Persoane interesate

vineri, 18 ianuarie 2013

Catedrala Notre Dame - perla de la Montreal.










În 1824, James O'Donnell, un arhitect, un protestant de la New York, a primit o comandă din partea administrației de la Montreal pentru a construi bazilica de capital monumentala pe site-ul unei biserici ruinate veche din secolul al XVII-lea. Curând, a început construcția pe arhitectul proiectului de irlandez.
403_1090219


Cele trei cifre de pe fațadă reprezintă Montreal, Quebec și Canada.




În turnul de vest este una dintre cele mai mari clopote și mai zgomotos în întreaga America Centrală. Clopot "Saint Jean Baptiste" cantareste 24,000 de lire sterline (11 de tone), și a fost topit în Anglia. Sunetul se aude pentru 15 km.

Peste tot în Canada și în afara țării este renumit și de organe 7000-conducta Kassavant (Cassavant), experți uimitoare și utilizatorii obișnuiți puterea și frumusețea sunetului.Caracteristici acustice bazilica fiind a avut loc aici o idee buna reală incomparabilă în frumusetea ei.



Foarte frumoasa si de interior a basilicii. Picturi murale, fresce si ornamente aurite zona altarului albastru (altar numai blue din lume), o frumusețe uimitoare, cu un scaun neobișnuită, scara de lichidare, decorate cu figuri sculptate, pline de culoare vitralii din Limoges franceze - toate sunt create cu scopul de a surpriză și încântare! Deosebit de frapant aici pentru acele seri când a avut loc în catedrala lumina si spectacol de sunet "La Lumiere Fut", precum și zeci de mii de stele de aur de 24 de carate, fixat la cupola plafonul de albastru, publicul stralucire.











Totul, chiar si cele mai mici detalii ale catedralei foarte interesante. Chiar capetele bănci sunt decorate cu reliefuri sculptate, și fiecare bancă sunt diferite.









Gândit și perfectă în funcționalitatea și frumusețea de nise ușoare și statui. Individual de biserica farmecul vitralii da, importate din orașul francez din Limoges.















































Din cauza amploarea și măreția bisericii este capela mai intim, Capela Sfintei Inimi (Chapelle du Sacré-Coeur sau Capela Sfintei Inimi), a fost construit în spatele catedralei, împreună cu unele spații de birouri și sacristie. Acesta a fost finalizat în 1888.



Incendiu , a distrus Capela Sfintei Inimi din 7 decembrie 1978. În timpul restaurare sculptorul Charles Dodlin recreat primele două niveluri pe desene si fotografii vechi, și bolta altarului, pereți despărțitori și un altar imens de bronz într-un stil contemporan.Astăzi este cea mai mare sculptura din bronz.







Fata de Bazilica este o statuie a unui ofițer francez, fondator de la Montreal, al cărui nume complet - Paul Shomedi, Sieur de Maisonneuve (Paul de Chomedey, Sieur de Maisonneuve).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină