Persoane interesate

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

58. Mont Saint-Michel Normandia, Franţa.


Mont Saint-Michel (în franceză pentru "munte Sfântul Mihail") - este o mica insula stancoasa,  transformată într-o cetate   pe coasta de nord-vest a Franţei. Ea este putin locuită datorită celor trei formaţiuni  de granit :  golful Saint-Michel (Mont Saint-Michel, Mont Dol şi Tomblen). Oraşul de pe insulă există de 709 ani. Are în prezent 80 de locuitori. Din 1879 insula este legata de continent printr-un drum pietruit.Insula este o formaţiune granit cu dimensiuni de 930 m în diametru şi o înălţime de 92 m deasupra nivelului mării.



Mont Saint-Michel este faimoasa Benedictine Abbey, construită în secolele XI-XIV. Abbey are o suprafaţă de aproximativ 55 000 km pătraţi. m.  Abbey este încă folosită, în ea se află aproximativ 50 de călugări benedictini.   Astazi este un loc de pelerinaj. Abbey atrage turişti din toată lumea ca o legenda vie, după bătălia biblică a Arhanghelului Mihail, cu Satana în chip de dragon, conform legendei. Mont Saint-Michel este, de asemenea, menţionată în legendele regelui Arthur. 
 
 
 
 
 
 
 
În prima jumătate a secolului al X.normanzii au cucerit peninsula Kotenten (Cotentin), iar insula a devenit  un important punct strategic de la frontiera cu Bretania. La acea vreme, biserica  a fost construită în stil doromanskom. Timp de mulţi ani pe insula,  se faceau raiduri repetate de catre Vikingi. Setea de putere si dorinta de cucerire   mănăstirii a început în timpul Războiului de o sută de ani ". Englezii au asediat abaţia 1424 - 1434, dar nu au putut să profite de  insula. Oraşul, cu toate acestea, a fost aproape complet distrus. Cu toate acestea, încă de la mijlocul secolului al XV-lea. Abbey a început să primeasca din nou pelerini. Dar, în ciuda acestui fapt, şi cu privire la finalizarea construcţiei, în 1520, clădirea centrală,  si in timpul Revoluţiei Franceze a fost aproape pustie.Mănăstirea a fost închisă (călugării au revenit pe insula numai în 1866), şi până la 1863 insula a fost folosita ca  închisoare
 
 
 
Mont Saint-Michel este atracţia turistică cea mai populară din Normandia. În fiecare an, insula este vizitată de 3,5 milioane de persoane. În Franţa, Mont Saint-Michel este inferior în popularitate fata de  Turnul Eiffel şi Versailles.  În timpul mareelor la cetate se poate ajunge  doar cu barca.  La reflux puteţi ajunge la cetate pe uscat.
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină