Sapodillu pot fi adăugate în salate de fructe, prajituri si budinci ca o umplere, este mâncat ca un piure, şi se fierbe până când starea de sirop de fructe, gem şi apoi fierte sau dulciuri. Pentru a pregăti un fel de mancare exotic este uimitor, fişier sapodillu împreună cu fructe de mare, fructe, sau se adauga la sos pentru câteva minute până când sosul complet fierte. Dacă vă decideţi să adăugaţi sapodillu în curry, fructe nu ar trebui să gătiţi cu sos, se adaugă pur şi simplu de fructe decojite în sos preparat.Sapodillu ar trebui să consume cel puţin o pereche de zile de la cumpărare, deoarece după acest termen in mod dramatic schimba mirosul de fructe. Acest fruct este recomandat numai atunci când este copt, deoarece fructele imature conţine tanin şi lăptoasă din latex, iar aceste substanţe nu sunt foarte placute la gust. În Thailanda, sapodillu place să mănânce crud ca un desert. Din fructele mai uşor de a face bijuterii. Tăiaţi de bază de fructe şi decora-le la orice fel de mâncare. Un alt sapotier frumos ar arăta ca în cazul în care a pus pe partea de sus a cirese fructe fructe de padure. Sapotier este bogat in vitaminele A, C si calciu şi.

Кумкват


 banane
 
Bananierul este o plantă ierboasă din genul Musa, care, din cauza mărimii și structurii, este deseori confundat cu un arbore. Este cultivat pentru fructele sale. Bananierul face parte din Familia Musaceae. În lume, bananele ocupă locul patru după orez, grâu și porumb în consumul uman; sunt crescute în 130 de țări din lume, mai multe decât pentru orice alt fruct de cultură. Bananele sunt originare din Asia de sud-est.
Marea parte a producătorilor este formată din fermieri mici, care folosesc aceste culturi pentru consumul casnic sau pentru comercializarea locală. Deoarece bananele sunt produse în continuu de-a lungul unui an, acestea reprezintă o sursă de hrană importantă în timpul sezonului foametei (acea perioadă a anului când alimentele provenite din recoltarea anteioară s-a terminat, iar cea din anul curent nu este gata de cules). Din aceste motive bananele sunt extrem de importante pentru siguranța alimentației.

Cultivare

Marea parte a producătorilor este formată din fermieri mici, care folosesc aceste culturi pentru consumul casnic sau pentru comercializarea locală. Deoarece bananele sunt produse în continuu de-a lungul unui an, acestea reprezintă o sursă de hrană importantă în timpul sezonului foametei (acea perioadă a anului când alimentele provenite din recoltarea anterioară s-au terminat, iar cea din anul curent nu este gata de cules). Din aceste motive bananele sunt extrem de importante pentru siguranța alimentației.

Boli

Efectele bolilor bananierilor în Africa de est

Fructul de banană
Marea parte a bananelor cultivate pe plan mondial sunt folosite pentru consumul local. La tropice, bananele, în special bananele pentru gătit, reprezintă o sursă majoră de hrană, ca și o sursă majoră de venit pentru fermierii mici. În ținuturile muntoase din Africa de Est bananele au importanța cea mai mare ca aliment de bază al populației. În țări precum Uganda, Burundi sau Rwanda se estimează că există un consum de 450 kg pe an pe cap de locuitor, cel mai mare din lume. Ugandezii folosesc același cuvânt "matooke" pentru a descrie și banana, și mâncarea.
În trecut, bananele reprezentau o cultură cu o viață de plantație lungă și recoltări stabile în decursul anului. Totuși, odată cu apariția ciupercii Black Sigatoka, producția de banane în Africa de est a scăzut cu peste 40%. De exemplu, în anii 1970, Uganda producea 15 până la 20 de tone de banane pe hectar. Astăzi, producția a scăzut la doar 6 tone pe hectar.
Situația a început să se îmbunătățească pe măsură ce varietăți noi, rezistente la boli, au început să apară, așa cum este FHIA-17 (cunoscută în Uganda drept Kabana 3). Aceste varietăți noi au un gust diferit față de banana crescută tradițional, acest lucru ducând la o acceptare a celor noi mai greoaie în cadrul fermierilor. Prin adăugarea de îngășământ de proveniență animală la solul de la baza plantelor, aceste noi varietăți au crescut în producție în locațiile în care au fost testate.
Fundația Rockefeller a început să efectueze teste pentru bananieri modificați genetic care sunt rezistenți și la Black Sigatoka și la insectele dăunătoare. În prezent dezvoltă varietăți specifice pentru fermieri mici sau pentru subziste
 Guava
Ai gustat pana acum din acest fruct exotic? Nu-i asa ca ai ramas placut impresionat de gustul sau dulce-acrisor si parfumat usor comparabil cu cel al perelor sau al fructului pasiunii? Acest fruct exotic, de provenienta africana este cultivat cu precadere in America de sud.
Are o forma de para, coaja de culoare verde-galbuie si un miez portocaliu, usor spre roz. Exista mai multe varietati de guava, insa diametrul unei guave normale masoara aproximativ 5 centimetri. Guava este un fruct ce prezinta un continut bogat de vitamina C ce stimuleaza la randul sau sinteza colagenului.
Sucul unui singur fruct ofera de cinci ori mai multa vitamina C decat doza minima recomandata, conform specialistilor nutritionisti din Mare Britanie. Maximul de vitamina C il contin insa fructele verzi, care ajung la o maturitate deplina. In plus, guavele au un continut bogat de fibre solubile, de acid nicotinic si fosfor. Guavele mai contin si calciu, prezent de obicei in cantitate mica in celelalte fructe.
Beneficiile pe care le obtinem de pe urma consumului de guave sunt indiscutabile. Acest fruct are o influenta pozitiva asupra functionarii normale a inimii, iar unele studii arata ca, in cazul persoanelor ce consuma in mod constanta acest fruct, riscul imbolnavirii de cancer este mult mai scazut. Se recomanda ca aceste fructe sa se consume mai ales in stare proaspata deoarece, prin conservarea acestora, se pierde o mare parte din vitamina C. Se pastreaza in schimb fibrele.
Incearca sa consumi si tu suc de guave pentru ca acesta actioneaza ca un tonic asupra sistemului imunitar. Contribuie in acelasi timp atat la reducerea colesterolului, cat si la combaterea constipatiei. Pentru ca au si un puternic efect antibacterian, ajuta si la pastrarea unui aspect suplu si elastic al pielii. 

Un comentariu:

  1. Mi s-a facut apa in gura . Fructele arata extraordinal si sper ca o sa apuc sa gust din toate.Mai astept si continuarea cu Acai,Acerola Graviola ,Guarana.Pot sa le recomand orcui. nu numai ca au foarte multe proprietati benefice organismului, dar au si un gust delicios.
    Stiu ca sunt putin greu de gasit dar merita efortul. Eu am reusit sa le gasesc pe fructetropicale.ro,si de atunci am devenit fidela lor.
    Spor cu urmatoarelor articole!!!!

    RăspundețiȘtergere

Totalul afișărilor de pagină