Nelipsit la noi, romanii, pe masa de Paste.
Ingrediente
1 kg organe de miel (plamani, ficat, inima, limba; cantarite dupa fierbere si tocare) 2 cepe 2 legaturi de ceapa verde (10 fire) 2 legaturi patrunjel 2 felii paine mai veche (fara coaja) 150 ml lapte 8 oua fierte tari 4 oua crude 1 lingurita rasa sare 1 lingurita rasa piper 80 ml ulei
Preparare
- Se spala organele bine in cateva ape, pana ramane curata apa pe ele. Se pun in apa cu otet si sare pentru 30 minute. Eu nu am folosit rinichii, care ar trebui curatati de partea alba din interior si tinuti in apa cu otet separat.
- Se fierb organele timp de 5 minute. Se arunca apa murdara de pe ele, se spala bine oala si se pun la fiert inca 30 minute din momentul primului clocot.
- Cat timp fierb organele, se toacat foarte marunt ceapa, ceapa verde si patrunjelul. Se toaca marunt si 4 oua fierte.
- Painea se pune la inmuiat cu putin lapte.
* painea va face drobul mai pufos
- Se scurg bine organele si cum se racoresc se toaca cu cutitul cat mai marunt.
* se pot da prin masina de tocat si veti obtine pate
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa la foc mediu spre mic pana este moale. Se adauga organele tocate si se prajesc la foc mediu timp de 10 minute, amestecand mereu. Se trage de pe foc.
- Se adauga ceapa verde si patrunjelul, ouale tocate si painea stoarsa de lapte. Se amesteca totul foarte bine.
- Se condimenteaza amestecul cu sare si piper. Puteti gusta compozitia.
- Se bat 3 oua mari crude si se pun peste amestecul racorit. Se amesteca bine.
- O tava de chec se unge foarte bine cu ulei (inclusiv pe margini). Se aseaza 1/3 din compozitie pe fundul formei.
- Deasupra asezati restul de 4 oua fierte intregi. Se acopera ouale cu restul de umplutura.
- Bateti ultimul ou crud ramas si ungeti drobul cu el.
- Dati drobul la cuptor, la 180C pentru 50 minute. Cand il scoateti treceti cu un cutit pe margini. Lasati sa se raceasca. Se pastreaza la frigider.
|
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu