Persoane interesate

marți, 17 ianuarie 2012

69. Angel Falls Nat. Parcul Canaima, Venezuela.


Angel Falls


Angel Falls - cea mai mare dintre toate cascade din lume, care este situat în pădurile tropicale din Venezuela - Canaima National Park. Înălţimea sa totală este de aproximativ 1 km şi înălţimea de cădere continuă de mai mult de 800 de metri.Cascada este numit după pilotul american James Angel.Cascada este situată pe râul Churun​​, un afluent al Kara. Tradus din limba pemonskogo "churun​​" înseamnă "tunet", şi se înscrie în rândul localnicilor numit «Kerepakupai-Meru», care înseamnă "cascada celor mai profunde locuri."





Cascada a fost descoperită la începutul secolului XX de catre exploratorul Ernesto Sanchez La Cruz, dar nu a fost cunoscută până la zborul lui James Angel. Pentru prima dată am văzut Angel Falls, în 1933, când   am zburat în căutare de minereu. Patru ani mai târziu, Angel  a zburat pe lângă cascada cu trei pasageri la bord, inclusiv soţia lui. Avionul a fost poverzhden, si Angel au aterizat  pe varful muntelui Auyan-Tepui, în partea de sus a cascadei. Monoplanul "Flamingo" a aterizat fortat pe terenul mlastinos în partea de sus a cascadei, şi a rămas acolo  33 de ani. Înger şi cei trei însoţitori au reuşit să coboare cascada si s-au întors  inapoi la civilizaţie în 11 zile. In onoarea acestui eveniment cascadă eroică a fost numit după pilot. În prezent, aeronava Angel este în Muzeul în Maracay, şi pe deasupra, este si o copie exacta.


Parcul national Canaima este situat la granita cu Brazilia si Guyana. 30000 de kilometri patrati se afla aici sub protectie naturala, iar populatia Pemon,care numara aproximativ 10000 de locuitori, poate trai in acest paradis si-si poate duce mai departe traditiile . Tot aici pot fi admirate padurile din est pina la formatiunile stancoase de la Gran Sabana. In patrimoniul Unesco din 1994.Cascada Angel - Spre est, padurea din Parcul National Canaima se rareste si dispare pe podisul calcaros Gran Sabana, unde se gasesc munti, stanci si nenumarate cascade. In apropierea granitei cu Brazilia si Guyana un brat al rauli Carrao se prabuseste la o adincime de un kilometru, ceea ce reprezinta recordul mondial al cascadelor. in contra lumina, valul de apa straluceste in toate culorile curcubeului, sau lumineaza aproape ireal ca o banda alba in fata stincilor si a padurii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină