Mere coapte
Daca tii post (si nu numai), incearca un deliciu dulce de sezon: mere coapte. Sunt minunate si iti vor aduce in casa, aroma copilariei. Prepararea acestei retete nu depaseste 15 minute, iar timpul de coacere este de doar jumatate de ora – la final vei putea sa iti incanti familia si prietenii cu arome cu totul speciale. Iata care este secretul:
Ingrediente (pentru 4 portii):
-4 mere (este bine ca toate sa aiba cam aceeasi dimensiune)
-2/3 cana de stafide
-1/2 lingurita de scortisoara macinata
-1/4 lingurita de nucsoara macinata
-2 linguri de zahar brun
-2 linguri de unt (fara sare), taiat in bucati mici
-1/3 cana de nuci pisate
-2 linguri de coacaze uscate
-dulceata ta preferata (pentru momentul servirii)
Preparare:
1.Incalzeste cuptorul la 180o. Scoate cotorul fiecarui mar in parte (foloseste o lingurita – cam pana la jumatatea fructului), iar daca este nevoie, taie putin si din partea inferioara a acestora pentru a le fixa pe tava.
2.Separat, amesteca intr-un bol toate ingredientele. Umple merele cu mix-ul obtinut si introdu-le la cuptor, pana cand acestea se coc (aproximativ 30 – 35 min). Serveste-le fierbinti cu un topping de dulceata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|