Persoane interesate

vineri, 2 noiembrie 2012

De ce nu a făcut Huidu închisoare deşi a omorât trei oameni? 5 motive! VIDEO


De ce nu a făcut Huidu închisoare deşi a omorât trei oameni? 5 motive! VIDEO
Şerban Huidu a fost, în urmă cu un an, protagonistul unui tragic accident auto, în urma căruia a omorât trei oameni. Cu toate că a fost pus la zid de presă şi se aştepta ca vedeta să petreacă mulţi ani după gratii, sentinţa instanţei a fost una blândă.
„Cârcotaşul“ a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni, pe latura penală, pentru ucidere din culpă. „A fost suspendat domnul Huidu de la pedeapsă, adică nu i s-a aplicat nicio pedeapsă. Este vorba despre pedeapsa minimă, doi ani şi jumătate. Tatăl meu a murit din cauza intenţiei dumnealui de a conduce cu viteză. Consider că nu i s-a făcut dreptate tatălui meu. Bineînţeles îmi doresc pedeapsa maximă pentru că eu consider că accidentul nu a fost din neatenţie, din imprudenţă, a fost pur şi simplu undeva între omor din culpă şi omor cu premeditare. Nu se poate ca tatăl meu să moară şi nimeni să nu plătească“, a spus, atunci când a aflat decizia, Mircea Balog, fiul lui Ştefan Balog, decedat în accidentul provocat de Şerban Huidu.

Cu toate că ştirea conform căreia Huidu va scăpa de închisoare a circulat chiar din momentul în care s-a aflat că vedeta a omorât trei oameni, nimeni nu se aştepta ca aceasta să fie şi decizia Tribunalului. „Vreau să meargă la puşcărie. A tras nişte sfori ca să aibă circumstanţe atenuante. Trebuia să fie arestat din data de 16 octombrie 2011, ora 12.00, având în vedere cum a executat această crimă, care nu a fost accident. Decizia judecătorilor mi se pare revoltătoare. Putem fi omorâţi ca orice câine, la marginea drumului. Am sperat până în ultima clipă că se va face dreptate, dar nu există justiţie în ţara asta“, a spus şi Elena Balog, văduva lui Ştefan Balog.

Înainte ca instanţa să se pronunţe, mai mulţi avocaţi au vorbit la televizor şi au spus că Huidu va primi cu siguranţă o pedeapsă cu suspendare, deoarece este o infracţiune săvârşit din culpă. „Va fi o pedeapsă cu suspendare. Nu pentru că este o persoană publică. Majoritatea conducătorilor auto cărora li s-a întâmplat să aibă un accident cu victime primesc o astfel de hotărâre judecătorească“, a declarat avocata Maria Ştefan la Realitatea TV.

Iată mai jos care sunt motivele pentru care Şerban Huidu nu a făcut închisoare, deşi a omorât trei persoane:

1. A fost acuzat pentru omor din culpă


Oamenii legii au anunţat, imediat după accidentul lui Huidu, că majoritatea celor care au provocat accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa persoane au scăpat fără să facă închisoare. Poliţiştii au adăugat că se ajunge la aceste concluzii deoarece astfel de inculpaţi nu sunt consideraţi un pericol pentru ordinea publică, ei primind sentinţe judecătoreşti cu suspendare.

Recent, într-un interviu acordat ziarului „Ring“, Şerban Huidu a recunoscut că este vinovat. „Motivarea sentinţei a fost foarte clară, în sensul că am un grad mic de culpă. Eu nu spun că sunt nevinovat, pentru că nu sunt! Sunt vinovat, pentru că eram pe contrasens! Aşa am şi pledat. Numai că de aici până la a demoniza omul e o distanţă foarte mare“, a spus „cârcotaşul“.

2. Nu avea antecedente penale


Şerban Huidu nu avea, în momentul producerii accidentului, antecedente penale, iar acest lucru a contat foarte mult. Mai mult, vedeta nu consumase băuturi alcoolice sau medicamente care să-i afecteze capacităţile de conducere, înainte de a se urca la volan.

