Persoane interesate

vineri, 18 ianuarie 2013

Biserica Învierii lui Hristos a fost construită și sfințită în 1907 de către arhitectul A. Parland după ce a fost ucis țarul Alexandru al II-lea.





În funcție de caracteristicile arhitecturale ale Bisericii Mântuitorului pe sangele varsat seamănă cu caracteristici tipice ale bisericilor rusești din Moscova, Yaroslavl, și, în special, de Catedrala Sf. Vasile pe Piața Roșie din Moscova. Dar este templu al Mântuitorului pe sangele varsat, astfel încât un turist neexperimentat vedere se pare ca în cazul în care el a strâns la locație: pe străzile înguste ale Griboyedov Canalul reprezintă această lucrare frumoasă de artă arhitecturală.


Pridvorul parte a fatadei de sud

Construirea în termeni de pentagonală, cu partea de est a construcției principal al absidelor adiacente altar trei, acoperit cu cupole mici, situate în partea de vest a turnului clopotniță pe două niveluri, cu o cupolă masivă.

Toate cupola Mântuitorului privind forma in sange varsat bulb, acoperite cu email bijuterii si foi de cupru aurite. Înălțimea clădirii centrale - 81 de metri: Acest număr reprezintă ani moartea împăratului Alexandru al II-lea - 1881.

Intrarea în catedrală.

Subsolul catedralei acoperă Serdobol'skii granit, instalat în baza de douăzeci placi comemorative, realizate din granit roșu închis, litere aurite pe actele lor desemnați de împăratul Alexandru al II-lea: principalele evenimente din 2/nouăsprezece/1855-03/un/1881.Finisare caramida maroniu roșu acoperă catedrala de mai sus subsol, pe peretele din fundal - un ornament în formă de benzi și cruci de marmura colorata si alb, gresie si faianta. 
decorare principal al fatadei este un mozaic reprezentând stemele orașelor rusești, provincii și districte, bazat pe trei părți ale turnului clopotnita.

Virgin (NA artist Bruni) Virgin (NA artist Bruni) Deesis (artist Vladimir Belyaev). Partea de nord Deesis (artist Vladimir Belyaev). Partea de nord









Intrarea la Biserica Mântuitorului pe sânge să întocmească două etape adiacente clopotniță.Între intrările plasate simetric crucifix, realizate în mozaic.


Răstignirea lui Hristos (artist V.M.Vasnetsov)

Intrarea top este decorat cu un vultur cu două capete.


Interiorul templului a Mântuitorului pe Sângele splendoarea izbitoare vărsat. Peretii practic acoperite cu imagini mozaic, munca de talentați artiști Petersburg și Rusia. Locul central este dat să mozaicuri create de la VM schite Vasnetsov, "Fecioara și Copilului" și "Mântuitor."

Fecioara și Copilului (artista Vasnetsov) Mântuitorul (artist Vasnetsov)



O altă caracteristică a decorarea interioară a Mântuitorului pe sangele varsat sunt pietre semi-pretioase si pietre, care sunt căptușite cu catapeteasma, pereții și podeaua clădirii.



Iconostas

Cei patru piloni ai vestibul mandatul Altai iaspis a catedralei. Sub umbra din moaștele din templu stocate unic - parte a retelei de Canal Catherine și pavaj de piatra, care a căzut rănit mortal Alexandru al II-lea.

Fragment zăbrele malul mării.

Biserica Mântuitorului pe sangele varsat este simbolică din Sankt-Petersburg și în Rusia - acesta este primul templu în locul morții împăratului, una dintre numeroasele victime ale revoluției iminentă. 

Învierea lui Hristos (artistul Mihail Nesterov) Continuarea Hristos Cruce (artistul V.M.Vasnetsov) răstignirea lui Hristos (artistul AA Parland) St Prințul Alexandru Nevski și Mântuitorului coborârea în iad (Artist V.M.Vasnetsov) Coborâre de pe Cruce (artistul V.M.Vasnetsov) Hristos în slavă (Artist N.A.Koshelev) Ținând seama de arc de sud a de nord a de la Kyoto. Nord kiot.Svyatoy Prințul Alexandru Nevski (artist Mihail Nesterov) Sud de la Kyoto navei centrale cort in interiorul catedralei Vezi Codul de nord pridvor pridvorul de NordCentrala transept Treime (artist Mihail Nesterov) Mozaicuri partea centrală a bisericii lui Hristos fata de doisprezece ani Înălțării Artist VP ( Pavlov) Pogorârea Duhului Sfânt (artistul Vladimir Belyaev) Hristos în slavă (artist NN Kharlamov) Euharistia (artist NN Kharlamov)Intrarea lui Hristos în Ierusalim (artist Vladimir Belyaev) Hristos Pantocrator ( Artistul NN Kharlamov) Prezentarea în Templu (artistul Vladimir Belyaev) Sacrificiul lui Avraam (artist Vladimir Belyaev) Predica (artist Vladimir Belyaev) Rugul Aprins (artist Vladimir Belyaev)Patriei ( Artistul Vladimir Belyaev) îngropare (artist Vladimir Belyaev) Schimbarea (artist NA Koshelev) Răstignirea (artist Vladimir Belyaev) Catedrala Arhanghelului Mihail (artist Vladimir Belyaev) Visul lui Iacov (artist Vladimir Belyaev) Sophia Înțelepciunea (artist Vladimir Belyaev) coborârea în iad (artist Vladimir Belyaev) Vechiului Testament Sfânta Treime (artist Vladimir Belyaev) Adormirea Maicii Domnului (artist, Vladimir Belyaev )Hristos în casa Martei și a Mariei (artistul Vladimir Belyaev) Înălțarea Sfintei Cruci (artistul Vladimir Belyaev) binecuvântare Copiii (artistul Vladimir Belyaev) Buna Vestire (artist AA Parland) Virgin (artist NN Kharlamov). Înălțarea lui Hristos (artistul Mihail Nesterov)Învierea lui Hristos (artistul Mihail Nesterov) învierea fiicei lui Iair "(artistul FS Zhuravlev)Lazăr (Artist MA Titov) Conducerea Comercianții de la Templu (artist VP Pavlov)Vindecarea slăbănogului (artistul VP Pavlov) Agonie in gradina (proiectat de NP Shahovskoy)Giulgiul (artist Vladimir Belyaev) St Dimitrie Sf. Evgraf Sf. Maria Magdalena (artistul Nicolae Bodarevsky) Sfânta Împărăteasă Alexandra (artist Nicolae Bodarevsky) Sf. Petru (artist AN Novoskoltsev) Sfântul Cneaz Vladimir (artist Nicolae Bodarevsky) Sf. Nicolae (artist NK Bodarevsky) coborârea în iad (pictor Vasnetsov) Hristos și samaritean Hristos înainte de a Caiafa (artistul NP Shahovskoy) Hristos în fața lui Pilat (artistul Nicolae Bodarevsky)






































































































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină