Persoane interesate

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

52.Marea Moschee Hassan al II-lea Casablanca, Maroc.



 
Marea Moschee Hassan al II-lea, a fost construită sub domnia regelui Hassan al II-lea în 1993. Aceasta este situată în Casablanca. Înălţimea  minaretelor moscheei este de 200 de metri. Este cea mai înaltă structură religioasă din lume.Minaretele sunt la  30 de metri deasupra faimoasei piramide  a lui Keops şi la 40 de metri  Catedrala Sf. Petru. În acelaşi timp, în moscheea lui Hassan al II-lea, pot sta 20 de mii de credincioşi să se roage şi alte 80 mii - în piaţa de lângă.








Costul total al construcţiei a fost de aproximativ 800 milioane dolari. Şi acestea au fost donaţii ale credincioşilor. Moscheea Hassan al II-lea - una dintre putinele cladiri religioase din Maroc, care au permis non-musulmani.














În interior sala este decorată cu rugăciuni pe 78 de coloane de granit roz iar etajele sunt acoperite cu dale de marmură, aur şi verde onix, etajul este încălzit în timpul iernii, şi partea centrală a acoperişului poate fi mutat în afară.

















După  plata a 100 de dirhami (circa 10 dolari SUA), oricine poate ajunge în interiorul moscheei  să facă fotografii. De asemenea, este demn de remarcat faptul că arhitectul moscheei - francezul Michel Pins - nu a fost  musulman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină