Persoane interesate

duminică, 19 februarie 2012

PARIS, Gradina Tuileries





 Grădinile Tuileries
 

Gradinile Tuileries se numara printre cele mai vizitate atractii ale Parisului datorita locatiei foarte centrale de care se bucura si proximitatii fata de Muzeul Luvru si Place de la Concorde. Gradinile Tuileries sunt parte integranta dintr-o axa centrala ce se intinde de la Luvru pana in La Defense, districtul de afaceri a Parisului.




 

Palatul Tuileries

La inceputul secolului al 16-lea zona pe care se gasesc astazi gradinile era o cariera unde se producea argila pentru tigla (de aici provine si numele de Tuileries). Dupa moartea lui Henri al II-lea in 1159, sotia sa Caterina de Midicis a ridicat un palat in aceasta zona – Palais de Tuileries. Palatul avea o gradina foarte mare in stil Italian, menita sa-i aminteasca Caterinei de Toscana natala.

 

Noul design al Gradinilor Tuileries

Intre 1660 si 1664 gradina a fost refacuta in stil frantuzesc de catre Andre Le Notre, celebrul gradinar al Regelui Soare, devenit celebru pentru proiectarea gradinilor de la Palatul Versailles. Le Notre a ridicat o terasa pe malul raului si a deschis o axa central pe care a extins-o trei ani mai tarziu prin cearea celebrului Bulevard Champs-Elysees.

 
 
 Intrarea principală a grădinii - de la Place de la Concorde este aproape de pavilionul, "cu efect de seră." Interesat în istoria sa:. Construit in 1857, pentru a salva timpul de copaci de iarnă portocalii cresc în grădină
acum Orangeria - o expoziţie permanentă de picturi din secolul al XX - se pare că singurul loc din lume unde o mare colecţie de picturi postimpesionistskoy. Există o cameră cu lucrări de Claude Monet şi celebrii sai "nuferi", mai ales  lumina naturală, care oferă chiar mai mult ocherovanie muncii lui!
Aceasta este o sculptura a lui Rodin "Sărutul" împodobeşte intrarea în muzeu.






 

 
Arcul este bogat decorat cu basoreliefuri şi coloane de marmură roz.

 
Acelasi Grădina Tuileries este un muzeu de sculptură de la momente diferite, de la epoca lui Ludovic al XIV-lea şi la lucrările de Maillol 20-e acest secol. De exemplu, această alegorie, a Nilului, marmura alba ....

 
 


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină