Persoane interesate

luni, 13 februarie 2012

Istoria în imagini (Josephine)














wkr2lr33 (482 x 532 пик., 288 Кб)



 ( 409 x 190 пик., 123 Кб)
O femeie uimitoare din Franţa, a cucerit inima de Napoleon Bonaparte, care a devenit împărăteasa şi voinţa de soarta a pierdut dreptul de a fi soţie a împăratului, dar restul vieţii sale păstrat titlul şi toate privilegiile. Ea a devenit o legendă şi trendsetter de stil si moda nu este numai Franţa, ci în întreaga Europă. Mai 29, 2009 marchează 195 de ani de la moartea lui Josephine de Beauharnais.
Masso Portretul Firmin de Josephine 1812 (detaliu)
(de stat Hermitage Museum, St Petersburg)
Pe durata de viaţă a Josephine este scris foarte mult, ceva autentic, dar ceva la nivel de legende şi zvonuri, care, întâmplător, este tipic atunci când vine vorba de figura istorică extraordinară. Josephine (Nee Maria Iosif de la Rose Tasha Pazheri) sa născut 23 iunie 1763 în Ile-Truaz în Martinica. Ea a fost fiica cea mare a unui nobil sarac Iosif de la Pazheri Tash, care a servit în marina. În 1779, Josephine căsătorit nouăsprezece Alexandru Vicontele de Beauharnais, un descendent al uneia dintre cele mai vechi familii de nobili francezi. Cuplul sa mutat la Paris, unde, după doi ani într-o familie tânără, un fiu, Eugene Beauharnais, şi în 1783 - fiica lui Eugene Horteense - Regina viitorul Olanda şi mama lui Napoleon III.
Josephine de Beauharnais Litografia mijlocul secolului XIX
Rizener Henri Portret Francois a împărătesei Josephine în 1808
În martie 1785 cuplul a divorţat, iar apoi a fost o revoluţie, închisoare, eliberare, şi ... o întâlnire cu viitorul împărat Napoleon. S-au întâlnit la una din receptii. El a fost Napoleon Bonaparte, de către acel moment, cei mai proeminenţi din Franţa, ea, Josephine de Beauharnais - monden, mama a doi copii. El a fost de 27 de ani, ea a fost de - 32 de ani. 09 martie 1796, căsătoria lor a avut loc. Cadou de nunta lui - un inel cu safir şi inscripţionat pe interior: "Acesta este destinul."
Josephine A. Appiani, cu o coroană de flori (violete?) 1796
Madame Bonaparte
În fiecare an, ziua nuntii, Napoleon a Josephine prezintă un buchet de violete. Ea a iubit violete, şi folosite ciorchini mici şi coroane de violete ca decor de rochii. Aceste "decoratiuni" a ajuns repede in voga. Rolul de violete, în viaţa de Josephine, este o legenda întreg şi că e modul în care sună.
Josephine de Beauharnais
Împărăteasa Josephine George Rouget în costum naţional (cu violete)
"... Violet a fost floare favorit de Josephine -... Soţia lui Napoleon, Josephine de Beauharnais semnificaţie violet retrogradat cu adevărat mistică în viaţa lor poveste de dragoste ei pentru violete a atinge şi trist venirea la putere, Napoleon Bonaparte a fost trimis la închisoare soţul de Josephine, un susţinător fost a monarhiei, şi . în acelaşi timp, generalul Beauharnais a fost executat, nu există îndoială că aceeaşi soartă aşteaptă soţia lui, dar sa întâmplat un miracol -. fiica temnicerului ia dat un buchet de violete Cine ştie ce a crezut că Josephine, uita la flori roşii, precum şi inhalarea parfumului de pădure, parfum. libertate în zidurile închisorii sumbre.
Antoine brută, 1796 Portret de Josephine
Miracolul a fost continuat în ziua următoare - viitorul împărăteasa eliberat. Prin poarta închisorii, ea a revenit 09 martie 1795, si a convins cumva gardienii să treacă o oală de Dauphin pacientului violete, tomivshemusya în închisoare. Din păcate, băiatul a murit o lună mai târziu, el a fost îngropat, şi cineva a scăzut de violete in mormant.Flori Josephine a crescut cu fiecare an care trece, şi, în curând covorul mov, în primăvara anului acoperit mormântul tot de prinţul nefericit.
Jean-Baptiste Isabey împărătesei Josephine, 1808
Josephine a fost totul a mers bine. Ea a fost invitat la bal. Îmbrăcat într-o rochie modestă, ornament şef de care au fost vii violet, aceasta a atras atenţia lui Napoleon. Pe seara a inceput drumul ascendent. A devenit soţia lui Napoleon şi a împărătesei. În ziua nunţii, la cererea soţiei sale, Bonaparte a dat întotdeauna violete ei. Dar într-o zi, grădinarul a murit, implicat în cultivarea de violete. Napoleon nu a vrut să aducă flori soţiei sale din grădină şi a dispus pentru a le găsi în altă parte. Nuanţe de violet place dispărut în pământ, cu greu în stare să găsească o femeie singură vechi le vinde în apropierea închisorii Temple. Legenda spune că Josephine simţit că ceva a fost greşit şi a întrebat soţul ei, unde a luat florile. Şi după ce a primit un răspuns, leşinat, fără un moment de ezitare, că soţul ei a dat flori la mormintele de Dauphin.
Portretul artistului necunoscut de Josephine de Beauharnais (?)
Împărăteasa Josephine de Ferdinand Kuegli 1814
Poate că florile nu au fost de vină ... Dar curând Napoleon a inceput sa caute un consort mai demn regal. Josephine de asemenea, a trebuit să meargă la Castelul Malmaison.Patru ani mai tarziu, Napoleon a Josephine a sosit cu un buchet de violete şi un fiu de trei ani de la o alta femeie ... A fost ultima lor întâlnire ... "(Un timp scurt în violet a fost găsit pe site-ul Jurnalul myJane Femei )
Joseph Danhauzer Napoleon si Josephine la ghicitoare în 1844
Josephine, o ghicitoare Mademoiselle Lenormand 
Laslett, Ioan Sweat de adio al lui Napoleon cu Josephine
În conformitate cu termenii de divorţ Josephine păstrat titlul de împărăteasă, şi a trăit o curte luxuriant de la Malmaison. După salvarea ataşamentul faţă de Napoleon, ea a menţinut corespondenţa cu el frecvent. După căderea Imperiului Josephine sa oferit voluntar să însoţească ex-soţ în exil pe insula Elba, dar suveranii aliate au fost refuzate la ei în acest sens. Două luni mai târziu, după abdicarea lui Bonaparte, 29 mai 1814 a murit Josephine de la Malmaison.
Masso Portretul Firmin de Josephine în 1812
(de stat Hermitage Museum, St Petersburg)  
___


 ( 222 x 245 пик., 57 Кб)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină