Persoane interesate

sâmbătă, 11 februarie 2012

Timpul nu reprezinta altceva decat o conventie, nascuta pentru ajutorul omului in activitatile sale cotidiene. Se cunoaste teoria lui Schopenhauer care afirma ca omul traieste doar in prezent, trecutul si viitorul fiind simple proiectii subiective. Exista numeroase metode de calculare si afisare a orei exacte, insa cea mai performanta si exacta solutie e reprezentata fara dubii de ceasurile atomice! Avand la baza diverse elemente chimice precum cesiul sau rubidiumul, ceasurile atomice sunt construite special ca sa nu piarda sau sa castige mai mult de o secunda in decurs de cateva mii de ani!












Istoria Europei prin ceasurile sale
Ceasul este celebru pentru acuratețea sa. Mecanismul său a fost proiectat de avocatul și ceasornicarul amator Edmund Beckett Denison, și de George Airy, Astronomul Regal. Lucrările de construcție au fost încredințate ceasornicarului Edward John Dent; după moartea sa în 1853, fiul său vitreg Frederick Dent i-a dus munca la bun sfârșit, în 1854.[11] Întrucât turnul a fost terminat abia în 1859, Denison a avut timp să facă experimente: în loc să folosească un regulator și un remontoar, așa cum fusese inițial proiectat ceasul, Denison a inventat regulatorul gravitațional dublu cu trei picioare. Acest regulator dă cea mai bună separare între pendul și mecanismul ceasului. Pendulul este instalat într-o cutie închisă ermetic aflată sub camera ceasului. Ea are 3,9 m lungime, cântărește 300 kg și bate la fiecare 2 secunde. Mecanismul ceasului dintr-o cameră de sub ea cântărește 5 tone.
Deasupra pendulului este o mică stivă de monezi vechi britanice de un penny; ele sunt puse acolo pentru ajustarea orei ceasului. Adăugarea unei monede are ca efect o mică înălțare a poziției centrului de masă al pendulului, reducând lungimea efectivă a brațului pendulului și astfel mărind viteza cu care el se deplasează. Adăugarea sau înlăturarea unei monezi modifică viteza ceasului cu 0,4 secunde pe zi.[12]
La 10 mai 1941, un bombardament german a deteriorat două dintre fețele ceasului și unele părți din acoperiș, precum și sala Camerei Comunelor. Arhitectul Sir Giles Gilbert Scott a proiectat un nou corp de clădire cu cinci etaje. Două etaje sunt ocupate de sala Camerei, inaugurată la 26 octombrie 1950. În ciuda bombardamentelor, ceasul a funcționat cu exactitate și clopotele au bătut în permanență de-a lungul Blitz-ului.








Praga "Orloj"












  Clopotele Kremlinului



În turnurile Spasskaia şi Nikolskaia ale Kremlinului au fost făcute descoperiri senzaţionale. În chivoturile deasupra intrării, sub tencuială, au fost descoperite icoane pictate. Cercetătorii sunt convinşi că acestea sunt frescele ce îi reprezintă pe „Spas Smolenski" şi „Nikola Mojaiski", care au fost considerate mulţi ani ca pierdute.
Toate cele 20 de turnuri ale Kremlinului sunt diferite şi fiecare are funcţia sa. Sunt turnuri închise şi de trecere. O privire atentă va remarca deasupra porţilor turnurilor de intrare ceva asemănător unor chivoturi, aici ar fi trebuit să se afle o icoană, însă, din păcate, astăzi nu se află nimic. Directorul Muzeului Kremlinului, Elena Gagarina, a menţionat că s-au păstrat multe mărturii ale felului cum arătau icoanele deasupra porţilor.
„Prima atestare documentară a icoanelor pe turnurile Kremlinului le găsim în cartea „Alegerea domnitorului", care a apărut în sec.XVII în timpul celui de-al doilea ţar din dinastia Romanov, Aleksei Mihailovici. Aici putem vedea şi prima imagine a icoanei pe turnul Spasski. El se numeşte astfel pentru că ducea la biserica Spas Smolenski, care se afla pe malul râului Moscova. La fel şi în privinţa turnului Nikolski: acesta era începutul drumului către biserica Nikola Starâi pe strada Nikolskaia".
S-au păstrat destule dovezi care atestă calitatea extraordinară a acestor icoane de a supravieţui. Astfel, în 1812 în timpul retragerii armatei lui Napoleon din Moscova, turnul Spasski a fost aruncat în aer. S-a păstrat doar fresca. Iar în timpul revoluţiei din 1917 s-a tras cu tunul asupra turnului, însă icoana lui Nikola Mojaiski s-a păstrat. În perioada sovietică, când în ţară se ducea lupta împotriva religiei, icoanele au fost mereu acoperite, iar apoi au fost zidite în taină. Însă se creează impresia că restauratorii au făcut totul pentru ca aceste obiecte sfinte să se păstreze pentru vremuri mai bune, afirmă directorul grupului de restauratori, Serghei Filatov:
„Sub tencuială, la o distanţă de circa 10 cm, se află gratii de metal şi o plasă din sârmă. Picturile sunt executate pe tencuială calcaroasă, pe turnul Spasskaia în tehnica cu ulei din sec.XIX, iar pe turnul Nikolski în tehnica cu tempera din sec. XV-XVI. Vom cunoaşte detalii când va fi descoperită imaginea".  
Specialiştii speră să „elibereze" icoanele la sfârşitul lunii august, apoi va urma un proces dificil de restaurare. Este planificată cercetarea altor cinci turnuri ale Kremlinului care au chivoturi decorative. Kremlinul din Moscova face parte din patrimoniul UNESCO. 















Watch Greenwich



Unele dintre cele mai importante  ore, cu o perspectivă istorică - Watch Greenwich . Ele sunt la porţile  Observatorul Regal din Greenwich, Anglia. Creat în 1852, maestrul lor, Charles Shepherd, astfel încât,  acestea sunt numite Watch Shepherd. Acest lucru este cel mai important de 24 de ore, cu care începe numărătoarea inversă pentru umanitate. Cu diametrul de  numai 92 cm





Teatrul de Păpuşi. Obraztsova, Moscova, Rusia
 Aceste ceasuri sunt situate la Teatrul de Păpuşi. Obraztsova, Moscova, Rusia. Ele au fost create în 1970. Înălţimea structurii de 4 m, lăţimea de aproximativ 15 la fiecare ora cânte cocoşul de la prima, şi apoi a asculta melodia a trecătorilor, "În grădină acolo, în grădină", ​​şi unul dintre cele 12 ferestre mici Privind un animal, dar toate împreună ele pot fi vazute la prânz şi la miezul nopţii.








Ceasul în complexul palatului Zwinger





Ceasul în complexul palatului Zwinger set în 1933 în Dresda, Germania, este la fel de unic în felul său. În conformitate cu ceas sunt de 40 de clopote din portelan de Meissen. Odată ce clopotele au fost placate cu o margine alba. Acest ceas, de asemenea, avand muzică, în fiecare oră se joacă o melodie populară frumoasa, in clopote controlate  de un mecanism electronic.






Turnul cu Ceas - Zytglogge







Prin olokolnya Tsitgloggeturm cu clopotei, în 1530, în Berna, Elveţia. Acestea sunt cele mai vechi ceasuri din Elveţia.Unele ceasuri arata timpul, astronomic doilea - ziua din săptămână, lună, faza de lună şi de semn zodiacal. Exact 4 minute înainte de începerea următoarea oră: strigătele de aur cocoş, apoi clovn loveşte clopotele, şi poartă-l (simbolul de Berna), şi arată de pe costumele lor cu simboluri ale orasului. Unul are o ţeavă, o suliţă al doilea, treilea armura de aur şi o sabie, un tambur al patrulea. Apoi, scena apare pe un cal şi un cavaler in armura de aur. Suportă o cincime împodobită în coroana - simbol al puterii de la Berna, deţine parcela al şaselea şi în cele din urmă, flapsurile cioara cocoş aripile sale, astfel că Cronos întors clepsidra, şi Hans von Tang ciocan lovit clopot. Apoi, un alt cap de leu ca de multe ori ca acum, de timp şi, din nou, cocoşul.


Alaturi de ursul legendar, Turnul cu Ceas - Zytglogge (situat in centrul Orasului Vechi) este simbolul Bernei. De dimensiuni impresionante si cu o arhitectura aparte, Turnul Ceasului este locul de intalnire al multora dintre localnici si turisti.

Initial, Zytglogge a fost construit in mare parte din lemn, la poarta de vest a orasului, intre 1218 - 1220. Dar cum in 1256 zidurile orasului au fost mutate in partea de Vest, spre Kafigturm, Turnul a fost abandonat pentru scurt timp, apoi transformat in inchisoare, fiind distrus in incendiul din 1405. Avea sa fie reconstruit, de aceasta data din piatra, fiind montat si un ceas. Acesta s-a defectat in scurt timp si avea sa ramana asa timp de peste un secol, pana cand un anume Caspar Brunner a proiectat si realizat un mecanism complicat, instalat in 1530.

De atunci Zytglogge a functionat fara oprire, chiar daca unele piese au fost schimbate in timp. Sub ceas, pe parte dinspre rasarit, se gaseste si astazi un alt mecanism complicat, care este un ceas foarte exact, anunta cele 12 ore ale zilei, pozitia Soarelui in zodiac, ziua saptamanii, luna fazele lunii si ale soarelui, fiind o adevarata bijuterie tehnica, ce fascineaza si astazi. Turnul a fost renovat si refacut adesea, aspectul actual, puternic influentat de stilul baroc, datand din 1770 - 1771.

Fascinant nu este doar faptul ca acest ceas este functional si astazi, cat faptul ca in afara mecanismelor complicate ceasul mai are ceva deosebit: cateva figurine mecanice. Un cocos, cativa ursi, Chronos cu clepsidra sa si un bufon care danseaza, iar aceste cateva figurine incep sa se miste cu doar patru minute inainte ca ceasul sa anunte noua ora. Turnul poate fi vizitat si puteti urca pana in varful acestuia, de unde privelistea este uluitoare.








"World Time", de la Alexanderplatz din Berlin, Germania







Uita-te la "World Time", de la Alexanderplatz din Berlin, Germania, arată timpul universal. Ele au fost create în 1969.Înălţimea de rotaţie doar cilindri 2 m 70 cm, iar construcţia în sine se ridică la 10 de metri. În cele 24 de sectoare sunt scrise numele de capitale ale lumii, cea mai mare parte din ţările foste socialiste, pe sol, montate la un pilon, stabilit în vânt a crescut de la mozaic, şi pe modelul de faţă a sistemului solar.













Ceas Millennium Varşovia , Polonia





Ceas Millennium Varşovia , Polonia, a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai mare ceas turn din lume   . Acesta este situat la o altitudine de 165 de metri, la etajul 42 al Palatului de Ştiinţă şi Cultură. Fabricat în 2001, diametrul lui este de 6 m 30 cm







Saint-Lazare, Franţa -"timp pentru toate"





Şi, în sfârşit,  la Paris, înainte de staţia Saint-Lazare, Franţa. În cuvintele sculptorului Armand Pierre Fernandez, care l-a proiectat   în 1985: ". Numărul de obiecte colectate împreună schimbă calitatea şi aspectul lor"Numele ceasului "timp pentru toate" , arată exact fragilitatea vieţii, efemeritatea vieţii şi face pe toţi cei care vin la staţie de a reflecta asupra faptului că, uneori, ai nevoie pentru a te opri, la fel cum există săgeţile de pe ceas şi a răspunde la întrebarea, în cazul în care ai de gând şi de ce. 



















Cvas - o băutură perfectă.






Cvas - o băutură perfectă.
Obiectivul principal al băuturilor (de la cuvântul "hrană pentru animale") - a petrecut recupera rapid forţa şi substanţe nutritive . Băutură vara naţionale tradiţionale, care să ia în timpul muncii fizice (în limba rusă - Cvas, şi în Est - iaurt sărat (IRA) şi ceai verde cu lapte şi sos de făină), servesc exact acest scop: ei iau repede pe setea, tensiunea oboseala si nervos .
Fiecare dintre aceste băuturi contine un complex natural de elemente nutritive rapid digerabile, vitamine, enzime şi săruri minerale.
Băuturi moderne, simulând un amestec facut dintr-un set de substanţe chimic pure - de apă, dioxid de carbon, colorant, acidifiant, îndulcitor şi aromă - nu oferă o băutură răcoritoare real. Lor de stimulente constitutive de cofeina si similare sunt împingând un sistem nervos pentru o perioadă scurtă de timp.
Odată cu apariţia de soiuri de bere de cvas viu este aproape uitat. Dar, având în băuturi încercat de peste mări, oamenii noştri sunt din nou încep să-şi amintească cuvânt bun despre cvas prezente ruse. Este o bautura pentru toata lumea - nu se bea de bătrâni şi copii, sănătoşi sau bolnavi. Acesta poate fi preparat din materiale dintre cele mai variate prime. În cele din urmă, este Cvas mai ieftine, poate, doar apa.
Fierbe ca bere, un extract fermentat de cereale fermentat. Dar gustul şi efectul acestor băuturi sunt total diferite: berea este întotdeauna relaxeaza trupul si sufletul, şi de preparare a cafelei - răcoritoare. Munca grea: cosit, arat, recoltare, lemn de foc - de secole ţăranii ruşi au încercat să ia fără apă sau lapte, şi de preparare a cafelei, pentru că ştiau că el ar elimina oboseala şi de a restabili puterea. În Rusia ţaristă, în secolul al XIX-lea, în dieta de fiecare soldat, de recuperare după ce a fost rănit, a fost parte a unui sistem obligatoriu de aşa-numita "spital" pentru prepararea cafelei, cu o rată de zi cu zi de nu mai puţin de un an şi jumătate de litri.
În fabricarea de fermentaţie cvas este lentă şi mai de timp pentru a transforma zaharurile în acid lactic. Acest lucru este facilitat de: prezenţa de bacterii de acid lactic în fermentare naturala, incomplet şi fermentarea la temperatură scăzută.
În fabricarea berii tot efortul este de a asigura faptul că numai fermentaţie alcoolică. Pentru a realiza acest clivaj cea mai completă de polizaharide la cereale monozaharide, astfel incat acestea sa transformat repede în alcool, şi în al doilea rând, fermentarea se desfăşoară la temperaturi ridicate, cu culturi pure de drojdie de bere, şi în al treilea rând, mustului se adaugă supa de conuri de hamei, care inhibă creşterea bacteriilor lactice.
Apropo, iubitorii de bere ar trebui să ţină cont de faptul că, în sare conţin o mulţime de estrogeni de plante, asa ca nu fi surprins dacă bere obezitatea viitor brusc te duci la tipul de sex feminin - cu depozite în zona de piept, coapse si fese.
Cumpararea o bere pe strada, cineva poate fi temut ca un ceai poate răspândi infecţii intestinale. Nu vă faceţi griji - chiar şi în secolul XIX, studii speciale au demonstrat că cvas naturale, vii (fără adaos de conservanţi!) Are un pronuntat efect bactericid - distruge agenţii patogeni de multe infectii, cum ar fi febra tifoida, germen, holeră şi antrax. Timp de secole, în ciuda lipsei de controale sanitare şi metode arhaice de pregătire şi depozitare a cvas în butoaie de lemn, cazuri de infecţie prin preparare a cafelei nu a fost observat. Nu se poate spune despre produsele lactate şi de apă potabilă ...
Cei care doresc să uşor pentru toată vara pentru a oferi gospodăriilor excelente de trai bea dezvăluie know-how-ul.
Tehnologie şi Biochimie
Schema tehnologică de a face cvas de secole a rămas neschimbat. Se reduce la trei etape principale:
A. Pregătirea de preparat enzimatic (malţ) şi de fermentare aluat dospit, sau aşa-numitul "must" (de la cuvântul "rescrie").Cel mai adesea, acest aluat, apoi este copt, ceea ce face un aluat pâine şi biscuiţi pentru a produce intunecate, sau "roşu" cvas. 
Dacă facem abstracţie de stadiul de coacere, rezultatul este o aşa-numită "alb", un fel de preparare a cafelei diferite de gust - este cel mai potrivit pentru distribuire de vara.
2. Extracţia substanţelor solubile în apă - pentru aluat "must".
3. Fermentarea mustului. 
La fiecare etapă a permis tot felul de variante, dar, în orice caz, rămâne o băutură cu un acru distinctiv cvas "consistent", gustul şi aroma de pâine. 
Ingrediente această băutură de viaţă este extrem de complex. Acesta conţine:
A materiilor prime, cereale integrale, inclusiv proteine, polizaharide, minerale (calciu, fosfor, fier, zinc, cupru, cobalt, mangan, molibden) şi vitamine B; 
Produsele de hidroliză a substanţelor de rezervă în oligopeptide, aminoacizi, oligo-şi monozaharidele, şi aşa mai departe; 
Produse saharoaminnoy-condensare de zaharuri cu aminoacizi şi peptide, care merge pentru aluat copt Malţ, sau melanoidins. 
Fermentatia alimentelor-lactic şi alcoolice, băuturi îmbogăţind enzime active, acid lactic, acid carbonic, şi altele.
Fiecare componentă a cvas merită o discuţie separată pentru utilitatea incontestabilă pentru sănătate, dar melanoidins merită menţiune. 
În procesul de coacere, la temperaturi de peste 40 de grade acizi malţ aminoacizi reactioneaza cu zaharuri pentru a forma o gamă largă de polimeri neregulate ale diferitelor structuri - melanoidins (de la grecescul "melanozomi", care înseamnă "negru"), care sunt vopsite într-un amestec întuneric şi da aroma caracteristica de coajă de pâine .
Recent, aceste materiale au atras o atenţie deosebită, deoarece se dovedeşte că posedă melanoidins antioxidant, radioprotectoare, imunomodulatoare carcinostatic,, antivirale, anticoagulante, antibacterian, antifungic vindecarea, rana, vitamine si alte efecte benefice. Acesta a fost sugerat că oceanele melanoidins au fost o condiţie necesară pentru evoluţia a biosferei, astfel cum sunt protejate celulele împotriva radicalilor liberi şi ioni de metale grele.
C la mijlocul anilor '60, în farmacii se găsesc în afara unui instrument eficient pentru tratarea bolilor de piele ", lichid Mitroshina." A fost un concentrat de melanoidins - un lichid gros de rasinoase este de culoare maro, cu miros de pâine coaptă. Acum vine melanoidins concentrate sub numele de "MIGI", care ofera un efect terapeutic şi profilactic într-o serie de boli grave, iar în 2002 a fost distins cu Medalia de Aur. Mechnikov "Pentru o contribuţie practică la îmbunătăţirea stării de sănătate a naţiunii." 
Deci, nu este de mirare născut proverb: "Cele Cvas ruse salvat mulţi oameni," şi a fost inclus oficial în dieta de pacienţi au necesitat spital şi spitale!
Cel mai important - malţ!
Se crede că un şovin malt - un loc de muncă lung şi laborios. Dacă totul este bine făcut, aşa cum a făcut timp de secole, tot felul ", de la cereale la cana" va dura aproximativ două luni. Prin urmare, pentru cvas de casa cele mai multe ori oferă acum să ia biscuitii obişnuite de secară. Dar orice expert vă va spune că între acum şi băutură cvas de pesmet (chiar de "Borodino", pâine, în cazul în care există un pic de malţ de secară) - la o distanţă mare. În plus, sare, transformarea într-o băutură făcută din pâine, rasfata cu siguranta gustul. Şi nu toată lumea este de ajutor.
In zilele noastre, se poate simplifica dramatic procesul de rapid şi fierte într-un oraş tambur ceai apartament excelent calitate superioara clasica. În plus, cu principalele produse semi-finite - de malţ, este uşor de a reproduce vechi retete minunate, cum ar fi Ellen Molokhovetz "darul de a gospodinelor tinere."
A. Pregătirea a preparatului enzimatic, sau malţ.
Avem nevoie de un cereale integrale, durabile. Este cel mai bine este să luaţi secară, dar poate fi grâu, orz sau ovăz (acestea sunt vândute pe piaţa pasăre). Din cauza shell rigid care cuprinde seminţele de anumite soiuri de ovăz şi de orz, este dificil să se diminueze, astfel încât este mai bine pentru a obţine de cereale, fără astfel de filme.
Germinare ar trebui să fie maxim, acest lucru depinde de activitatea preparatului enzimatic. Dacă rata de germinare a aproximativ 90%, totalul de un kilogram de cereale este de ajuns pentru a ne trăi în pregătirea de 50 - 100 de litri de cvas.Minimă de germinare rata acceptabila - 30%. Pentru germinare de cereale, avem nevoie de un recipient cu capac pentru 3-5 litri, cu o mică gaură în partea de jos (bun vechi Holey PAN).
Pentru a începe cu cereale spălat pentru a îndepărta impurităţile, umple complet de cereale cu apă şi menţineţi 6-8 ore, asa ca este umflat, schimbarea ocazional de apă. Boabe umflate nevoie de oxigen pentru a germina, deci este important să nu exageraţi în apă, în caz contrar se va "îneca" şi să devină inutilizabil. Apariţia de mici bule de gaz într-o spumă pe suprafaţa indică începutul de germeni de viaţă activ - cereale necesită acces imediat la oxigen!
Transferul de seminţe umflată într-o oală, cu o gaură în partea de jos şi se spală bine cu apă rece în duş pentru a spăla rămăşiţe ale inhibitori de germinare şi microflora. În acelaşi timp, se scurge ultima picătură, ca apa a acoperit embrioni vor muri în mod inevitabil, şi se vor dezvolta mucegai. Închideţi tava şi se lasă la temperatura camerei pentru a germina, seminţele din timp în timp în duş de spălare şi drenarea apei. Acestea trebuie să fie spălate de cel puţin patru ori pe zi, dar este deosebit de important să se facă la sfârşitul de germinare - se accelerează creşterea, protejeaza impotriva dezvoltarea de microorganisme şi a asigura un malţ de buna calitate.
Pe a doua zi sunt radacinile delicate. Pentru a nu le deteriora, irigate cu atenţie, încercând să nu se agită la seminţele. Apoi varza sunt transformate într-un tije pe verticală în picioare puternice (koleoptili), care, în condiţii naturale, depăşirea rezistenţa solului şi să iasă la suprafaţă.
Seminţe de germinare poate fi considerată completă atunci când durata de coleoptiles ajunge la 4.2 centimetri, şi conţinutul de potul va creşte semnificativ în volum, devenind un fel de "burete" din rădăcini răsucite. Mirosul de această masă ar trebui să fie o plăcută, uşor acid (un pic aminteşte de castravete). Întregul proces durează de trei până la patru zile. Tehnologia convenţională ar necesita o grâu germinat uscat într-o sobă rusesc "în spiritul liber a" pisa şi păstrează într-o formă de a utiliza. Suntem în acest fel nu este adecvat, deoarece greu de observat "cuptor" copt în apartament şi, în plus, de încălzire de deshidratare duce la distrugerea enzimelor. Prin urmare, în loc de uscare de căldură, de congelare este aplicabil, care va ţine principalul lucru - toată gama de "vii" enzime.
Noi trecerea răsadurile de la oala într-o pungă de plastic şi pus în congelator. Pentru faza următoare, de fermentare, malţ trebuie să fie bine mărunţită. Derulaţi prin verzei proaspete din carne polizor, nu poate - a obţine o masă lipicioasă, netă complet colmatat. Utilizaţi frig aici, precum: o varza de bine congelate şi carne tocată de tocat carne, fără mare dificultate. Masa rezultată să se descompună în pahare de plastic şi a reveni la congelator, în cazul în care malţul pot sta de luni de zile fără a pierde din activitatea sa.
Doi. Noţiuni de bază de testare crema, sau "must".
Obiectivul acestei etape - de a traduce proteine ​​de amidon şi de depozitare în porumb dizolvat, kleysterizovannuyu formă adecvată pentru enzime. Şi apoi - ea fermentaţie.
Acum, ia o capacitate de mai mult, undeva la 10 litri. Secară (grâu, orz, hrişcă - în funcţie de cvas reteta dorita), făină într-o cantitate de 1-2 kg treptat, în porţii mici, se amesteca cu 3-5 litri de apa fierbinte pentru a obţine un aluat mai gros, cu cocoloaşe nu. Aluatul trebuie să fie fierbinte (tolerează abia degetul, sau 60-70 de grade), de amidon într-o pastă.Temperatura gelatinizarea de amidon de secară - aproximativ 60 de grade, grâul este uşor mai mare - 65 de grade. Daca aluatul este suficient de fierbinte, atunci acesta trebuie să fie încălzit într-o baie de apă sau un cuptor cu microunde. Odata ce aluatul este gata, pune-l în felii congelate de malţ, rata de 100-200 g malţ umed pentru 5 - 10 litri de testare. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac, inveleste-o pătură şi se lasă timp de 2-4 ore pentru fermentare.
În cazul în care pentru un motiv oarecare, nu doresc să se framanta aluatul este fierbinte, apoi fierbe doar o grosime de terci de ovăz-terci făcut din grâu (orz, porumb, hrisca, ovaz), cereale, şi în ea (goryachuyu!), se adaugă un malţ îngheţate.Rezultatul va fi acelaşi, dar va trebui să coace mai mult, deoarece există mai multă apă.
Brew se poate face chiar si din cartofi, făină în loc de a lua de testare, cartofi piure nesarate. Am obţine un gust excelent băutură moale.
După 2-4 ore în masa de lichid pan produse culoare gri, cu o aromă de malţ caracteristic şi gust dulce. Reacţia de hidroliză nu este destul de atât de prezentă în amestec ca o sursă de nutrienţi, precum şi transformarea produselor de amidon şi de proteine ​​într-o varietate de polizaharide, oligo-si monozaharide, proteine, oligopeptide si aminoacizi liberi.
Se toarnă acest amestec pe o foaie de copt si se coace in cuptor pana cand crusta maro închis şi miros minunat de paine de secara proaspat coapta. Moduri de coacere pot fi foarte diferite, dar trebuie să ne amintim că mai uşor se va transforma un produs, mai dens si mai opac pentru a bea. Dacă înainte de a fi încălzită excesiv ticăloşie, parte înnegrit, spun expertii, "osteklovyvaetsya", care este, devine insolubil. Prin urmare, nu ar trebui să coace încet, cel mai bine este sa incepeti cu 150 de grade, reducând treptat temperatura.
Apoi, există două moduri - fie produc imediat, un amestec de aluat copt sau dosushit această masă finală în cuptor sau la soare, transformând-o într crutoane de pâine dospită pentru depozitare.
De altfel, în cele vechi, biscuitii dulci dospită erau o delicatesă favorit şi copii utile ţărăneşti.
Trei. Extracţia şi digestia.
Mendeleev, un mare suporter al kvasovareniya, a scris că de preparare a cafelei trebuie să fie pregătiţi pentru apa de fierbere. Într-adevăr, apa bruta produce o fermentaţie rapidă.
Raportul standard de material uscat şi de extracţie de apă este egal cu 1:10. Prin urmare, vom lua borcan de trei litri de aproximativ 300 g biscuiti dospită (pâini proaspete în 2 ori mai mult), se umple cu apă clocotită şi dau să se răcească la temperatura camerei. În scopul de a salva această perfuzia trebuie drenate şi re-umple tortul cu apă proaspătă de fierbere, apoi combinând cele două părţi.
Apoi, se adaugă drojdie. În fabrică pentru acest scop, un amestec de tulpini de drojdie speciale de microorganisme. Cel mai bine este să-l ia sa, aceasta este pur şi simplu toarna intr-un borcan de sticla de proaspete, vii "butoi", Cvas. În cel mai rău, se poate pune o coajă de pâine de secară tradiţional, uns cu drojdie ordinară.
Acum este momentul pentru a adăuga arome naturale: frunze de menta, oregano, coacăz negru, seminţe de anason, ghimbir şi aşa mai departe.
Atunci când amestecul apare pe suprafaţa de un strat de bule mici (acest lucru indică începutul de fermentare drojdie), cvas ar trebui să fie filtrat printr-o prima strecurătoare, apoi printr-o sită fină sau de pânză. Băutură este gata să mănânce, ci pentru a îmbunătăţi gustul şi carbonatarea face următoarele.
Adauga sirop de zahăr răcit, produsa in cantitati mici de apa de la 30-50 de grame de zahăr şi 2 grame de acid citric per litru de băuturi terminat. Zaharul poate fi inlocuit cu miere sau gem.
Vărsa o băutură în sticle de plastic, "poltorashki." Pentru a arunca un domeniu special, în fiecare pumn de 2-3. Închise ermetic, pune sticla în frigider sau în alt loc rece unde temperatura nu depăşeşte 10 de grade. Ca atare, bautura ar trebui să stea timp de 2-3 zile pentru a castiga forta. Fiţi atenţi atunci când deschiderea flaconului - ar putea funcţiona ca un stingător de incendiu, acoperindu-te cu jet de spuma.
Pentru iubitorii de reteta veche cita "spital" cvas, trase dintr-un dicţionar enciclopedic şi I.A.Efrona F.A.Brokgauza.
"Ia patru kilograme de 10 kilograme de malţ de secară, malţ de orz de 4 lire sterline şi 1,5 kilograme de făină de secară, se acoperă cu apă clocotită, se amestecă până când aluatul şi pus într-o sobă de fontă-încălzit timp de 9 ore. Apoi se toarnă într-o oală mare şi se aduce volumul până la 80 de galeti. Insista 8:00, cu nămol se scurge şi se toarnă în butoaie. Separat, cinci kilograme de menta 7:00 cufundat în fier, perfuzia se toarnă într-o cuvă de 3/4 jumătate de kilogram de drojdie de bere si 2 kilograme de făină de grâu. Amestecul a fost turnat în mod egal pe butoaie. După 2-3 zile cvas este gata pentru utilizare. "

Aici este o reteta cu poze:
Pentru prepararea de Cvas, avem nevoie de o bucată de pâine neagră, zahăr, drojdie, apă, stafide şi un container mare.Exista sute de retete pentru cvas: fructe, fructe de padure, de hrean, şi ierburi, cu tot ce este la îndemână. Dar azi am de gând să gătească un cvas acasă clasic. Baza de cadru. Pentru a începe cu noi se taie pâinea în bucăţi mici.
Şi uscate în cuptor până la maro. Întunecată de biscuiti vor fi, respectiv, în scopul de a fi inchisa de preparare a cafelei. A se vedea că pâinea nu este foarte ars, dar va gust amar de preparare a cafelei
Se toarnă în tigaie firimiturile
Şi-l umple cu apă clocotită
Ne lasa ca de cateva ore, pana cand apa se raceste
De ce - vă întreb - tulpina, poking în jurul valorii de aceste banci, biscuiţi, drojdie de bere, de aşteptare, în cazul în care puteţi merge doar afară şi cumpăra de preparare a cafelei, în cel mai apropiat magazin? Întrebare justă, şi nu lipsită de sens, eu sunt, de asemenea, cu privire la produsele alimentare de consum bolsheychasti pregătite pentru consum de masă.Dar nu ai nevoie de cineva pentru a dovedi că acasă este întotdeauna mai gustoase produse fabricate în masă? Compară cu gust de rosii de la magazin, cu grijă umplute cu nitraţi din China, şi smuls vecinul ei să depună mărturie la Bush, pe care ea creste pentru ea.
Se strecoara lichidul rezultat în borcan. I, aparent, nu foarte biscuiti au fost prăjită.
Se adauga zaharul.
Un pic de drojdie. Aveţi posibilitatea să le scufunda în avans, nu deranjez.
Se amestecă starter nostru. Acoperiti vasul cu o cârpă sau cu un tifon şi se lasă la fermentat timp de o zi.
O zi ar trebui să filtraţi de preparare a cafelei într-un alt recipient, prin tifon. 
Prin restul de 2,5 zile, am turnat o sticla de bere, care nu tremura de sedimente de la partea de jos. Rezultatul a fost un puternic, viguros, ceai dulce, aromat. O pereche de grade de tărie în ea este corect, este bine de remarcat.
Datorită modificărilor recente ale legislaţiei în ceea ce priveşte conţinutul de alcool din sânge conducătorilor de autovehicule, bea o bere la volan, nu ar fi, ar putea arăta rezultatul breathalyzer este diferit de la 0.00. În amestecătură, în opinia mea, dozator de achiziţie pentru a turna tot prost, dar spirit este vkusnopoluchaetsya.
Procesul de preparare este foarte consumatoare de timp se obţine, dar rezultatul va fi mulţumit. Cum de a învăţa, fără un bang! pregăti un ceai puteti incerca alte retete cu mere, fructe de padure, 






Sequoia - cel mai mare copac si mai vechi de pe pământ.




Секвойядендрон


Torturi fara coacere


Torturi fara coacere
 Preparare foarte repede, putem spune este o reteta "copilăreasca"  . Cu toate acestea, aceste prajiturele  vor fi, de asemenea, consumate imediat. Deoarece sunt gustoase, şi foarte hranitor ...






Пирожные без выпечки
 


Pentru 16 prăjituri  :

500 de grame de biscuiti simpli

1 pachet  lapte condensat sau frisca lichida

180 de grame de unt (1 pachet)

Jeleuri de fructe (16 buc - Aproximativ 200 de grame).

100 de grame de miez de caise confiate (se poate substitui migdale)



 
 
 
 
Biscuiţi se dau pe o răzătoare grosier. 
 
 
Пирожные без выпечки 
 
 Separat, se taie   migdale/caise pe răzătoare   mică.
Separat, se taie în gropi de caise pe răzătoare cu celule mici. 
 Пирожные без выпечки
 
 
 
Пирожные без выпечки 
 
Se adăuga  untul şi  laptele     condensat. 
 
 Пирожные без выпечки
 
Se amestecă bine.
Se amestecă bine. 
 
Пирожные без выпечки 
 
Împărţiţi compozitia rezultată in 16 părţi egale. 
 
 
Пирожные без выпечки 
 
 
Пирожные без выпечки


Пирожные без выпечки

 
 Пирожные без выпечки
 
Rulati fiecare bucata pe o suprafaţă plană, dându-i forma unui cilindru. 
 
Пирожные без выпечки


Пирожные без выпечки

Se lasa la frigider pentru 1-2 ore.

Пирожные без выпечки

Totalul afișărilor de pagină