Actorul Serban Ionescu a fost dus marti la Spitalul de Urgenta Floreasca, dupa ce starea lui s-a agravat, el fiind internat in sectia de Terapie Intensiva.
La jumatatea lunii august, Serban Ionescu, diagnosticat initial cu borelioza, in urma cu un an, s-a intors in Romania de la clinica din Germania in care a fost ingrijit si unde a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica.
Scleroza laterala amiotrofica consta intr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase din creier si maduva spinarii, numite neuroni motori, ce controleaza muschii voluntari, care fac posibila miscarea.
Serban Ionescu a cerut in vara 2012 divortul de actrita Magda Catone, care nu s-a mai concretizat.
Serban Ionescu s-a nascut s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia. Din cauza ca tatal, pilot de vanatoare, era detasat mereu in alta localitate, Serban Ionescu si-a petrecut copilaria intre Brasov si Caracal, unde tatal sau lucra. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta si dupa patru incercari a intrat la teatru.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa lui Amza Pelea si la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani, unde a interpretat numeroase roluri precum: "Loctiitorul" de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, regia Florin Fatulescu, „In cautarea sensului pierdut” de Ion Baiesu, regia Florin Fatulescu.
Teatrul din Petrosani a fost o rampa de lansare pentru Serban Ionescu, care a urmat sa joace la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, dupa care din 2001 a putut fi admirat in productiile Teatrului National Bucuresti (TNB), al carui actor a fost pana la sfarsitul vietii sale.
In ultimii ani a jucat in spectacolele: "Dineu cu prosti", "Eduard al III-lea", "Livada de visini" si "Molto, gran' impressione", pe scena TNB.
De altfel, pe 26 mai, la Teatrul National Bucuresti, s-a jucat spectacolul "Dineu cu prosti", care-l avea pe Serban Ionescu in distributie inainte ca acesta sa se imbolnaveasca, iar incasarile din vanzarea de bilete au fost folosite pentru tratamentul actorului.
Pe de alta parte, Serban Ionescu a avut si o intensa activitate cinematografica. In 1980 regizorul Mircea Muresan i-a incredintat ceea ce a fost considerat rolul vietii sale: Ion, in filmul "Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii", ecranizarea romanului „Rascoala” de Liviu Rebreanu.
A mai jucat in numeroase productii, precum: „Horea”, „Padureanca”, „Furtuna in Pacific”, „Mircea”, „Sobolanii rosii”, „Meurtres par procuration Proxy Murders / Meurtres par procuration”, „Al matale, Caragiale”, „Pacala se intoarce”, „Om sarac, om bogat”.


GALERIE VIDEO

Actorul Serban Ionescu s-a stins din viata! GALERIE VIDEO
Dupa o lunga suferinta, actorul Serban Ionescu a incetat din viata miercuri seara la Spitalul Floreasca din Capitala, unde era internat in stare grava de marti.
La numai 62 de ani, actorul Serban Ionescu paraseste lumea noastra dupa luni intregi in care s-a luptat cu o boala incurabila.
In urma cu un an actorul a fost diagnosticat cu borelioza, o boala grava provocata de intepatura unei capuse, ce afecteaza muschii si alte organe provocand probleme cu vorbirea, respiratia si deglutitia.
La jumatatea lunii august, dupa multe tratamente si investigatii in Germania, actorul a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica, boala ce consta intr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase din creier si maduva spinarii, anumiti neuroni motori ce controleaza muschii voluntari si care fac posibila miscarea. Scleroza laterala amiotrofica este o boala progresiva, invalidanta si fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale ale corpului devin treptat din ce in ce mai dificile si pot provoca diferite alte boli si complicatii.
La vremea aceea avocatul actorului, Catalin Dancu, declara ca boala de care sufera acesta este incurabila.
Vorbeste, rade, discuta, insa are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici in Germania si a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Boala este incurabila, nu exista un tratament, declara avocatul.
Serban Ionescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din 18 septembrie pana in 2 octombrie pentru a fi supus unei proceduri chirurgicale necesare in vederea asigurarii unei alimentatii complete. Pe perioada spitalizarii, Serban Ionescu a fost constient, nu a prezentat tulburari respiratorii si nici nu a necesitat alt tip de ingrijire medicala, astfel ca in 2 octombrie actorul a fost externat.
Insa, se pare ca de la aceasta data si pana marti actorul s-a simtit tot mai rau fiind necesara internarea lui la Spitalul Floreasca.
Serban Ionescu a fost internat marti in spital. Altceva nu putem spune, intrucat doamna care il insoteste are o procura prin care solicita sa nu fie furnizate date despre starea pacientului, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Oprita.
Inca un actor bun paraseste scena vietii!
Actorul Serban Ionescu a fost unul dintre cei mai apreciati actori romani de teatru si film ai ultimelor decenii, avand roluri in peste 40 de filme. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa lui Amza Pelea si la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani, unde a interpretat numeroase roluri precum: “Loctiitorul” de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, regia Florin Fatulescu, „In cautarea sensului pierdut” de Ion Baiesu, regia Florin Fatulescu.
In 1980 regizorul Mircea Muresan i-a incredintat lui Serban Ionescu ceea ce a fost considerat rolul vietii sale: Ion, In filmul “Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii”, ecranizarea romanului „Rascoala” de Liviu Rebreanu.
Si-a consolidat renumele prin prestatia din productii precum “Horea”, „Padureanca”, “Imposibila Iubire”, „Furtuna In Pacific”, „Mircea”, „Sobolanii rosii”, „Al matale, Caragiale”, „Pacala se intoarce”, „Om sarac, om bogat”. In ultimii ani a jucat In filmele: „Umilinta” (2011), „Websitestory” (2010), „Dincolo de America” (2008), dar si in serialele de televiziune „Anticamera” (2008) si „Fetele marinarului” (2008).
De asemenea, actorul a putut fi admirat In productiile Teatrului National Bucuresti (TNB), al carui actor a fost pâna la sfarsitul vietii sale, cu piesele “Dineu cu prosti”, “Eduard al III-lea”, “Livada de visini” si “Molto, gran’ impressione”.



Secvente din “Dineu cu prosti” jucata pe scena Teatrului National.



Secvente din “Pacala se intoarce”



Secvente din “Ion:Blestemul pamantului, blestemul iubirii”



Secvente din “Sub acelasi acoperis”









 Mama lui Serban Ionescu o desfiinteaza pe Magda Catone! Afla ce are de spus despre nora sa:




Serban Ionescu este grav bolnav, iar cea care i-a sarit in ajutor este nimeni alta decat mama sa.

Doamna Florica Ionescu a tinut sa trimita o scrisoare la redactia emisiunii Happy Hour prin care spune adevarul despre Magda Catone si prin care ii roaga pe jurnalisti sa ii dea pace si sa nu il mai filmeze pe fiul sau.
Vezi in video ce spune mama lui Serban Ionescu despre Magda Catone!


Actorul Serban Ionescu are nevoie de tine! Ajuta-l!





Actorul Serban Ionescu are nevoie de tine! In lupta cu boala provocata de muscatura unei capuse, acea persoana pantagruelica (cum se autocaracterizeaza), a devenit un om imobilizat la pat, trist, macinat de gandul ca s-ar putea sa nu mai prinda ziua de maine.

Serban Ionescu are nevoie de oameni. Serban Ionescu are nevoie de tine! Pentru a avea o sansa la viata, Serban trebuie sustinut si incurajat. De pe patul de spital, actorul le transmite tuturor: "Va iubesc!".

Campanie de sprijin pentru Serban Ionescu pe Facebook

Teatrul National va pune in scena spectacolul "Dineu cu prosti", pe 26 mai, special pentru actorul Serban Ionescu. Banii din incasari vor fi folositi pentru tratamentul actorului.

In acest sens, pe Facebook a fost creata o pagina speciala unde oamenii sunt indemnati sa mearga la spectacolul "Dineu cu prosti" din 26 mai. Pagina intitulata "Sprijin pentru Serban Ionescu" ii invita pe oameni sa fie "alaturi de actorul Teatrului National in aceasta lupta nedreapta cu boala".


Actorul Serban Ionescu traieste un cosmar de cand, in urma cu un an, l-a muscat o capusa. Acum sufera de borelioza sau boala Lyme, cunoscuta si ca "boala cu o mie de fete". Serban Ionescu i-a marturisit lui Catalin Maruta, intr-un interviu pentru emisiunea Happy Hour de la Pro TV, ca se afla intr-o permanenta competitie cu boala, explicand ca nu mai poate face mai nimic singur, ca are probleme cu vorbirea, cu respiratia, cu deglutitia, in permanenta avand nevoie de cineva care sa il ingrijeasca.
Spera ca se va face bine, insa in acelasi timp ii este teama ca nu mai prinde ziua de maine. 

Iata ce i-a marturisit Serban Ionescu lui Catalin Maruta:
"Este un domn care vrea sa ma ajute si cred ca  o sa ma ajute sa incerc undeva in Germania, la Augsburg, acolo e o clinica mare unde se trateaza. Dar tot asa, in timp, pana ghicesc cocktailul. Eu daca reusesc sa ma recuperez macar 40% din ce am fost, sunt multumit. Acum folosesc 1% din mine... 40% ar insemna sa pot sa am o stabilitate in mers, sa-mi folosi mainile sa mananc, sa ma spal, sa pot sa conduc, sa gatesc. Le povesteam prietenilor: ma, daca tot am timp acuma, as scrie un roman. Ma si gandisem la titluri: sa-i spun Aristocrata. Un roman de dragoste. Dar ideea ramane valabila. Finalul povestii ar fi ca boala era indragostita de personajul principal". 
"As vrea la o emisiune de-a ta sa facem avioane din ele. Sa le trimitem in lume. Le multumesc. La noi teatrul e in reparatie. Terminati si voi mai repede teatrul, sa aveti unde sa ma expuneti. Mi-au zis: esti nebun. As vrea discursul la inmormntarea mea sa-l tina un singur om: Radu Beligan. Asta sunt, umorul negru!".
"Ne vedem in platou sa facem avioane!". Plange!
"Magda a incercat sa faca fata acestei situatii, insa o depaseste mult prea mult problema asta. Oameni care ma ajuta sunt, mama, Magda Catone, insa e o situatie in care ea nu se poate plia. Mama are 80 de ani, acu ce sa-i fac. Are grija de mine, mai am niste prieteni care ma mai ajuta, mai gatesc, mai stau cu mine. O sa incerc sa ... petrec". 
"Echipa de medici e foarte buna, dar vorba medicului: mai, o sa cam plangi. Sunt unele proceduri destul de dureroase, daca de 6 luni sunt inert. Dar la 60 de ani imi permit si eu nu sa dau sfaturi, pentru ca am trecut prin multe. Numai cine n-a cunoscut durerea si frica nu le oate aprecia. Ca si dragostea... Pentru mine postul Pastelui a fost festin, tin o dieta destul de dura. Presupune mai multe legume, lichid, carne de peste, carne de pasare de curte. Noroc ca am un prieten la Balta Alba care imi creste gaini si curcani. Dieta e si mai dura, dar nu pot eu face fata. daca am fost o persoana asa pantagruelica, daca puteam sa mananc la un mic dejun doua galeti de laturi. E greu sa mananci fasolica, dovleei, conopida, iar fasolica...".
"Niste doctori din Houston (USA), cand le-am povestit schemele de tratament, m-au intrebat cum arat de pot duce asa un tratament. In Europa tratamentul e foarte dur. Doctorita care ma coordoneaza este intr-o legatura stransa cu un doctor de la Budapesta de foarte multi ani. A avut si el boala asta provocata de o capusa. Boala nu se studiaza decat din anii '70".
"Borelia are vreo 38 de tulpini cu nume si vreo 300 fara nume. Eu am ceea ce se numeste borelia agarini, dar sunt multe alte tulpini. In afara de faptul ca sunt actor si vanator, am facut si sport la viata mea. Cineva in spatele meu are un pistol, astept sa fie declansat dintr-un moment in altul. Sa-mi dea startul catre un viitor cat de cat linistit sau catre un crepuscul magnific. O data pe zi imi vine gandul asta. E pezevenche boala. Iti ia manutele, picioarele, vorbirea, deglutitia, dar iti lasa mintea. Si cat ar fi ea de puternica, mai vin ganduri negre. Da, si-acum sa nu crezi ca vorbesc de trifoi cu patru foi. S-ar putea ca atunci cand dai tu interviul sa nu prind ziua de maine. Spun asta pentru ca avand probleme de deglutitie, pot sa nu mai inghit, sa ma inec".