Persoane interesate

vineri, 13 ianuarie 2012

Elena Pavlovna


 

Vladimir Ivanovich Gau (1816 - 1895) Portretul Elena Pavlovna Vel.knyagini 1840.

  











Marea Ducesă Elena Pavlovna. Litografie. 1820.




Felice Schiavoni. La granduchessa Elena Paulowna.


 




Artist Necunoscut 1830-1840 lui. O copie. Portret de Marea Ducesă Elena Pavlovna.


 

 
 
Joseph - Curtea Desire (Joseph - Pui Desiree).

Elena și Friedrich Ludwig au avut doi copii: 
 
K. Bryullov.


Charlotte este bine pregătit pentru călătoria sa în Rusia. De exemplu, pentru a studia limba rusă, astfel încât lectura în original, "Istoria statului rus", Karamzin. Acest lucru sugerează nu numai o practică serioasă lingvistică, ci, de asemenea, un interes profund în ţara în sine.
 
Marea Ducesă (aproximativ 1830 A. Graal)


Aspectul de o femeie frumoasă tânără din Rusia a provocat o adevărată senzaţie. Este suficient să spunem că, în răspuns la tare "! Ura", cazacii au fost trimise la frontiera pentru a satisface mireasa a Marelui Duce, a spus ea în limba rusă: "Mulţumesc, băieţi." La sosirea la printesa Gatchina prezentate aproximativ 200 de persoane, precum şi pentru cercul instanţa fost nici o surpriză faptul că această tânără de şaisprezece ani gasit un subiect de conversatie cu nimeni.
 
 
Biserica Mare a Palatului de Iarnă (PE Gow, 1860)


5 (17) decembrie 1823, la Sankt Petersburg, în biserica mare a Palatului de Iarnă a fost perfecta ritul ungerii Alteţa Sa Regală Prinţesa de Wurttemberg - Charlotte a luat numele de Ortodoxiei Elena Pavlovna. A doua zi, 6 (18) decembrie 1823, ceremonialul logodnei a fost efectuat. În acelaşi timp, a fost acordat titlul de Marea Ducesă şi Alteţă Imperial.
 
Portret  al Marea Ducesă Elena Pavlovna şi fiica ei Maria (Bryullov Carl, 1830


Marea Ducesă a fost nu numai soţia lui Mihail Pavlovici, dar, de asemenea, a preluat locul de muncă activă în favoarea Rusiei, care a avut toata inima mea, ca patria lor. Împăratul Nicolae I a numit-o "învăţat din familia noastră", la care se referă
cetăţenii europeni.
Fiicele Helen Pavlovny.Akvarel VI Gow, 1838.


Sub va de Maria Feodorovna Elena Pavlovna a fost însărcinate cu gestionarea a Mariinsky şi instituţiile tradiţionale naşterii şi patronajul peste a zecea Dragoon Regimentul Novgorod. Şi ea a fost foarte atent la activităţile instituţiilor supravegheate. De exemplu, există încă dovezi elevii de la Institutul Mariinsky pentru examinare în istorie este necesar pentru a vorbi despre laturile întunecate ale trecutului nostru ", cu sensul rusesc, dar adevărul."


Şi apoi ea a luat custodia Maximilianovskaya spital, care în curând extins. Rusia primele femei de facultate bessoslovnoe Sf. Elena a fost, de asemenea, în prinţesă responsabil neobosit.
 
 
Portret de Marea Ducesă Maria Pavlovna. Prima jumătate a secolului al XIX-lea. Sankt-Petersburg Muzeul de Stat de Teatru şi Muzică.


Elena Pavlovna simţit - nu suficient pentru a spune, de interes - mai degrabă, o nevoie interioara de talente de protecţie. AF Connie a descris această filantrop trasatura: ea "a dat o adevarata bucurie" tie aripile "începători talentul şi să menţină dezvoltat deja talent."
Christina Robertson. Portret de Elena Pavlovna


Răzbunare Metsenatstvovala: vizita atelierul artistului de la Roma, Alexander Ivanov, a luat în contul său toate costurile de trimitere a "Aspect lui Hristos pentru oameni" din Rusia şi a dispus, de asemenea, o fotocopie a imaginii. Patronată KP Briullov, IK Aivazovsky, A. Rubinstein.
Ivanov "Aspect lui Hristos pentru oameni".



 

Elena Pavlovna este direct legată de înfiinţarea Societăţii Muzicale Ruse. Prin finanţarea unui proiect pentru a deschide şcoli primare Conservator, ea a vândut bijuteriile ei. În ceea ce priveşte interesele de Marea Ducesă a fost o parte din activităţile de universitate, Academia de Ştiinţe, Societatea Economică Liberă.
 
 
Litografie din colecţia de N. Soloviev. Portretul Elena Pavlovna.
 
Francois Xavier Winterhalter - Portret de Marea Ducesă Elena Pavlovna


Faimoasa "Joi", Marea Ducesă în Palatul Mihailovski (1840-1873) a discutat despre politică şi cultură. Şi fără ei, a fost greu de imaginat, în special, pentru reformele guvernului la mijlocul secolului al XIX-lea.

Atunci când războiul Crimeei, Elena Pavlovna a început organizarea de asistenţă medicală pentru răniţi. Acest război Pirogov marele chirurg rusesc numit "epidemie traumatice." Dorind să plece pe front, el a trimis o petiţie superiorii sai, care să se răspundă la mult timp nu a primit. Şi apoi a făcut apel la Marea Ducesă, care imediat a ajutat rezolva cazul, în acelaşi timp, discutarea orgvoprosy pentru a crea o comunitate de asistente medicale militare. Împăratul Nicolae I, în treacăt, a fost
împotriva acestei idei, având în vedere inacceptabilă prezenţa femeilor în război. Şi, totuşi, a atins blagotvoriteltsa sale.
 
I. Context Galbig. Bust Elena Pavlovna. Marmura. 1867.Muzeul Rus de Stat


În al cincilea rând noiembrie 1854 Elena Pavlovna fixate personal o cruce roşie de Sf. Andrei pe bandă fiecare dintre surori treizeci şi cinci de Sfânta Cruce comunităţii cu cuvintele: "Luaţi jugul Meu asupra voastră" şi "Tu, Dumnezeule, tăria mea." A doua zi au mers la Sevastopol, şi apoi alte grupuri de asistente medicale călătorit, total - 300 de persoane. Şi în Palatul Mihailovski dezinteresată printesa amenajate pentru depozitarea medicamentelor, în acelaşi loc - şi atelier de cusut pentru nevoile de asistente medicale.
 
 
 
După război, Elena Pavlovna nu a părăsit întreprinse de către întreprindere, şi a organizat chiar şi comunitatea Sfintei Cruci, la o clinica de ambulatoriu şi o şcoală gratuite pentru 30 de fete. De altfel, aceasta este imaginea comunităţii şi a fost creată mai târziu primul rus Societatea Crucea Roşie, iar mai târziu Crucii Roşii Internaţionale.
 
 
 
Marea Ducesă Elena Pavlovna, inclusiv asistente medicale, la mijlocul anilor 1850


Leading activitate suparatoare, această femeie uimitor a fost în măsură, în timp pentru a participa la orice persoană. De exemplu, la întoarcerea sa la Sankt Petersburg Pirogov - mândria de medicina sovietic - sa separarea de ministru de război pentru incalcarea codurilor rochie, şi astfel jignit, care a fost de gând să demisioneze şi să părăsească Rusia. Şi apoi a venit la salvarea de Elena Pavlovna a invitat la ei şi în propriile sale cuvinte
, "a returnat spiritele bune."
 
 
Clădire Sfânta Cruce asistente comunitare a Crucii Roşii


Un punct forte de spirit proprie este pur şi simplu uimitor. O mulţime de durere cu experienţă Elena Pavlovna: patru stele din cinci fiice a murit, şi în 1849 a devenit văduvă, şi a purtat doliu pentru soţia sa până la moartea sa. Un exemplu din viaţa ei arată că Marea Ducesă nu a fost numai titlu mare, dar de fapt sufletul ei mare şi intelectul mare.
Insigna de asistente comunitare Sfânta Cruce a Crucii Roşii
*** ***



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină