Persoane interesate

joi, 29 noiembrie 2012

oceanul arctic



4515221_37_merkator_Giperboreya (700x649, 475Kb)
Figura 1 Harta Hiperborea Mercator XVI-lea.
Oamenii de știință și entuziaști, nu pot găsi confirmarea existenței "continent" Arctida-Hiperborea la Polul Nord: a fost opusul - un gigant adâncimi de pat de Oceanul Arctic (Fig. 2).
4515221_arcticoceanbathymetrymap_Otlichnaya_karta (674x700, 393Kb)
Fig.2. Grafic batimetrică a Oceanului Arctic.
Aranjați carduri următor (Fig. 3)
4515221_Karta_XVI_veka_Giperborei_Merkatora_i_Batimetricheskaya_Severnogo (700x456, 72Kb)
Fig.3 Sravnielnoe la "continent" Hiperborea hărți Mercator și hărți detaliate ale Oceanului Arctic.
O comparație superficială a hărții Mercator (bine, și legendele popoarelor nordice), cu o hartă modernă a topografiei partea de jos a regiunii arctice imediat vizibile, având în vedere faptul că harta Mercator a fost creat peste 400 de ani în urmă, coincidență totală a acestora (aceasta este în valoare de admirand exactitatea cartografiere de acum 500 de ani.) Dar ... Lăsând la o parte întrebarea cum, în cazul în care au informații Mercator America de Nord și Siberia de Est (presupunând că carduri de el a fost dat vikingi și Chukchi), multe dintre acestea au un zâmbet slab despre fantezie Mercator și oamenii din nord despre disponibilitatea arce insulare patru în jurul valorii de "Arctic Sea", și patru fire, care transportă căldură "miezul" Pamantul de la lac-mamă "Marea of ​​Darkness". Ei bine, Mercator doi insula arcuiește adevărat: prima - de Nord canadian arhipelagul insula la vest de Groenlanda, al doilea - insulele din arhipelagul Franz Josef si Grumant. Firește, prima este dorința care apare în majoritatea susținători ai existenței Arctida continent-Giberboreya el a plonjat la adâncimi de 2-3 km și este acum odihnindu-se pe partea de jos a fundului oceanului, care, desigur, este un scepticism naturală printre geologi tectonice. Dar interesant, alte hărți rusești la mijlocul secolului XIX tarziu prezinta fragmente treia a insulei, cu arc vulcanic, probabil, incepand de la Chukotka si a continuat de-a lungul marginii pantei continentale (este posibil ca ea ajunge Ridge Lomonosov).Figura 4 prezinta trei insule: Henrietta (altitudine 315 m), Jeannette (351 m) și Bennett vulcanică.
4515221_Karta_ledovitogo_19_vek (700x617, 391Kb)
Figura 4 Harta Oceanului Arctic de la "Brockhaus și Efron" 1890-1907 gg.
În consecință, Mercator harta Hiperborea reflectă cunoștințele pe care le-am pierdut sau nu sunt deschise încă la noi, că unul și același lucru: ". Noi - este bine uitat vechi" Primul lucru pe care trebuie să găsim, deci aceasta este o sursă de bază Pamantului respirație termică, locul de care, spun povești, se află la Polul Nord. Ne face uz de progrese în domeniul științei și tehnologiei, si uita-te direct la Polul Nord, cu înălțimea de "pasăre ochi", de la sateliții noștri orbiteaza (Fig. 2)
Surse de căldură, cât mai curând poate fi ușor de găsit: ea Gakkel Ridge și Lomonosov (ultima este chiar sub Polul Nord.) Gakkel Ridge este o extensie naturală a axei ruptura de Ridge Mid-Atlantic, care ia în considerare stratul de vina manta de bazalt crustei și o sursă permanentă de apă vulcanismului de bază (zona de raspandire: continente în afară). Dar Ridge Lomonosov, care a atras recent atenția mass-media asupra diviziunii "raft" între Rusia și Canada, este, se pare, vulcanic insulă arc (cum ar fi marginea Okhotsk Kurile raft mare - zonă de subducție: zona de scurgere oceanică de bazalt fundație în temeiul iminent continentală placă). Și faptul că insula arcuiește intestinelor constant scuipa energetice ale pământului în formă de vulcani, este bine cunoscut. Pe insule ale arhipelagului canadian viziona încă ridicat de activitate seismică și vulcanică: mai mezozoice pliat Verkhoyansk Mountains (Rusia) continuă Ridge Lomonosov și merge la insulele din arhipelagul canadian, iar panta continentală a Americii de Nord este zona de falie între placa canadian și o tânără platformă hiperborean educat ocean tranșee Ocean (fig. 6)
Vulcani activi din Alaska și acum "liniștite" insule vulcanice din Marea siberian de Est, Chukchi Henrietta, Jeannette și continentul încadrarea Bennet complet pătrată sau antic de Hiperborea.
Iata un paradox interesant sau un capriciu al naturii, America, Siberia și Europa (America de Nord, siberiana Est și de Est tektonoplity-europene, respectiv), cu toată puterea și cu toate părțile pune presiune pe placa de vârstă hiperborean: stoarse din toate părțile, se scufundat la o adâncime de aproximativ 3 kilometri.
Când Hiperboreea dispărut sub apele din regiunea arctică? Dacă pornim de la conceptul științific de astăzi predominantă de "plăci tectonice" - mult timp în urmă. Existența însăși a continentului Hiperborea duce în mod inevitabil la necesitatea unei revizuiri substanțiale a conceptului. Din păcate, geologii sovietici în mijlocul secolului 20 nu a știut nimic despre asta, asa ca nu exclude presă catastrofic (coborâre) a Hiperborea în adâncurile Arctic și periferia de nord a majorării din America de Nord spre Groenlanda și Eurasia (ridicare).Faptul este dovedit de topire (în mod paradoxal subtil încă vechi) stratul de sialic continentale stratul Hiperborea în predmantiyny bazalt și locație unică în adâncurile interioare antice plăci Pământului. Dacă vom proceda la armonia de bază și de creștere a universului, să ne luăm, de exemplu, un măr, este destul de clar scăderea punctul de plecare al polilor de creștere ale Apple-Pământ. Deci, care arată un desen al unei foarte vechi carte Lad Svarog, care a reprodus de Alexandru Ivanchenko în cartea sa "Modalități de ruși mare." O astfel de înțelegere a structurii Pământului și geologie a venit în mijlocul secolului 20. În antice plăci rigide hiperborean, spre deosebire de tineri flexibil plăci Caraibelor si Marea Japoniei, nu poate fi o buna scădere: Resetati salturi avut loc catastrofale, și întreaga perioadă de scădere a rasstyanut pentru zeci sau sute de milioane de ani.
4515221_Tektonichekaya1_karta_1960_obr_puscharovsky_0 (700x672, 447Kb)
Figura 6 Schema harta tectonica a regiunii arctice în 1960
În cele din urmă, aș dori să atrag atenția asupra unei structuri foarte pronunțat arc geomorfologiskuyu geologică a Ridge Lomonosov, un plic este centrul de Polul Nord (în mod clar văzut în figura 6 și 2). Pentru claritate, voi arăta aceste fragmente peisaje extinsă (fig. 7).
4515221_Dygoobraznaya_geomorfologicheskaya_stryktyra_hrebta_Lomonosova_ogibaushaya_Severnii_2_ (700x525, 91Kb)
Fig.7 Structura geologică și geomorfologică arcuate a Ridge Lomonosov, Polul Nord plic, indicat în harta tectonica în 1960 și o hartă modernă a topografiei partea de jos a Oceanului Arctic.
Da apoi descrierea întreaga de JM Pushcharovsky în articolul său "Semne ale vulcanismului submarin modern al Ridge Lomonosov în revista" Prirola "URSS № 4, 1958:
"Este remarcabil faptul că Ridge Lomonosov sunt semnele distinctive ale simțit moderne, deși în descompunere, activitatea vulcanică subacvatică. Aceste semne au fost gasite in deriva statia de cercetare SP-3. Stație pentru o lungă perioadă de timp este mai presus de Ridge Lomonosov, după cum reiese din adâncimea de fundul oceanului, a fost masurata de zi cu zi. 14 august, la 89 ° 05 'N și 5 ° și 148 °, 5 W (Nota - acesta este arcul Ridge Lomonosov din Polul: aplicația mea.) A fost observat în cele mai mici de deriva măsurată de adâncimea stației - 1128 m..
21 noiembrie jurul orei 12:00. 30 de minute. (Ora Moscovei), astfel cum sunt înregistrate în jurnalul de gara (probabil, nu 12 ore 30 min, iar. 00 ore.. 30 min. Deoarece AF Treshnikov cântă în jurnalul său ("An pe gheata", pagina 57) subliniază faptul că acest lucru sa întâmplat pe timp de noapte, care, cu toate acestea, a fost ceasul polare, adică), tabăra este o lovitură puternică care a zguduit becuri în case, iar o parte din personalul de dormit treaz. Când este văzut din tabără ca o crăpătură în gheață nu a putut fi găsit, nu a existat nici un sunet si zgomot. Urme de progrese în formă de gheață tineri deja acoperite (15 - 18 cm) de apa larg, deschis 60-100 m. ar putea fi văzut în 300-350 m de lagăr doar pe 23 noiembrie, când gheata noua se sparge, face o mulțime de zgomot. Uneori încetare, ridging a continuat timp de cinci ore (de la 07:00 45 min.. La 12 ore. 40 min.). Între 19 și 20 de ore. tabara simțit din nou doua axă importantă, și 20 chas.15 min. urmat de un impuls al treilea, cu mult mai devreme. Nu de numărare de gheață slab ridging tineri, schimbări în condițiile de gheață, apoi s-au găsit.
Prin ele însele, șoc și impact nu sunt mai puțin frecvente în timpul deplasare a gheții, dar este interesant faptul că, în cele 12 de ore. 15 min. 24 noiembrie, așa cum sunt înregistrate în jurnalul de bord taxei AF Babenco, "tabara de un sunet puternic de cracare, tunet asemănător, apoi imediat a fost un miros ascuțit de hidrogen sulfurat. Sloi de gheață pe care tabara a fost situată, de cracare în direcția E, - 150 ° ... Ca urmare, tabara a fost împărțit în două părți. Crack vândute în locuri de până la 50 m în câteva minute și a început imediat să fie acoperite cu gheață subțire. Forfecare în continuare (zi - YG) nu a fost observat ".
Din jurnalul de AF Treshnikov [Treshnikov, 1956 la Polul Nord, 1956 ... În 1957], putem adăuga faptul că, aparent, pilotul descris AFBabenco timp, adică la ora 12:00. 15 min. "La 24 noiembrie a fost un hit și toți dintre noi am simțit un impuls puternic", un bec (plafon) zguduit [Treshnikov, 1956, pagina 57], "toate sculat și a fugit repede afară din case," [A ..., 1957]. Apoi altul a zis că mirosul ascuțit de hidrogen sulfurat a fost resimțit timp de câteva ore în timp ce divorțul nu este acoperit cu gheață tineri. Motivul pentru acest lucru rămâne neclar. Imediat [Treshnikov, 1956, pagina 58] AF Treshnikov conduce ușor o presupunere: "Poate că în Ridge Lomonosov este vulcani subacvatici?"
Desigur, acestea sunt interesante, dar putine informatii nu este suficientă pentru doar pe baza lor, să construiască o anumită concluzie.Dar vom încerca să aducă, în cazul în care datele posibile, alte.
Definit ca medie a locațiilor de stele stație de drift SP-3 pentru 23 și 25 noiembrie, lățimea de punctul de necesară este egală cu aproximativ 88 ° 16 'și longitudine - 65 ° 36' (de vest). Măsurători de fund de adâncime pe 24 noiembrie aici este de 1463 m.. Acest punct, așa cum se arată pe hartă, este foarte aproape de un munte singur, care este înscrisă pe harta batimetric făcut în 1955, folosind informații de telegraf despre adâncimile măsurate în derivă stația SP-3. De munte este situat pe panta Ridge Lomonosov și detașată 1.500 m izobata, aparent, și că este un deal vulcanic, din care hidrogenul sulfurat a erupt și dioxid de sulf, probabil. Trebuie să le fi suflat și otrăvit unul dintre stația de personal - AP Legenky "
4515221_gakkel (700x613, 186Kb)
Așa cum se arată în graficul (figura 8), stația de SP-3 de la patrusprezecelea august - 25 noiembrie, cu Ridge Lomonosov a fost de peste Polul Nord si a fost pe partea opusă a "arc" de creastă, în cazul în care cota fixă, în apropierea înregistrat anterior, de asemenea, în creștere, și din nou sa întâlnit cu semne de activitate vulcanica, chiar mai puternic harta tectonica intensivnosti.Na încă arată că în jurul valorii de Polul Nord are o structură ridicat circulară, cu un diametru de 200 km! (Un grad de longitudine este de aproximativ 111 km), din care jumătate formarea arcului vulcanic cu ziduri foarte abrupte, cu înălțimea de 3 km și un al doilea individ, de multe ori nu fix, din cauza dimensiunii reduse a zonei, lifturi bar, care au o înălțime de mai puțin de 2 km, pe perimetrul care a înregistrat subacvatic (acid: dioxid de sulf și hidrogen sulfurat) vulcanismul. Da, ceea ce: "Ținând seama de solubilitatea ridicată a gazelor în apă, se crede că, în timpul erupției unui vulcan subacvatic o parte dintre ele ca acestea urca la suprafață, în acest caz, de la o adâncime de aproximativ 2 km, dizolvat în coloana de apă și, prin urmare, în aerul pătruns doar gaze care nu au fost dizolvate în apa de mare. Noi știm că într-un volum de apă la 20 ° 2.6 din H2S hidrogen sulfurat dizolvat. Dioxid de sulf solubil chiar mai mult: în 1 volum de apă la 0 ° dizolvă 79.8 de SO2. Acesta din urmă, în plus, la o temperatură de -10 ° 09 devine lichid. Prin urmare, în acest caz, pentru a pop suprafata temperatura aerului -19 ° transformat-o într-un lichid. ".
Faptul că erupția pe Polul Nord al Ridge Lomonosov are loc, chiar și după standardele umane, cel mai recent evidențiată de datele colectate de către geologi sovietici, în mijlocul secolului trecut: cu un conținut de gigant nu a cristalizat de sticlă vulcanică (corespunde structura sticlei este spewing acum vulcani din Kamceatka și Kurile coama) si existenta ora curentă (în mijlocul secolului 20) vulcan (vulcan si aduna "sticlă" sunt indicat pe figura harta 8). În articolul de mai sus se poate Gakkel mai mult să știu.
Cel mai interesant este faptul că astăzi la Pământ, în cazul în care NP-3 a fost inregistrata eruptie vulcanica subacvatica la douăzeci și trei au 25 noiembrie 1956, cu următoarele coordonate: latitudine 88 ° 16 'și longitudine - 65 ° 36' (de vest). Măsurători de fund de adâncime pe 24 noiembrie nu a fost egală cu 1463 m.. Astăzi, există adâncime fixă ​​de 4 km. În cazul în care a făcut înălțimea vulcan de mai puțin de 2 km? Necredincioșii pot compara hărțile din 1960 (figura 8) și prezente (Fig. 2): arcul Ridge Lomonosov de 50 de ani, a pierdut piesa ei și este în acest loc. Pentru înregistrare: oamenii de stiinta sunt acum greu să se stabilească vulcanismului submarin: Oceanele absorb toate gazele de evoluate, frasin, grosime de mare retardati vulcanice de expansiune de apă "bombe", nu poate vedea strălucirea de foc și fulgere nu apar în atmosferă, precum și capacitatea calorică mare de vpityvet apă întregii termică energetică a vulcanului.
Si acum uita-te la poze figurile 9a și 9b
4515221_eShiprock (610x610, 708Kb)4515221_3208msh2 (607x700, 136KB)
Fig.9 Vulcanismul mufă vulcanic silicic: pluta, lava intarita, formand o creasta vulcanica, erupția de-a lungul un defect (a) congelată "plug vulcanică", formând un crater de vulcan, în cazul în care erupția a avut loc în "locală la fața locului" aerisire a vulcanului (vulcan lipsește aproape jumătate ca urmare a distrugerii de către explozie Ultima eruptie a) (b).
 "Eruptie mai faimos dintre" acru "vulcan a avut loc în arhipelagul Sunda, în 1883: Krakatoa vulcan a explodat. Înainte de erupția a fost un mic arhipelag de insule, cea mai mare care a avut dimensiunea de 9x5 km Krakatoa. Acesta a constat din trei cratere siamezi: Rakata (800 m) - în partea de sud, Dana (450 m) - în centru, Perbuatan (120 m) - în partea de nord a insulei. Nord-vest a existat o altă insulă, mai mic, cunoscut Ferleyten (Desert), precum și la est insula Lang (Long) și câteva insule foarte mici. Arhipelag întreg pentru a fi rămășițele unui vulcan o înălțime de aproximativ două mii de metri, care a fost distrusă în timpurile preistorice.
27 august dimineață, cerul era clară, dar în curând din nou, tot în jurul valorii de a fost acoperită cu întunericul gros care a durat 18 ore.Masa mare de cenușă, piatră ponce, zgură și vâscos, teste similare, noroi dus la Sunda Strait, la insulele Java și Sumatra. La 6:00. AM valuri s-au grabit la coasta de joasă altitudine.
Aproximativ 10 de ore. dimineață a fost cel mai prost moment: a existat o explozie uriașă. De gaz, vapori, cenușă și fragmente de roci s-au ridicat la o înălțime de 70-80 km și împrăștiate peste zona de aproximativ 1 milion km 2 .
Explozia a provocat valuri monstruoase, au crescut ca munții, ajungând până la 30 m în înălțime, unul câte unul, ei linie până la insulele.Orașe, sate, păduri, terasamente de cale ferată care ruleaza de-a lungul coastei de Java - totul a fost distrus un potop teribil. Angers, Gates, Merak și altele au fost distruse. Toate Islanders Sebesi Serami și a fost îngropat.
 Coasta de Sumatra și Java au schimbat dincolo de recunoaștere. Locurile familiare pot fi găsite decât în ​​situația, dar nu și în aparență.Vegetație bogată tropicală a dispărut fără urmă ori de câte ori au apărut valuri. Terenul a fost complet goală, murdăria gri și erupții, copacii dezrădăcinați, rămășițele de clădiri, corpuri de oameni și animale se plină. Pe suprafața de strâmtoarea Sunda apărut în masă de piatră ponce. Potrivit cifrelor oficiale, numarul mortilor a fost de aproximativ 40 de mii de persoane. Val în mare (tsunami), cauzat de explozia de Krakatoa, a fost atât de puternic încât să izolată întreaga planetă. Pe coasta de valurile oceanului Indian s-au observat, în funcție mai mult sau mai putin severe asupra distanta de la Krakatoa. Entuziasm sa răspândit de-a lungul și Pacific și a ajuns la coasta de vest a Americii. În Oceanul Atlantic tsunami, provocat de explozia de arhipelagul Sunda, văzut de pe coasta Franței și pe istmul Panama.
 La site-ul de pe insula Krakatoa deversate mare, iar apa vine la suprafață doar un con vechi vulcanic, care este crăpat în jumătate, o jumătate a căzut în mare, precum și alte deschis izbitoare, terifiante forțe subterane de laborator (figura 10) »
4515221_Ris_10_Krakatay (700x525, 60KB)
În general, nu trebuie să fie un "om de stiinta" pentru a găsi similitudini între imaginile din figura 7 și 10. Vulcanii "arc" Krakatau din timp în timp nu vin pentru mai mult de 100 de ani de la eruptia din 1883. Și doar memoria istorică a poporului poate ghici forța teribilă, lurking la partea de jos a "Blue Lagoon" inel "prăpastie" între insulele din Sumatra si Java.
4515221_Dygoobraznaya_geomorfologicheskaya_stryktyra_hrebta_Lomonosova_ogibaushaya_Severnii_3_ (700x525, 75Kb)
Rămâne doar pentru a restabili vulcan, situat sub Polul Nord, până la distrugerea sa de către un eruptii puternice explozive, cum ar fi Krakatoa. După reconstrucție, în conformitate cu analogia completă a evenimentelor din 1883, avem un gigant insula con de proiecție deasupra suprafeței arctice astăzi (presupunând diametrul original la partea de jos, la o adâncime de 4 km în loc de 200 de km cum este, dar numai, de exemplu, la 25 km) de mare 6-8 km! deasupra nivelului mării și cu un diametru de 17 km.
În principiu, și pe pământ astăzi au numere, fotografii care ne vor ajuta pentru a restabili aspectul Polul Nord la distrugerea acesteia de către erupția vulcanului (fig. 11)
4515221_yzoriprirodi8 (700x525, 72Kb)
Fig.11 Parea ca o dată pe vulcan sub Polul Nord, dar este de 3-4 ori ca martorii astăzi în Caraibe.
Te-am iubit "mock-up" din complexul natural de vârfuri montane abrupte columnare vulcani mai mici, că, odată ce au existat în jurul valorii de vulcanului din Polul Nord, prin Thais ca o Phatan templu-Prang - Muntele Meru, în capitala Thailandei (figura 12), mai ales că există, de asemenea, analog natural "mock" în Arizona (Figura 9)
4515221_PrangPhatan_gora_Mery_tailand (700x651, 70KB)
Figura 12 Templul Prang-Khatam - Muntele Meru în capitala thailandeză - probabil reconstrucție mock-inel complexul a avut o dată varfuri vulcanice de la Polul Nord.
"Mahabharata" descrie Muntele Meru: "Aproximativ Meru roti toate corpuri de iluminat Încă atârnă deasupra stele pol ei, și să facă un cerc în jurul valorii de constelația Ursa Major, Cassiopeia și Bootes, aici o jumătate de an - o zi timp de șase luni - noapte o noapte și o zi cu egal. ani Marea Lapte în nord există o insula mare, cunoscut sub numele de Svetadvipa ("Insula alb strălucitor") Această țară este descris ca:. ". o țară de fericire veșnică", "pretutindeni turme de antilope și efectivele de păsări", "trib nu cunoaște boala nici vârsta slăbiciune "," pas cu pas înapoi din nou în această lume nu vin "," la marginea unui Meru munte este regiunea desertica a întunericului, unde vulturii paza de aur "Aceasta -". ales Pamantului "," Land of sfinților "," Land of Binecuvântat ".
Cred că această descriere se potrivește perfect nostru vulcan imens central în Polul Nord, care a existat pe insula mare Svetadvipa, la nord de Marea lactate (Arctic), din orice punct de pe Pamant, prin "pustia" de zăpadă. Dar căldura și mărimea spațiului Pământului interior permite efectivele de existența teploispuskaniya tolerabile de antilope și efectivele de păsări de pe insulă, și curenții calzi, formate prin creasta vulcanica de-a lungul Ridge Lomonosov - condiții suportabile pentru locuitorii din coasta Oceanului Arctic nu este destul de (prin urmare, rămâne de "termofilă" mamut cu instalație rămâne în stomac, a fost într-un tsunami gigant probleme pe câmpiile adiacente ale Arcticii: moartea lor a avut loc în timpul încălzirii, dar nu congelare - și a urmat "iarna vulcanica" pentru a asigura siguranța acestora până în prezent). Un alt lucru este că accidentul cu erupția a avut loc după achiziționarea de "arieni" indiene "Mahabharata", adică înainte de exodul lor spre sud spre nord - pentru a le este încă acolo. Deși vestea morții lui Meru ajunge cât, probabil, la subcontinentul indian: în surse ulterioare tibetani s-au făcut de transfer "sfânt" Muntele Meru, în Himalaya și Kailash Tibet, cu toate polari "atributele" ale măsurii vechi (prin urmare, "contradicțiile și dificultățile" în căutare de ea poziția reală). Dar pentru Hiperboreeni părăsit coasta "Marea lapte" sunt mai "proaspete" informatii despre dezastrul în sine Hiperborea-eruptie Meru capturat, de exemplu, harta Mercator. Pentru ei, cel mai probabil, "crearea lumii" a avut loc după dispariția Meru (eruptie de aceasta magnitudine va afecta toți cei care trăiesc în emisfera nordică - și mai aproape de nord, mai distructiv) - dacă am porni de la "Vechiul Testament" și rusă dopetrovskogo cronologie , este undeva 5500 ani înainte de RH, mai multe dovezi bine-cunoscute și deja destul de stiintifica care sa sustina acea dată pentru începerea New World Arctic Pomerania după Hiperborea dezastru. Astăzi avem în loc de Muntele Meru de aerisire, la o adâncime de 4 kilometri, incadrata de un arc de Ridge Lomonosov în inima Polul Nord.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină