Persoane interesate

vineri, 2 noiembrie 2012

Top 9 cele mai sănătoase ceaiuri


Ceaiurile au fost folosite de secole ca remediu pentru diverse probleme de sănătate. Află de la Dr. Oz care sunt cele mai bune ceaiuri şi la ce anume te ajută ele!
 
Efectele benefice pe care le aduce consumul de ceai sunt verificate. Diversele substanţe din plante acţionează asupra organismului, oferindu-i protecţie atât împotriva unor probleme medicale mai simple, cât şi împotriva unor maladii grave precum cancerul. 

Cele mai recente cercetări au scos la iveală faptul că un consum regulat de ceai ne protejează de boli cardiovasculare, Alzheimer şi multe forme de cancer. Însă, în funcţie de tipul de ceai pe care-l alegi poţi să beneficiezi de anumite efecte protectoare. Dr. Oz recomandă câteva tipuri de ceaiuri care sunt bune şi te ajută atunci când ai probleme de sănătate.

Iată care sunt cele mai eficiente ceaiuri şi la ce te ajută ele!


1. Ceaiul verde este bun la toate
În urma studiilor care s-u făcut, ceaiul verde este una dintre acele băuturi vindecătoare care are efecte miraculoase asupra sănătăţii în general. Este recunoscut pentru capacitatea de a preveni cancerul, instalarea demenţei, dar şi pentru că ajută la slăbit. 


2. Ceaiul alb împiedică apariţia ridurilor
Este sortimentul de ceai cel mai puţin procesat, find foarte bogat în polifenoli, spune Dr. Oz. Ceaiul alb conţine un antioxidant numit ECGC care împiedică depunerile adipoase şi apariţia ridurilor. De asemenea, se pare că tot datorită acestui antioxidant, ceaiul alb protejează colonul de cancer. 


3. Ceaiul oolong te ajută să slăbeşti
Acest tip de ceai are rolul de a stimula metabolismul, accelerând arderea grăsimilor. Efectul este asigurat de combinaţia dintre catechină şi cafeină şi durează până la două ore după ce ai consumat ceaiul. Un alt motiv pentru care Dr. Oz recomandă consumul acestui ceai este pentru conţinutul său bogat în polifenoli care împiedică depunerea grăsimilor. Potrivit cercetărilor, consumul regulat de ceai oolong te scapă de kilogramele în plus şi subţiază talia. Consumă ceai oolong, însă fără să-l îndulceşti cu mult zahăr pentru că acesta va anula efectele benefice. 


4. Ceaiul negru împrospătează respiraţia
Datorită compuşilor săi, ceaiul negru împiedică formarea plăcii dentare, unul dintre factorii care pot să cauzeze respiraţia urât mirositoare. Studiile arată că un consum regulat de ceai negru inhibă formarea bacteriilor în cavitatea bucală. Pe lângă acest efect benefic pe care îl are asupra danturii, ceaiul negru poate să prevină apariţia diabetului şi împiedică depunerile de grăsime în zona abdomenului. 


5. Ceaiul de ghimbir te scapă de durerile de cap
Are un puternic efect antiinflamator şi te scapă de durerea de cap la fel de rapid precum o face aspirina, susţine Dr. Oz. Consumă o cană cu ceai de ghimbir atunci când te doare capul, în loc să apelezi la tot soiul de tratamente medicamentoase. 


6. Ceaiul de mentă te ajută să scapi de constipaţie
Dr. Oz recomandă o ceaşcă de ceai de mentă atunci când ai probleme cu constipaţia. Acesta va ajuta la reglarea tranzitului intestinal şi te scapă de această problemă. 

7. Ceaiul de urzică este bun pentru alergii
Această plantă conţine antihistaminice naturale care previn diversele simptome cauzate de alergii (nas înfundat, strănut, mâncărimi oculare). Dr. Oz recomandă să laşi urzica la infuzat 15-20 de minute. Poţi consuma acest ceai cu lămâie. 


8. Ceaiul de ginseng creşte libidoul
Dr. Oz recomandă ceaiul de ginseng pentru că îmbunătăţeşte viaţa sexuală şi combate disfuncţiile erectile. De asemenea, măreşte producţia de spermă şi ajută la obţinerea unui orgasm mai intens atât la femei, cât şi la bărbaţi. 


9. Ceaiul din rădăcină de valeriană te ajută să dormi bine
Dacă ai probleme cu somnul, Dr. Oz îţi recomandă ceaiul de valeriană. Datorită compuşilor săi, valeriană are efecte sedative şi te ajută să adormi mult mai repede. Consumă o cană cu ceai de valeriană cu câteva ore înainte de a merge la somn, în loc de a apela la somnifere. 

Top 6 alimente care te menţin sănătoasă la cap. Ai grijă de creierul tău!


Bolile care afectează creierul încep să fie tot mai întâlnite. Dr. Oz susţine că maladii precum Alzheimer, Parkinson şi alte afecţiuni care afectează sănătatea mentală pot fi prevenite printr-o alimentaţie adecvată.

Există alimente care hrănesc celulele cerebrale şi le asigură buna funcţionare, prevenind astfel degradarea funcţiilor creierului. În general, un regim alimentar care conţine proteine de bună calitate, acizi graşi omega-3, minerale şi vitamine va asigura creierului nutrienţii de care are nevoie ca să se dezvolte şi să funcţioneze fără probleme. 

Ca să ai o alimentaţie sănătoasă pentru creierul tău, Dr. Oz recomandă să incluzi în meniul tău următoarele alimente:

1. Peştele

Proteinele constituie o componentă esenţială pentru sănătatea creierului, îmbunătăţind activitatea mentală şi prevenind declinul mental. Carnea de peşte este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, dar aduce şi un aport însemnat de acizi graşi omega-3 care hrănesc celulele cerebrale. Alege somonul, macroul, sardinele, anşoa, heringul sau halibutul, recomandă Dr. Oz.


2. Afinele

În general, fructele de pădure sunt recunoscute pentru bogăţia lor în antioxidanţi care previn îmbătrânirea, dar au şi un efect neuroprotector. Dr. Oz recomandă, în special, afinele pentru că acestea pot întârzia instalarea declinului mental, prin protecţia pe care o oferă celulelor cerebrale. De asemenea, afinele sunt recunoscute pentru efectele antiinflamatorii, un alt factor important care este responsabil pentru îmbătrânirea prematură a celulelor. 


3. Nuci şi seminţe

Dr. Oz susţine că nucile şi seminţele crude sunt superalimente pentru creier. Au un conţinut ridicat de proteine, acizi graşi esenţiali, precum şi arginină care susţine activitatea glandei pituitare. Dr. Oz recomandă un amestec anti-îmbătrânire pentru creier care să conţină:
  • 1 cană cu nuci
  • 1/2 cană cu seminţe de pin
  • 1/4 cană cu seminţe de susan
  • 1/2 cană cu seminţe de dovleac
  • 1/3 cană cu fructe goji
  • 1/2 cană cu caise uscate.

Foloseşte acest amestec pentru gustările dintre mese, amestecă-l cu un iaurt sau pune-l peste cerealele integrale pe care le consumi la micul dejun.


4. Legumele crucifere

Broccoli, varza, conopida sau varza de Bruxelles sunt bogate în colină, un nutrient esenţial care are capacitatea de a stimula memoria şi de a creşte puterea de concentrare. Colina este o substanţă care face parte din familia vitaminelor de tip B, deosebit de importantă în formarea acetilcolinei, un neurotransmiţător indispensabil sistemului nervos. Dr. Oz avertizează că pe măsură ce îmbătrânim, nivelul colinei scade, de aceea este bine să consumi alimente care conţin acest nutrient. Include în alimentaţia ta cât mai multe legume crucifere, dar şi ouăle, soia, alunele, arahidele şi boabele de fasole (în special cele negre şi roşii). 


5. Algele marine

Spirulina, chlorella, kelp, dulse, wakame sau nori sunt câteva dintre varietăţile de alge marine pe care trebuie să le incluzi în alimentaţia ta. Acestea se digeră uşor, sunt bogate în proteine de calitate şi conţin peste 100 de minerale. Consumă alge atât proaspete, uscate, cât şi sub formă de pulbere pentru sucuri. 


6. Ceaiul verde

Este o băutură care previne apariţia maladiei Alzheimer. De asemenea, este bogat în polifenoli care împiedică îmbătrânirea creierului. Pentru a beneficia de efectele protectoare, Dr. Oz recomandă să bei zilnic două căni cu ceai verde. 

Vitamina D te apără de răceală şi cancer. În ce alimente o găseşti?


Vitamina D este esenţială pentru sănătatea organismului. Studiile arată că ne apără de răceală, dar şi de cancer. Ca să beneficiezi de efectele ei protectoare, află de la Dr. Oz în ce alimente o găseşti.

Dr. Oz avertizează că suplimentele cu vitamina D nu sunt neapărat cea mai bună soluţie, ci este mai degrabă recomandat să apelezi la alimentele bogate în acest nutrient esenţial şi să te expui moderat la soare. 


Ce beneficii are vitamina D?

1. Te protejează de cancer
Cercetările au scos la iveală efectul anticancerigen al vitaminei D. Potrivit specialistului, această vitamină ne apără de cancerul la colon, sân şi de cel endometrial.
Celulele canceroase care se dezvoltă în colon sunt distruse atunci când nivelul vitaminei D este unul ridicat. Specialiştii susţin că vitamina D ajută celulele canceroase să se autodistrugă. 

O altă cercetare arată că vitamina D interacţionează cu anumite gene asociate cancerului mamar, determinând celulele să lupte împotriva cancerului. 

Obezitatea creşte cu până la 200% riscul de a face cancer endometrial, una dintre cele mai frecvente forme de cancer care se dezvoltă la organele reproducătoare femeieşti. Cercetările arată că un aport însemnat de vitamina D poate să reducă acest risc, deoarece aceasta este o vitamină solubilă în grăsimi. 

2. Previne răceala
Potrivit unui studiu apărut în publicaţia Journal of the American Medical Association, vitamina D are capacitatea de a proteja organismul de răceală, gripă şi alte infecţii respiratorii care includ simptome precum tuse, dureri în gât, nas înfundat sau cu secreţii nazale. 

3. Favorizează absorbţia calciului

4. Întăreşte sistemul imunitar

5. Reduce riscul de inflamaţii

6. Are grijă de sănătatea sistemului neuromuscular.
Fișier:Calcium regulation.png

Cele mai bune surse alimentare de vitamina D

Potrivit specialistului, una dintre cele mai bune surse de vitamina D este somonul. De asemenea, alte alimente pe care trebuie să le incluzi în alimentaţia ta sunt:

  • tonul
  • macroul
  • uleiul din ficat de peşte
  • ficatul de vită
  • brânzeturile
  • gălbenuşul de ou
  • laptele vegetal (soia, orez, ovăz, migdale)
  • ciupercile.
 

Dr. Oz: Cum să-ţi detoxifici organismul dacă bei tone de cafea


Nu trebuie să renunţi de tot la cafea, susţine Dr. Oz. Însă trebuie să ştii că o cantitate mare de cafea îţi intoxică organismul şi are nevoie de ajutorul tău ca să elimine toxinele. Află cum!
 
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi, potrivit statisticilor care arată că 91% din populaţia urbană a României obişnuieşte să consume cafea. Însă, atunci când se exagerează cu cofeina, efectele de intoxicare a organismului încep să îşi facă apariţia. Iritabilitatea, anxietatea, tremorul, nervozitatea, insomnia, cefalee, tulburările de ritm cardiac se numără printre primele semne că exagerezi cu cafeaua şi trebuie să îţi ajuţi organismul să elimine toxinele pe care le-a acumulat. Un exces de cofeină înseamnă atunci când depăşeşti 400 de miligrame pe zi.

Ce însemnă un consum moderat de cofeină?

200-300 miligrame de cofeină pe zi reprezintă o cantitate moderată. Ca să ştii exact câtă cofeină consumi zilnic, află că o cană cu cafea are în jur de 100-200 miligrame de cofeină, o cană cu ceai are 40-120 miligrame de cofeină şi o cană cu suc are 20-80 miligrame de cofeină. 

Dacă ai constatat simptomele de mai sus, iată care este planul de detoxifiere de patru săptămâni propus de celebrul Dr. Oz ca să elimini toxinele, chiar dacă nu renunţi de tot la cafea:


Prima săptămână - începe detoxifierea!

Renunţarea bruscă la cafea nu este o soluţie tocmai bună, avertizează Dr. Oz care-ţi propune altceva:
  • limitează-te la 2 ceşti cu cafea pe zi
  • în prima zi, amână momentul cafelei de dimineaţă până ce simţi că începe să te doară capul
  • în următoarele zile încearcă să amâni şi mai mult momentul în care savurezi prima cafea din respectiva zi. Continuă toată săptămâna cu acest obicei, amânând cu câte o oră în plus, în fiecare zi, cafeaua de dimineaţă. Adică dacă obişnuiai să bei cafeaua de dimineaţă la ora 8, amân-o până la ora 9 luni dimineaţa, marţi bea-o la la ora 10, miercuri la ora 11 şi tot aşa.
  • nu lua medicamente pentru durerile de cap împreună cu cafea. Ia ibuprofenul cu apă ca să nu te mai doară capul.


A doua săptămână - cum să ai mai multă energie

Ca să ai la fel de multă energie chiar dacă nu mai bei atât de multă cafea, modifică-ţi dieta şi ia suplimente. Iată care sunt sfaturile lui Dr. Oz:
  • bea mai mult ceai verde pentru că are un sfert din cofeina care se găseşte în cafea
  • ia suplimente care conţin complexul vitaminic B
  • consumă alimente bogate în vitamine din grupul B, cum ar fi năutul, spanacul şi cerealele integrale.


A treia săptămână - cum să scapi de efectele adverse

Ca să eviţi durerile de cap, somnolenţa, depresia sau alte simptome care apar atunci când renunţi sau reduci cantitatea de cofeină, Dr. Oz îţi recomandă să:
  • alegi băuturi calde cum ar fi ceaiul rooibos. Acesta nu conţine cafeină şi te scapă de starea de oboseală şi iritabilitate specifică renunţării la consumul de cafea.
  • alegi băuturi reci cum ari fi un smoothie cu tărâţe de psyllium. Acestea au un conţinut ridicat de fibre, ajută la eliminarea toxinelor şi reglează tranzitul intestinal.


A patra săptămână - atenţie la alte surse de cofeină

Trebuie să fii atentă, deoarece nu numai cafeaua sau ceaiul verde conţin cofeină. Chiar dacă optezi pentru cafeaua decofeinizată, trebuie să ştii că numai 97% din cantitatea de cofeină este înlăturată din ea, avertizează Dr. Oz. De asemenea, ai grijă la alte surse ascunse de cofeină cum ar fi ciocolata, băuturile energizante, sucurile carbogazoase sau îngheţata. 

De ce becurile "ecologice" pe care ni le impune UE cu forţa sunt toxice, emana substanţe cancerigene, produc smog electric şi provoacă migrene?




Uniunea Europeană a interzis din 2010 vânzarea becurilor normale incandescente cu putere mai mare de 75 de Watti, iar începand cu anul 2013 a tuturor acestor tipuri de becuri, sub pretextul "reducerii emisiilor de carbon". În locul acestora sunt promovate becurile fluorescente compacte cunoscute sub mai multe denumiri: becuri CFL(Compact fluorescent lamp), becuri economice (datorită consumului de energie mai redus) şi chiar becuri "ecologice". Dar oare aceste becuri sunt chiar "ecologice" sau este vorba doar de o altă pacaleală de marketing la fel ca în cazul "pielii ecologice" si a "parchetului ecologic" care emana substante toxice? Se ştie deja că dacă un bec "ecologic" este spart, împrăştie cantităţi periculoase de mercur, fluor şi metale grele, care odată ajunse în natură şi în apa freatică ne pot îmbolnăvi. Specialiştii spun că aceste substante afectează grav sistemul renal şi creierul. În cazul în care un bec economic se sparge, comisia franceză pentru protecţia consumatorilor recomandă aerisirea îndelungata a încăperii.

De asemenea, folosirea mănusilor şi a unei hârtii absorbante. În niciun caz nu se va utiliza aspiratorul, pentru că acesta împraştie particulele de mercur în toată incaperea. În plus, când aceste becuri funcţionează, emit şi alte substanţe cancerigene. Becurile economice de tip CFL emană substanţe chimice care cauzează cancer, au anunţat oameni de ştiinţă germani, în contextul în care siguranţa acestor becuri este pusă la îndoială. Cercetătorii au precizat că aceste becuri nu trebuie lăsate aprinse pentru perioade lungi de timp sau amplasate lângă capul unei persoane, întrucât emană substanţe toxice. Becurile economice nu trebuie folosite de adulţi la citit sau ţinut lângă capul copiilor, mai spun experţii (mai bine nu le folositi deloc in casa sau la birou).
2
Cercetarea germanilor arată că substanţele chimice sunt degajate sub formă de abur. Printre ele se numără fenolul, o otravă injectată de nazişti pentru a omorî victimele din lagărele de concentrare, dar şi naftalină şi stiren. Testele arată că materialele folosite la fabricarea becurilor sunt probabil responsabile pentru efectele lor secundare dăunătoare.
"Un smog electric apare în jurul acestor becuri. De aceea, trebuie folosite cât mai puţin posibil. Nu trebuie folosite în zone neaerisite şi în niciun caz în apropierea capului", spune Andreas Kirchner, de la Federaţia Inginerilor Germani.
În plus folosirea becurilor economice de tip CFL nu face decât să crească şi mai mult riscul de cancer mamar, susţin oamenii de ştiinţa israelieni. Explicaţia este aceea că noile becurile emit un spectru luminos ceva mai apropiat de cel al luminii naturale (în comparaţie cu cel "gălbui" al becurilor clasice), ce păcăleşte corpul uman, inhibând astfel productia nocturnă a hormonului numit melatonina, relateaza The Telegraph.
Melatonina ne protejeaza de cateva tipuri de cancer, printre care cel mamar şi de prostata. Acest hormon este influentat decisiv de ceasul biologic. Din aceste motive în cazul în care consumul de energie electrica nu este o problema vă recomandăm revenirea la vechile tipuri de becuri cu incandescenta (in speranta ca totusi se vor mai gasi pe piata) sau varianta folosirii becurilor economice de tip LED.
3
Sumar dezavantaje becuri "ecologice" de tip CFL:
- sunt extrem de periculoase dacă se sparg: contin aproximativ 4 mg de mercur care se pulverizează în ambianţă, iar mercurul este un element cu puternice efecte asupra sistemului nervos, mai ales la copii si femeile gravide;
- după ce se defectează nu pot fi aruncate la gunoi, trebuie reciclate in containere separate;
- în unele cazuri apar erupţii pe piele din cauza anumitor lungimi de unda ale luminii degajate de becurile fluorescente, în plus grăbesc apariţia cancerului de piele;
- trebuie să se afle la cel putin 2 m distanta de cap, în acest caz neputând fi folosite la lămpile de birou;
- emană substanţe chimice care cauzează cancer printre care se numără fenolul, o otravă injectată de nazişti pentru a omorî victimele din lagărele de concentrare, dar şi naftalină şi stiren;
- polueaza cu emisii electromagentice periculoase spaţiul ambiant (case si birouri) cauzând efecte devastatoare asupra sanataţii, radiaţiile electromagnetice nenaturale produc boli organice, celulare, la nivelul organitelor celulare;
- provoaca migrene, neurologii constata tot mai multe acuze de dureri de cap şi migrene din partea persoanelor expuse la becurile fluorescente compacte;
- unele becuri folosesc o tehnologie similară luminilor fluorescente, iar o parte dintre utilizatori s-au plans din cauza efectelor "de pâlpâire";
- nu pot fi folosite cu întrerupatoare cu leduri sau cu variator, se pot arde foarte usor în acest mod şi chiar pot provoca incendii.

De ce nu a făcut Huidu închisoare deşi a omorât trei oameni? 5 motive! VIDEO


De ce nu a făcut Huidu închisoare deşi a omorât trei oameni? 5 motive! VIDEO
Şerban Huidu a fost, în urmă cu un an, protagonistul unui tragic accident auto, în urma căruia a omorât trei oameni. Cu toate că a fost pus la zid de presă şi se aştepta ca vedeta să petreacă mulţi ani după gratii, sentinţa instanţei a fost una blândă.
„Cârcotaşul“ a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni, pe latura penală, pentru ucidere din culpă. „A fost suspendat domnul Huidu de la pedeapsă, adică nu i s-a aplicat nicio pedeapsă. Este vorba despre pedeapsa minimă, doi ani şi jumătate. Tatăl meu a murit din cauza intenţiei dumnealui de a conduce cu viteză. Consider că nu i s-a făcut dreptate tatălui meu. Bineînţeles îmi doresc pedeapsa maximă pentru că eu consider că accidentul nu a fost din neatenţie, din imprudenţă, a fost pur şi simplu undeva între omor din culpă şi omor cu premeditare. Nu se poate ca tatăl meu să moară şi nimeni să nu plătească“, a spus, atunci când a aflat decizia, Mircea Balog, fiul lui Ştefan Balog, decedat în accidentul provocat de Şerban Huidu.

Cu toate că ştirea conform căreia Huidu va scăpa de închisoare a circulat chiar din momentul în care s-a aflat că vedeta a omorât trei oameni, nimeni nu se aştepta ca aceasta să fie şi decizia Tribunalului. „Vreau să meargă la puşcărie. A tras nişte sfori ca să aibă circumstanţe atenuante. Trebuia să fie arestat din data de 16 octombrie 2011, ora 12.00, având în vedere cum a executat această crimă, care nu a fost accident. Decizia judecătorilor mi se pare revoltătoare. Putem fi omorâţi ca orice câine, la marginea drumului. Am sperat până în ultima clipă că se va face dreptate, dar nu există justiţie în ţara asta“, a spus şi Elena Balog, văduva lui Ştefan Balog.

Înainte ca instanţa să se pronunţe, mai mulţi avocaţi au vorbit la televizor şi au spus că Huidu va primi cu siguranţă o pedeapsă cu suspendare, deoarece este o infracţiune săvârşit din culpă. „Va fi o pedeapsă cu suspendare. Nu pentru că este o persoană publică. Majoritatea conducătorilor auto cărora li s-a întâmplat să aibă un accident cu victime primesc o astfel de hotărâre judecătorească“, a declarat avocata Maria Ştefan la Realitatea TV.

Iată mai jos care sunt motivele pentru care Şerban Huidu nu a făcut închisoare, deşi a omorât trei persoane:

1. A fost acuzat pentru omor din culpă


Oamenii legii au anunţat, imediat după accidentul lui Huidu, că majoritatea celor care au provocat accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa persoane au scăpat fără să facă închisoare. Poliţiştii au adăugat că se ajunge la aceste concluzii deoarece astfel de inculpaţi nu sunt consideraţi un pericol pentru ordinea publică, ei primind sentinţe judecătoreşti cu suspendare.

Recent, într-un interviu acordat ziarului „Ring“, Şerban Huidu a recunoscut că este vinovat. „Motivarea sentinţei a fost foarte clară, în sensul că am un grad mic de culpă. Eu nu spun că sunt nevinovat, pentru că nu sunt! Sunt vinovat, pentru că eram pe contrasens! Aşa am şi pledat. Numai că de aici până la a demoniza omul e o distanţă foarte mare“, a spus „cârcotaşul“.

2. Nu avea antecedente penale


Şerban Huidu nu avea, în momentul producerii accidentului, antecedente penale, iar acest lucru a contat foarte mult. Mai mult, vedeta nu consumase băuturi alcoolice sau medicamente care să-i afecteze capacităţile de conducere, înainte de a se urca la volan.

3. A avut remuşcări


Imediat după ce a dat sentinţa cu suspendare în cazul lui Şerban Huidu, judecătorul şi-a motivat decizia. Potrivit acestuia, „cârcotaşul“ a scăpat de puşcărie deoarece a avut remuşcări şi este o persoană corect integrată social. „În procesul de individualizare a pedepsei instanţa a avut în vedere împrejurarea că scopul procesului penal a fost deja parţial atins inculpatul fiind, prin atitudinea manifestată pe parcursul întregii acestei proceduri, pe deplin conştient de consecinţele faptelor sale pe care a înţeles să şi le asume. De altfel din această perspectivă a asumării consecinţelor faptelor sale instanţa va observa că, deşi inculpatul ar fi avut în continuare dreptul să conducă un autovehicul până la finalizarea procesului penal, acesta nu a uzat de acest drept“, a explicat magistratul de la Judecătoria Braşov.


4. Nu a făcut o manevră interzisă


Huidu a susţinut că este vinovat pentru moartea celor trei persoane, însă a ţinut să precizeze că nu a efectuat o manevră interzisă în momentul accidentului. Se pare că Şerban Huidu a spus că maşina a derapat din cauza carosabilului umed, iar un martor i-a ţinut partea. „Domnul Huidu a trecut, ne-a depăşit pe noi. Nu cred că avea 70 de kilometri la oră. Domnii cu Loganul puteau să evite, aveau viteză mare. Nu ţin nici cu morţii, nici cu el. A făcut un derapaj, n-a mai putut să controleze maşina. Loganul avea viteză mai mare. Huidu n-a mai putut să-şi controleze maşina“, a spus Francis Grancea, care a văzut întreaga scenă.

Din păcate pentru martor, expertiza tehnică în cazul accidentului provocat de Huidu îl contrazice. „Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Maşina condusă de Şerban Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră. Loganul rula cu 40 de kilometri la oră“, se arăta în expertiza tehnică.

5. A fost dispus să plătească despăgubiri


„Şerban Huidu poate primi închisoare cu suspendare sau, în alt caz, poate conveni cu familia răniţilor asupra plăţii unor despăgubiri pentru mai multă linişte în faţa instanţei de judecată, exact cum s-a întâmplat în cazul lui Carmen Păunescu“, a spus avocata Paula Iacob, înainte de a aflat decizia Tribunalului. Însă, familiile victimelor spun că Huidu nu s-a interesat deloc de starea lor.

„Cu familia care acum face cel mai mult scandal eu m-am întâlnit la o săptămână după accident. I-am ajutat cu multe, nu contează! Mai mult, le-am spus că până îşi iau banii de pe daune, măcar salariul omului să-l dau. Şi mi-au dat un cont, apoi l-au închis. Şi acum pun bani, lună de lună, în contul acela“, a spus Şerban Huidu, pentru ziarul „Ring“.

Cârcotaşul este completat şi de avocatul său. „Huidu a spus că-i plăteşte banii în raport cu despăgubirile. Mai mult decât atât, înainte de începerea procesului, i-a trimis în fiecare lună într-un cont, câte 2.500 de lei, pe care ea i-a returnat. Practic, domnul Huidu s-a comportat impecabil în raport cu victimele. Mai mult decât atât el a dat dovezi de înţelegere faţă de toate familiile victimelor. A fost gata să plăteacă despăgubiri, dar a fost refuzat“, a spus Florin Şurghie.

Filmul accidentului


Fostul prezentator al emisiunii „Cronica Cârcotaşilor“ a fost implicat, la 16 octombrie 2011, într-un accident rutier în localitatea Timişul de Sus. Şerban Huidu se afla la volanul autoturismului personal, un Mercedes ML, şi a intrat pe contrasens într-o curbă, lovind frontal un Logan care circula regulamentar şi în care se aflau trei persoane.

Două dintre persoanele din Logan au murit pe loc, iar cea de-a treia şi-a pierdut viaţa la spital, după ce a stat în comă timp de câteva ore. Singura victimă din maşina lui Huidu a fost chiar soţia sa, care a suferit o fractură la picior. În Mercedes se aflau copiii „cârcotaşului“ şi bona lor. 



(iulian.ioncea@imedia.ro)

joi, 1 noiembrie 2012

Erupția vulcanică Sinmoe - Japonia








  Pâlnia Muntelui Kirishima a erupt, forțând autoritățile japoneze să evacueze oamenii pe o raza de 2 km de vulcan. (REUTERS / Takaharu Orașul Birou

 2. Vedere aeriană a Sinmoe vulcan între Miyazaki și Kagoshima preferkturami

 3. Cinci sute de familii, sau 1,1 mii ​​de persoane au fost nevoite să-și petreacă noaptea în centrul de evacuare, deoarece avertisment MMO despre pericolul adunare țării de gaz fierbinte, cenușă și pietre într-o rază de trei kilometri de vârf vulcanul de la Sinmoe dacă se întâmplă o dată pe un vulcan exploziv ejecție de cenușă și pietre. (REUTERS / Kyodo)

 4. Un om fotografiază Sinmoe vulcan. (REUTERS / Kyodo)


 5. Oficiul estimează că domul de lavă în crater are un diametru de 500 de metri. (REUTERS / Kyodo)

 6. Fulgere vulcanice sau o furtună uscată în timpul erupției vulcanului Sinmoe. (REUTERS / Minami-Nippon Shimbun / Fișa)

 7. Vedere de sus a cenușii vulcanice, capacul Takaharu oraș. (REUTERS / Kyodo)

 8. Takaharu oras practic a dispărut în cenușă vulcanică. (REUTERS / Kyodo)

 9. Oamenii ia cenușa din străzile orașului, în prefectura Miyazaki de Miyakonoyo. (REUTERS / Kyodo)
 10. Autovehicule din cenușă vulcanică. (REUTERS / K


 11. Culturilor distruse de cenușă vulcanică, în prefectura Miyazaki de. (REUTERS / Kyodo)

 12. Vedere aeriană a Sinmoe vulcan care erupe. (REUTERS / Kyodo)

 13.Cupola de lavă în craterul unui vulcan Sinmoe scuipă. (REUTERS / Kyodo)

 14. Primele semne de activitate vulcanica observat pe 19 ianuarie, iar în dimineața zilei de miercuri ultima activității vulcanului a fost evaluat ca fiind slab: o coloană de fum nu a depășit 200 de metri, dar de seara de înălțimea lui a ajuns la 1500 de metri. (REUTERS / Kyodo)

Totalul afișărilor de pagină