3. A avut remuşcări


Imediat după ce a dat sentinţa cu suspendare în cazul lui Şerban Huidu, judecătorul şi-a motivat decizia. Potrivit acestuia, „cârcotaşul“ a scăpat de puşcărie deoarece a avut remuşcări şi este o persoană corect integrată social. „În procesul de individualizare a pedepsei instanţa a avut în vedere împrejurarea că scopul procesului penal a fost deja parţial atins inculpatul fiind, prin atitudinea manifestată pe parcursul întregii acestei proceduri, pe deplin conştient de consecinţele faptelor sale pe care a înţeles să şi le asume. De altfel din această perspectivă a asumării consecinţelor faptelor sale instanţa va observa că, deşi inculpatul ar fi avut în continuare dreptul să conducă un autovehicul până la finalizarea procesului penal, acesta nu a uzat de acest drept“, a explicat magistratul de la Judecătoria Braşov.


4. Nu a făcut o manevră interzisă


Huidu a susţinut că este vinovat pentru moartea celor trei persoane, însă a ţinut să precizeze că nu a efectuat o manevră interzisă în momentul accidentului. Se pare că Şerban Huidu a spus că maşina a derapat din cauza carosabilului umed, iar un martor i-a ţinut partea. „Domnul Huidu a trecut, ne-a depăşit pe noi. Nu cred că avea 70 de kilometri la oră. Domnii cu Loganul puteau să evite, aveau viteză mare. Nu ţin nici cu morţii, nici cu el. A făcut un derapaj, n-a mai putut să controleze maşina. Loganul avea viteză mai mare. Huidu n-a mai putut să-şi controleze maşina“, a spus Francis Grancea, care a văzut întreaga scenă.

Din păcate pentru martor, expertiza tehnică în cazul accidentului provocat de Huidu îl contrazice. „Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Maşina condusă de Şerban Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră. Loganul rula cu 40 de kilometri la oră“, se arăta în expertiza tehnică.

5. A fost dispus să plătească despăgubiri


„Şerban Huidu poate primi închisoare cu suspendare sau, în alt caz, poate conveni cu familia răniţilor asupra plăţii unor despăgubiri pentru mai multă linişte în faţa instanţei de judecată, exact cum s-a întâmplat în cazul lui Carmen Păunescu“, a spus avocata Paula Iacob, înainte de a aflat decizia Tribunalului. Însă, familiile victimelor spun că Huidu nu s-a interesat deloc de starea lor.

„Cu familia care acum face cel mai mult scandal eu m-am întâlnit la o săptămână după accident. I-am ajutat cu multe, nu contează! Mai mult, le-am spus că până îşi iau banii de pe daune, măcar salariul omului să-l dau. Şi mi-au dat un cont, apoi l-au închis. Şi acum pun bani, lună de lună, în contul acela“, a spus Şerban Huidu, pentru ziarul „Ring“.

Cârcotaşul este completat şi de avocatul său. „Huidu a spus că-i plăteşte banii în raport cu despăgubirile. Mai mult decât atât, înainte de începerea procesului, i-a trimis în fiecare lună într-un cont, câte 2.500 de lei, pe care ea i-a returnat. Practic, domnul Huidu s-a comportat impecabil în raport cu victimele. Mai mult decât atât el a dat dovezi de înţelegere faţă de toate familiile victimelor. A fost gata să plăteacă despăgubiri, dar a fost refuzat“, a spus Florin Şurghie.

Filmul accidentului


Fostul prezentator al emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“ a fost implicat, la 16 octombrie 2011, într-un accident rutier în localitatea Timişul de Sus. Şerban Huidu se afla la volanul autoturismului personal, un Mercedes ML, şi a intrat pe contrasens într-o curbă, lovind frontal un Logan care circula regulamentar şi în care se aflau trei persoane.

Două dintre persoanele din Logan au murit pe loc, iar cea de-a treia şi-a pierdut viaţa la spital, după ce a stat în comă timp de câteva ore. Singura victimă din maşina lui Huidu a fost chiar soţia sa, care a suferit o fractură la picior. În Mercedes se aflau copiii „cârcotaşului“ şi bona lor. 



(iulian.ioncea@imedia.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină