500
g de brânză de vaci
200g unt,
1/2 lingura. zahăr
1 pachet (10 g) zahar
vanilat
250 g de
biscuiti
1/2 lingura. caise uscate
1/2 lingura. afine uscate (stafide, mere sau - pentru a gustului) sau orice fel de fructe confiate
2-3 linguri de Liquor - pentru înmuierea fructelor uscate
Forma (circular) diametru. 26 cm
Taiati
caisele în bucăţi mici.
Inmuiati fructe uscate în lichior.
Biscuitii se fac bucăţi.
Se
macină câtiva
biscuiti pentru a forma firimituri.
Se mixeaza brânza cu
zahărul şi zahărul
vanilat, până la dispariţia cristalelor.
Se adauga untul si se mixeaza in continuare pana devine o crema consistenta.
Adauga fructe uscate.
Se amestecă totul în mod uniform
Se adauga si biscuitii rupti.
Interiorul vasului se unge ulei peste care se presara cu biscuitii macinati.
Turnati amestecul preparat, in vas.
Se
lasă la temperatura camerei timp de 30-40 minute.
Apoi, se pune în frigider pentru 2-3 ore pentru a finaliza de solidificarea masei.
In final se scoate din tava, si se îndepărteaza folia.
Cu
un cuţit ascuţit, "tortul", se taie in porţiuni .
Decoreaza fiecare portie in functie de preferinte cu ("trandafiri" de frisca, felii
de caise, cireşe sau vişine proaspete, care se stropesc cu ciocolata topita sau gem de caise, etc).
|