|
Gyromitra esculenta , una din mai multe specii de ciuperci din genul Gyromitra. Aceasta este frecvent distribuită în toată Europa şi America de Nord. Ea creste pe sol nisipos sub conifere, primăvara şi la începutul verii. Pe plan extern, ciuperca este similara cu creierul uman, maro inchis, pana la 10 cm şi o lăţime de 15 cm, se află pe un picior alb solid de până la 6 cm, în ciuda faptului că este considerat toxic, utilizarea sa ca o delicatesă în Scandinavia, Europa de Est, şi partea superioară a Marilor Lacuri din America de Nord. Este de asemenea comuna în unele zone ale Pirineilor de Est, dar si în Spania,unde este interzisa vânzarea ei. Aceasta poate fi vânduta în Finlanda, însoţita de instrucţiuni privind pregătirea corespunzătoare a felurilor de mâncare dintr-o varietate de ciuperci. Cu toate acestea, se adaugă la omleta, supe, sau pur şi simplu prăjite în unt. Înainte de gătit ciuperca este, de obicei, clătit cu apă fiarta, dar mulţi cred că aceste măsuri nu sunt suficiente, astfel ca ciuperca a fost în condiţii de siguranţă pentru organismul uman. Prin urmare, chiar dacă toate nuanţele de ciuperci de gătit, mâncat încă nu este complet sigur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu