Persoane interesate

joi, 16 februarie 2012

Durerea Nataliei Nikolaevna Goncharova-Pushkina




4360286_73148846_67_2_ (699x525, 626Kb)
Natalia Goncharova, Puşkin căsătorit în primul, al doilea Lanskaya (27 august (8 septembrie) din 1812, Karia Estate, Tambov provincia - 26 noiembrie 1863, Sankt Petersburg) - soţie a marelui poet rus Aleksandr Puşkin.




Natasha Goncharova s-a născut 27 august 1812 în Estate de Karia, Tambov provincie, în cazul în care familia a locuit cu copiii lor Goncharov, după plecarea forţată de la Moscova de invazia lui Napoleon. Ea a fost al şaselea copil în familia lui Nicolae Afanasievich Goncharova. Mama ei, Natalia Goncharova I., născută Zagryazhskaya, a fost cunoscuta ca o tânăra de o frumuseţe excepţională.



Mama mea a crezut că cel mai tânăr fiica-in-lege este incredibil de rasfatata, Athanasios N., nu a dat până la şase ani pentru a lua o nepoata a Câmpiei de plante (mosia familiei marea apropiere de Kaluga Goncharov) la Moscova, pe Bolshaya Nikitskaya, în cazul în care familia sa stabilit pentru iarna.



Natasha Goncharova a fost crescuta de bunicul său, în aer liber, un parc imens, cu 13 de perechi de iazuri şi piscine lebada în ele. Bunicul nu-l deranjează chayavshy, comandat de jucăriile ei şi haine de la Paris: livrat Estate de cutii atent ambalate, cu panglici din satin, care s-au culcat cu ochii închişi, papusi de portelan, similare cu printese basme, carti, baluri, şi alte jucării de lux, scumpe rochii, chiar şi cele mici, copii pălării pentru copilul dumneavoastră, doamnelor numit Tasha.



Încă de la vârsta de opt ani tot atras atenţia la o antichitate rara caracteristici clasic perfecte ale fetei ei şi sperie jucăuş mamă - o femeie foarte frumoasa frumos - fiica în cele din urmă eclipsat de frumusetea ei si mirele nu se va inchide! Mama dur şi de neclintit buzele stranse ei în răspuns, şi, clătinînd din cap, spunând: "Prea linistita, nu defecte în apele rula încă adânc!" Şi ochii ei strălucea misterios ...


Vladimir Ivanovici Hau. Portret de Natalia Nikolaevna Goncharova-Pushkina


Natasha a fost o copilarie dificila: tatăl său chinuit de o boală mintală incurabilă - o pasiune pentru călărie a dus la o scădere a tragic de la un cal: ca urmare a prejudiciului cap, Nikolai Goncharov Afanasievich suferit opacifierea a intelectului, numai în momente rare de a deveni un fel, fermecător, spiritual - aşa cum a fost în tineret, înainte de boala sa. Mama, şi nu au diferit anterior dispoziţie chiar şi-temperat şi blând, după nenorocirea care sa întâmplat cu soţul ei, a devenit isteric si chiar crud pentru copii. Surorile au fost frică Goncharovas mama şi nu au îndrăznit rosti un cuvânt în prezenţa ei, ea este capabil de a bate uşor obrajii fiice.


V.Gau. Portret de Natalia Nikolaevna Goncharova-Pushkina, 1841.


Condiţii de viaţă alături de o mamă strictă, mereu tensionate, tatăl bolnav, Nicolae Afanasievich, nu a mers pentru a beneficia Natalia Nikolaevna. Ea a fost morbida tăcut şi timid. Mai târziu, atunci când ea a apărut în saloane seculare de la Moscova şi Sankt Petersburg, acest timiditatea şi o tendinţă de tăcere, incapacitatea de a încorporat imediat în discuţie mic, mulţi au considerat un semn de o minte mică.


V.Gau. N.N.Pushkina. 1842-1843 de ani. Acuarelă. All-rus Puskin Museum


Asta e ceea ce reaminteşte primii ani de Natalia Nikolaevna Goncharova, prietenul ei apropiat şi vecin al Hope Estate Yeropkina: "Ştiam că Natasha Goncharova, dar în condiţii mai favorabile, a fost cu sora mea, Darya Mihailovna Natalie diferite fetiţă de o rara frumusete Mutarea a devenit foarte devreme.. şi ea a fost mereu inconjurat de un roi de fani şi admiratori pune frumusetea prima Moscova lasat in urma ei. ".


I.Makarov. N.N.Pushkina-Lanskaya. 1849. Ulei pe panza.
Puskin Muzeul de Stat


"Intotdeauna am admirat - continuă să Yeropkina în continuare - Educaţia în mediul rural, de aer curat a lăsat-o o moştenire de sănătate înflorit Un puternic, agil, ea a fost neobisnuit de proportionat, care este motivul pentru fiecare mişcare a fost plin de har Ochii sunt de un fel, amuzant,.. egged pe sclipire de gene de catifea lungi ... Dar farmecul principal al Natalie a fost lipsa de orice afectare şi naturaleţe. Cele mai multe considerat un flirt, dar acuzaţia este nedrept ochii extraordinar de expresive, zâmbet fermecător şi atractiv uşor de utilizat, împotriva voinţei ei., a cucerit tot nu vina ei că totul în el a fost atât de uimitor de bine .. Natalia!. a fost un uimitor pepită în familie! " - Constată, în încheierea de Nadejda, în memoriile sale.


V.Gau. N.N.Pushkina. Acuarela 1842. All-rus Puskin Museum


Acest pepită instantaneu lovit de inima si imaginatia poet celebru, atunci când a văzut-o de la mingea de dans maestru Iogelya, într-o casă de pe bulevardul Tverskaia, în iarna 1828-1829 GG Natalia Goncharova a fost doar de 16 de ani au trecut. Într-o rochie albă, cu un inel de aur pe cap, în toată splendoarea ei Regal, armonie, frumuseţe spirituală, ea a fost reprezentată de Alexander Puşkin, care este "prima dată în viaţa mea a fost timid." Frumuseţea Fikelmon sale DF numit "poetic", penetrarea la inima.Un subţire, "aerisit" Portretul lui Alexandru Puskin N. Briullov transmite farmecul de aspectul tineresc al Natalie.


A.Bryullov. N.N.Pushkina. Sfarsit 1831 - începutul 1832. De hârtie.acuarelă.
rus Puskin Museum


Dragostea Puşkin nu a îndrăznit să apară o dată în Goncharov casa. El a introdus poet care trăiesc în cunoştinţă lor vechi de Fiodor Ivanovici Tolstoi, devenit in scurt timp sa peţitoare. Aproximativ doi ani târât pe de o poveste dureroasă a curţii poetului. Natalia a auzit despre politic "fiabilitate" de Puşkin şi, în plus, a fost teamă că mirele va necesita o zestre, care pur si simplu nu exista.


Komarov, Viktor Pavlovici. AS Puşkin şi NN Goncharova. Familiaritate


Poetul luptat pentru a aranja afacerile sale financiare, care în cele din urmă a permis pentru zestrea miresei - indiferent de tradiţiile de nuntă, în general, rare. "... A devenit o mamă-in timp real - cu ironie, dar nu fără avizele de întâlnire pushkinoved, director al Institutului de Literatură Rusă (Casa Puşkin) Nicolae Vulpi - Natalia, fiul său, în lege se va rapid şi decisiv domesticit." La începutul lunii aprilie 1830 acordul de Goncharova mama a fost cucerit.


Puşkin la mingea în uniformă celula-Cadet. De la un tablou de Nikolai Ulianov.


De un contemporan care a stiut Goncharov NP Ozerov mi-a spus: "... mama sa opus cu tărie căsătoria fiicei sale, dar ... fată tânără sa închinat. Ea pare a fi foarte entuziast logodnicul ei. " Această observaţie este confirmată prin scrisoarea în sine bunicul lui Natasha pentru a cere permisiunea de a se căsători de la Puşkin: "Dragă bunicul .. Sunt întristat să înveţe aceste comentarii rele, care vi se spune despre el, şi vă rog pentru dragostea ta pentru mine să nu creadă onym, deoarece acestea sunt nimic ca o calomnie redus ... "



La "licenţă", care Puşkin amenajat inainte de nunta, s-a uitat foarte sumbru.Toată lumea a observat că, şi mulţi prezis-o căsnicie nefericită. Dar nu stiu recunoaşterea lui Puşkin, după angajament: "Mi-a placut un întregi doi ani, care este intotdeauna cautat prima ochii mei, care mi s-a părut fericirea unei reuniuni - Dumnezeu mi - o ... meu despre ... "



18 februarie 1831, Puşkin şi Natalie Goncharova unit în cele din urmă mâinile lor şi inima în biserică, la porţile de Nikita. În timpul ceremoniei de nunta Alexandru a lovit accidental un pupitru de la care a scăzut o cruce şi Evanghelia. Într-un schimb de inele, unul dintre ei, de asemenea, a căzut, şi pe partea de sus a lumânare ieşit. Putem doar ghici care a supravietuit aceste momente neplăcute ale poetului, care a dat o importanţă atât de mult, şi tot felul de semne, "semne ale destinului."



Totuşi, pentru o durata de viata lui a fost luminat cu fericire. A continuat, desigur, anxietate, probleme, gânduri despre bani, care nu a fost niciodată suficient, dar noi toţi acum a domnit sentimentul fericit şi neobişnuit. "Sunt căsătorit - şi fericit: dorinţa mea, că nimic în viaţa mea nu sa schimbat, mai bine să nu aştepte," - poetul scria prietenului său PA Pletnev, la cinci zile după nuntă. "Sotia mea este minunat, iar ceea ce am împărtăşesc cu Live ei, mai mult iubesc acest dulce, creatura pură, natură, pe care eu nu merită lui Dumnezeu," - a recunoscut într-o scrisoare de la mama-in-lui NI Goncharova cât mai devreme 1834 . Sărbătorit ceea ce a vrut: "Madonna", "probă pur nealterat farmecul" a venit la casa lui ...


Ustinov, EA "Natalie" în 1988


Puşkin a fost bine conştient de faptul că Natalia numai douăzeci de ani Nikolaevna, ea este frumoasa si cochetarie feminina si vanitatea, atât de firesc la varsta ei. Soţul meu şi am ajuns la Sankt Petersburg şi mai târziu în Tsarskoye Selo, la trei luni după nuntă, Natalie Puşkin aproape imediat a devenit "cel mai la modă" femeie din inalta societate, una dintre cele mai mari frumuseti ale Sankt-Petersburg.


Ustinov, EA "Puşkin şi Natalie"


În cei şase ani că soţia lui a trăit împreună, Natalia a dat naştere la patru copii. Dar dragostea pentru copii nu au ascuns în inima ei dorinţa de succesul lumesc. Potrivit parintilor lui Puşkin, Natalie a avut o mare placere de la posibilitatea de a fi prezentate instanţei de judecată în legătură cu numirea de Gentleman Alexandru dormitor şi dans la toate bilele de judecată. Părea să fie el însuşi recompensat pentru copilăria şi adolescenţa sumbru într-o casă întunecată, între tată jumătate nebun şi o mamă care a suferit de la chef. Ea a fost flatat că frumuseţea ei a făcut o impresie pe regele însuşi.



Alexandru a fost foarte nedumerit de toate acestea, pentru că el "a vrut să cruţa banii şi du-te la sat." Dar ... Dragostea lui Puşkin pentru sotia sa "nu a cunoscut limite - aminteşte soţia unuia dintre cei mai apropiaţi prieteni ai poetului, Vera Nashchokina - Natalia a fost zeul său, care a adorat, care a crezut cu toată inima, şi eu sunt convins că el niciodată nu a gandit chiar, chiar orice urmă de suspiciune, nu este permis sa o jignesc ... În ultimii ani, calomnie, senzaţie de constricţie în mass-media şi infamul scrisoarea anonimă stricat o viaţă de familie a poetului, dar l-am văzut, în mod invariabil vesel Moscova, la fel ca în anii anteriori, niciodată nu va fi nici gânduri rele despre soţia lui. El o adora încă. "


Ustinov, EA "Puşkin şi Natalie"


În 1835, Natalia s-a întâlnit cu un cetăţean francez, şi Georges Anthes d'a fost implicat într-o intrigă de legătură pretinsei sale cu acesta, care ulterior a dus la un duel între soţul ei şi baronul d'ianuarie Anthes 27, 1837, în care Puşkin a fost ranit mortal. Oportunitatea de comportamentul ei în această situaţie a fost în mod repetat Comentarii şi unii, inclusiv Anna Ahmatova şi Tsvetaeva Marina, pe ascuns sau deschis acuzat pentru moartea lui Puşkin pe el, în ipoteza că ea nu putea să înţeleagă măreţia de soţul ei şi nu a fost interesat de arta sa.



Natalia simţit activitate flirt nevinovat perfect. La întrebarea de Printesa VF Vyazemskaya decât poate duce, în întreaga istorie a Dantes, ea a răspuns: "Am sa te distrezi cu ea. Îmi place că ar fi aceeaşi ca a fost de doi ani într-un rând. " Este cunoscut pe scară largă faptul că, chiar Nicolae împăratul am făcut Puşkin sugestie dată părintească despre comportamentul ei. Acest lucru, la fel ca toate celelalte îndemnuri, fără nici un rezultat.


Ustinov, EA "Puşkin, Natalie, Nicolae I"


Seculare de reţea intrigi ... În ele - din cauza unui pas gresit - riscul de a confunda chiar curtean experimentat. Ce putem vorbi apoi despre un pic cu experienţă în viaţa de Natalie? "A fost prea vizibil, - a spus Puşkin AF Oneghin - şi ca soţie a geniului poetului, şi ca unul dintre cele mai frumoase femei din Rusia. Cea mai mică greşeală, pas greşit a observat imediat şi a fost înlocuit cu admiraţie invidios de a condamna, dur şi nedrept. "



Moartea soţului ei, nu doar cufundat în disperare Natalya Nikolaevna - a uimit sufletul ei naiv de surpriza sa completă. În aproape de familia ei, ei Karamzins cruţat, protejate de atacurile şi a cerut victima săraci de neglijenţă şi de propria răutate umană. Ea dorea să citească tot ce legat de sotul ei dorea "să vorbească despre el, vina eu şi plâng." Fiica cea mare a lui Karamzin, Sophia Nikolaevna, văzând văduva poetului pentru a doua zi după moartea lui Puşkin, a fost impresionat: ochii rătăcitori, a fost imposibil să se uite ", fara durere."



Două săptămâni după tragedia de copii Natalia şi sora ei s-a dus la fabrica de lenjerie de Alexandrine la fratele lui Dmitri. Aproape doi ani a trăit în sat, şi a întrebat-o cum poetul înainte de moartea sa: "Du-te în sat. Purtaţi la mine în doliu timp de doi ani şi apoi s-a căsătorit, dar numai pentru un om cinstit. " Pentru tatăl ei a venit la Puşkin Nashchokin, Zhukovsky. Apoi, ea a revenit la Sankt Petersburg. Copii ridicate, angajate în agricultură. Am fost la Mikhailovskoye, pune un monument la mormantul lui Puskin. Pentru o lungă perioadă de timp nu a fost încă căsătorit. Practic Natalya Nikolaevna s-au retras înainte de dragostea de copii, de-a lungul anilor a devenit principala caracteristică a caracterului ei. În ani de văduvie, ea a avut trei concurent serios pentru mâna ei. Nici unul dintre ei nu au fost de acord să trăiască sub un singur acoperiş cu copiii de Puşkin, astfel încât toate au fost respinse de către Natalia Nikolaevna.



În 1844, după şapte ani de la moartea lui Alexandru Seregeevicha, Natalia a acceptat oferta de General Piotr Lansky, comandantul Regimentului de Gardă de cai, şi sa căsătorit cu el. Ea a fost de treizeci şi doi de ani, Lansky - patruzeci şi cinci. Anterior, el nu a fost căsătorit. Copiii lui Puşkin Petru a luat ca o familie. Noua familie sa născut trei fiice: Alexandra, Elizabeth şi Sophia. Natalia nu va uita niciodată poet, şi acest sentiment de Lanskoy tratate cu tact si respect.



"Silent durere, neexprimat este mereu plutind deasupra ei, - fiica ei a mărturisit A. Arapov. - În zilele prevestitoare din ianuarie, în mod clar un impact: aceasta a fost eliminat din toate de divertisment, şi numai agravat rugăciunea solicitată de relief sufletul suferă ".



În toamna anului 1863, familia lui Alexandru Alexandrovici Puşkin s-a născut un băiat -, de asemenea, Alexandru. La cererea fiului Natalia a plecat de la Sankt Petersburg la Moscova - nepotul botez. Ea a suferit de boli pulmonare, şi acum rece. Revenind la Sankt Petersburg, s-a îmbolnăvit de pneumonie severă şi a murit pe 26 noiembrie 1863-lea.



Copiii îngropat Natalya Nikolaevna în cimitirul Lazarev a Manastirii Alexander Nevsky. Cincisprezece ani mai târziu, a fost adăugat alături de mormântul lui Petru Petrovici Lansky şi puternic, lespede de marmură neagră, alături de el - o placa de mic, cu o inscripţie care, în prima căsătorie Natalia Lanskaya a fost poetul Alexandru Puskin.


T.Neff. N.N.Pushkina-Lanskaya. 1856. Ulei pe panza.
All-rus Puskin Muzeul Ea a trăit pe acest pământ de 51 de ani şi unul a fost de numai şase ani, împreună cu Puşkin ... Power- 1. 2. Adelina.




4360286_c0d890a56f9f (600x655, 411Kb)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină