HIPERACIDITATEA SI PREVENIREA EI PRIN ALIMENTATIE
Tabel cu pH-ul alimentelor
Foarte Alcaline
|
Mult Alcaline
|
Mijlociu Alcaline
|
Slab Alcaline
|
Alimente
|
Slab Acide
|
Mijlociu Acide
|
Mult Acide
|
Foarte Acide
|
smochine caise pepene verde
|
stafide, masline mango
|
mere curmale alune pere papaya
|
piersici, nuca de cocos struguri, banane, capsuni citrice, pepene rosu ananas
|
Fructe
| |
prune
|
coacaze
merisor
banane verzi
|
Gemuri
dulceturi
|
broccoli ceapa verde, telina
|
sfecla rosie gulii, spanac, usturoi
|
varza cartofi castraveti, salata
|
varza de Bruxelles morcovi
|
Legume
|
rosii spanac gatit
| | |
bulion de rosii
|
soia boabe
| | |
mezeluri din soia
|
Leguminoase
|
fasole alba, linte
|
branza de soia
|
lapte de soia
| |
| |
grau incoltit
|
ovaz
|
Cereale
|
orez brun
|
grau, orez
|
malai, orz
|
paine, patiserie
|
samburi dovleac
|
alune
|
ulei de peste ulei de primula
|
ulei presat la rece de
floarea soarelui masline
|
Oleaginoase Seminte
|
ulei rafinat de floarea soarelui, masline
|
nuci
|
arahide prajite
| |
| | |
lapte de mama
|
Lactate
|
unt, iaurt orez cu lapte
|
lapte de vaca nefiert smantana
|
branzeturi
cazeina, lapte fiert
|
branza topita inghetata
|
| |
oua de prepelita
|
oua de rata
|
Oua
|
oua de gaina
| | | |
| | | |
Carne
|
peste
|
carne de miel
|
carne de porc
|
carne de vita, stridii
|
praf de copt
|
condi-mente piper
|
plante
| |
Plante Condimente
| |
vanilie
|
muscat
|
puding
jeleuri
|
sare marina
| |
otet de mere
|
sulfit
|
Conservante
| |
benzoat
|
aspartam
|
sare rafinata otet
|
apa minerala
|
ceaiuri
|
ceai verde
| |
Bauturi
|
|
alcool
|
cafea
|
drojdie,
bere
|
|
melasa
| | |
Dulciuri
|
miere
| |
zaharina
|
zahar, cacao ciocolata
|
Coada soricelului
Cretusca
|
Lemn dulce
|
Aswaganda
Shatavari
|
Spirulina
|
Medicamente
| |
anti-inflamatoare anti-histaminic
|
sedative tranchili-zante
|
antibiotice aspirina
|
FRUCTE ALCALINE
|
FRUCTE ACIDE
|
mere si cidru caise,
piersici avocado
struguri banane coapte capsuni
cirese stafide curmale
smochine
|
grape-fruit mango
pepeni nectarine masline papaya pere
ananas prune
lamai
| toate conservele, gemuri, dulceturi fructe zaharisite, glazurate fructe uscate, conservate cu sulfura fructe proaspete cu zahar banane verzi merisor masline verzi murate |
LEGUME ALCALINE
|
LEGUME ACIDE
|
supe vegetale asparagus copt broccoli, conopida varza rosie si alba morcovi, rosii,cartofi anghinare castraveti marar vinete, andive usturoi, praz, ceapa
salata verde,spanac
|
ciuperci
leguminoase (in afara de alune si linte) patrunjel, pastarnac ardei dovleac, asparagus ridichi soia boabe extract de soia bostan nap, sfecla
|
fasole alba varza de Brussel
linte rubarbar
|
LACTATE ALCALINE
|
LACTATE ACIDE
|
lapte smantanit,kefir, zer
lapte proaspat (vaca, capra) iaurt cu acidophilus
| unt, smantana, branzeturi inghetata lapte fiert, lapte praf |
PRODUSE DIN CARNE ALCALINE
|
PRODUSE DIN CARNE ACIDE
|
nu sunt | toate tipurile de carne de mamifere, pasari, peste, gelatina, grasime, icre, oua de gaina albe |
CEREALE ALCALINE
|
CEREALE ACIDE
|
cereale proaspete,
grau incoltit,
orz verde
| produse de patiserie paine, toate tipurile prajituri, biscuiti amidon, aluaturi | paste fainoase galusti faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale |
DIVERSE - ALCALINE
|
DIVERSE - ACIDE
|
ceaiuri de plante, neindulcite
produse din lucerna
ghimbir
drojdie de bere (calup) ?
sare de mare
|
toate bauturile alcoolice dulciuri,sosuri cacao, ciocolata coca-cola, cafea
racoritoare sintetice, sare rafinata, curry,
|
sifon
aditivi alimentari sintetici : arome, coloranti conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum condimente cu glutamat
|
OLEAGINOASE ALCALINE
|
OLEAGINOASE ACIDE
|
migdale castane, nuca de cocos | toate celelalte fructe oleaginoase si semintele coapte sau prajite |
OBICEIURI ALCALINE
|
OBICEIURI ACIDE
|
somnul, relaxarea,
sauna, exercitiul fizic
buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul
| fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice somn insuficient suprasolicitarea, medicamentele supararea, mania, revolta |
|