Persoane interesate

vineri, 18 ianuarie 2013

Catedrala Sf. Vasile

Catedrala Sf. Vasile este, de asemenea, doar incredibil de frumos.



La fața locului în cazul în care împodobește acum catedrala, în secolul XVI, a existat o biserica de piatra a Sfintei Treimi, "pe Moat." Este într-adevăr a fost un șanț de apărare, care a fugit de-a lungul zidurilor Kremlinului de-a lungul Piața Roșie. Acest șanț a fost umplut doar în 1813. Acum in locul ei - necropola sovietic și Mausoleul.


Iar în secolul al XVI-lea, în 1552, piatra a fost înmormântat în Biserica Sfânta Treime Fericitul Vasile, care a murit pe 2 august (după alte surse, el nu a murit în 1552, și în 1551). Moscovei "Fool lui Hristos" Vasile sa născut în 1469 în satul Yelokhovo încă din tinerețea lui a fost inzestrat cu darul inainte-vederii, și el a prezis marele incendiu din Moscova în 1547, care a distrus cea mai mare parte a capitalului.

Binecuvântat respectate și chiar se temeau Ivan cel Groaznic. După moartea lui Vasile, el a fost îngropat în cimitirul din Trinity Church (probabil pe ordinea de rege), cu onoruri. Curând a început construcția unui nou mare Pokrovsky Catedrala, care a transferat mai tarziu puterea lui Vasile, pe al cărui mormânt s-au efectuat vindecări miraculoase.

Lucrari de constructii a noua catedrala a fost precedată de o lungă istorie de clădire. Acestea au fost ani de mare campanie Kazan, care a dat o importanță imensă: până acum toate campaniile de trupele ruse în Kazan sa încheiat cu un eșec. Ivan cel Groaznic, care a condus personal armata în 1552, a promis, în caz de finalizarea cu succes a campaniei de a construi la Moscova pe Piața Roșie pe un templu mare în memoria ei.

Ca război, după fiecare victorie importantă în apropiere Trinity Church pune o mică biserică de lemn, în cinstea sfântului în a cărui zi victoriei a fost câștigat. Când trupele ruse sa întors în triumf la Moscova, Ivan cel Groaznic a decis, la un loc aliniat opt ​​biserici de lemn puse o piatră mare, - pe VEKA.

Catedrala constructor (sau constructor) Sf. Vasile este o mare de controverse. În mod tradițional, sa presupus că Ivan cel Groaznic a ordonat construirea Barma de masterat și Iakovlev Postnikov, dar multi cercetatori sunt de acord acum de părerea că acesta a fost un om - Ivan Yakovlevich Barma, poreclit rapid.

Există, de asemenea, o legendă că, după construirea de masterat teribile comandate orb, astfel încât acestea nu mai sunt capabili de a construi ceva de genul asta, dar aceasta nu este mai mult decât o legendă, după cum se menționează în documentele că, după construirea Catedralei de mijlocire pe comandantul Moat Faster "la anunțuri Barma" ( adică, poreclit Barma) a construit Kremlinul Kazan. A publicat, de asemenea, o serie de documente care menționează un om numit repede Barma. Cercetatorii atribuie această construcție maestru nu numai de Catedrala Sf. Vasile si Kremlinul Kazan, dar, de asemenea, de Catedrala Adormirea Maicii Domnului si Biserica Sf. Nicolae din Sviyazhsk, Catedrala Buna Vestire din Kremlin la Moscova, și chiar (în unele surse dubioase) Biserica Sf. Ioan Botezătorul din Djakova.

Catedrala Sf. Vasile este format din nouă biserici de pe aceeași fundație. O data in interiorul templului, este greu de înțeles chiar și aspectul său, nu face un cerc sau două în jurul clădirii.Altarul central al bisericii dedicată sărbătoarea Acoperământul Maicii lui Dumnezeu. În aceeași zi, o explozie a distrus cetatea Kazan și cetatea a fost luată. Aici este o listă completă a toate cele unsprezece locuri, a existat în catedrală până în 1917: 
* Central - Sf. Vasile 
* Est - Trinity 
* Sud-Est - Alexander Svirsky 
* Sud - Nicolae (Nicholas Icoane Velikoretsky) 
* Southwest - Varlaam Hutynsky 
* Vest - Intrarea în Ierusalim 
* Nord-Vest - Sf. Grigorie armean 
* Nord - Sf. Adrian și Natalia 
* Nord-Est - Ioan cel Milostiv 
* Deasupra mormântului Catedrala Sf. Ioan - capela a Nașterii Maicii Domnului (1672g.), adiacent Vasile capela 
* în 1588 o anexă - capela Sf. Vasile

Catedrala este construita din caramida. În secolul al XVI-lea a fost de materiale destul de nou: în primul rând materialul traditional pentru bisericile au fost cioplite din piatră albă și cărămidă subțire - plinfa. Partea centrală a ridicat un cort încoronat magnific, cu un "foc" decor aproape la mijlocul înălțimii sale. Cort înconjurată din toate părțile de tip dom capele, dintre care niciunul nu sunt la fel.

Nu numai diferite mari de tragere ceapa-domuri, dacă examinăm, este ușor să vedem că și termina de fiecare cilindru este unic. Inițial, se pare, de cupolele erau cu glugă, dar până la sfârșitul secolului al XVI-lea, au fost făcute cu siguranță ceapa. Culorile curente ale sediul lor numai în mijlocul secolului al XIX-lea.

Templul principal în forma pe care îi lipsește fatada expresă. Orice modul în care să se apropie de catedrala sau - se pare că ea este acasa. Înălțimea de Catedrala Sf. Vasile - 65 de metri.Pentru o lungă perioadă de timp, până la sfârșitul secolului al XVI-lea, a fost cea mai înaltă clădire din Moscova. Inițial catedrala a fost pictat cu "Brick", el mai târziu revopsit, cercetatorii au descoperit rămășițele de desene de fals ferestrelor și kokoshniki si faceti-va inscripția comemorativă de vopsea.

În 1680, catedrala este mult restaurat. Cu puțin timp înainte, în 1672, să-l fi parcat-o capelă mică peste mormântul unui alt venerat Moscovei Catedrala - John, a fost înmormântat aici în 1589. Restaurare în 1680 a dus la faptul că galeria de lemn-ambulatorie înlocuiește cu cărămidă, în loc de turnul-clopotniță și a făcut o șolduri facut un capac nou.

Apoi, în subsolul bisericii a fost mutat tronuri treisprezece sau paisprezece biserici, stând în picioare în Piața Roșie de-a lungul șanțului, în cazul în care execuții publice au fost efectuate (toate aceste biserici au fost în numele prefixul "în sânge"). În 1683, în jurul perimetrului templului a avut o friză de teracotă, care sunt stabilite pe gresie întreaga istorie a clădirii.

Refacuta, deși nu la fel de mult, catedrala din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, în 1761-1784 ani: pus podklet arcade, ceramică friza a fost eliminat și pereții templului de la exterior și interior pictat "travchatym" ornament. 
timpul 1812 Sf. Vasile primul fost expus la demolare. Pornind de la Moscova, franceză l-au minat, dar nu a putut exploda, doar jefuite.

Imediat după război, una dintre cele mai populare temple ale moscoviților a fost restaurat, iar în 1817 a deținut recuperare post-incendiu din Moscova Ossip Bove consolidate și decorate gard de fier de fixare pe perete de templu al râului Moscova.

În timpul secolului al XIX catedrala a fost restaurată de mai multe ori, iar la sfârșitul secolului, chiar prima încercare de cercetare științifică. 
in anul 1919 a fost executat pentru "propaganda antisemită" decan o.Ioann încântare. În 1922, catedrala a fost eliminat valoare, iar în 1929 catedrala a fost închisă și transferat la Muzeul de Istorie.

În același timp, s-ar părea, ar putea calma. Dar cel mai grav moment a fost încă să vină. În 1936, Peter D. Baranowski sunat și sa oferit să facă Măsurarea Bisericii Mijlocirea pe Moat, pentru ca aceasta poate fi ușor de transportat. Templu, potrivit autorităților, împiedicat de la conducere pe Piața Roșie ...

Baranowski a făcut ceea ce nu poate fi de așteptat, probabil, nu unul. Doar oficial a declarat că demolarea catedralei - nebunie si crima, el a promis imediat să se sinucidă, dacă se întâmplă.Inutil să spun, că după care a fost imediat arestat Baranowski. Când cele șase luni a fost eliberat, catedrala încă în picioare, în locul lui ...

Cum conservate catedrala, mersul pe jos o mulțime de legende. Cele mai populare - este povestea despre cum Kaganovici, reprezentând lui Stalin Roșie proiectului Piața de reconstrucție pentru comoditatea parade și demonstrații, sa retras din zona de aspect de Sf. Vasile, la care Stalin ia ordonat: "Lazăr, pune-l jos!". Este ca și cum dacă și pecetluit soarta acestui monument unic ...

Într-un fel sau altul, Catedrala Sf. Vasile, care a trecut prin toate încearcă să-l distrugă, a stat în Piața Roșie. În 1923-1949 ani, efectuat cercetari ample, permițându-vă pentru a restabili aspectul original galerie. În 1954-1955 catedrala din nou, la fel ca în secolul al XVI-lea, pictat ", sub o cărămidă." Catedrala este o ramură a Muzeului de Istorie, iar fluxul de turisti nu se usuce.

Din anul 1990, se găzduit uneori de serviciu, dar în alte momente acesta este încă un muzeu.Dar cel mai important, poate, nici măcar asta. Principalul lucru este că una dintre cele mai frumoase din Moscova și toate bisericile rusești încă în picioare în piață, și nimeni altcineva nu este nici o idee pentru al scoate de aici. Să sperăm că aceasta este pentru totdeauna.

















Iconostasul Bisericii din Maicii Domnului. Fragment


Catedrala Sf. Vasile pe Moat (Catedrala Sf. Vasile) de pe Piața Roșie din Moscova. 1555-1561. Biserica a Maicii Domnului. Cort dintre pilonii centrali































Alekseev, Fedor Yakovlevich. Piața Roșie din Moscova. 1801.


I.A.Veys.Hram Vasile


Vasnetsov. Piața Roșie, în a doua jumătate a secolului al 17-lea.




Biserica lui Vasile (vedere de la nord-vest) timpurie. 1830.


Biserica lui Vasile (vezi de la nord-vest) 1860.


1860. Biserica lui Vasile (vezi de la nord-vest)


Catedrala Sfântul Vasile. 1839


Valéry Smaralde


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină