Persoane interesate

joi, 19 ianuarie 2012

Italia. Rimini. Parcul "Italia în Miniatura" (1).

Parcul tematic  "Italia in miniatura", sau, cum este numit parcul în limba engleză, "Little Italy" este situat între Rimini şi Riccione, cunoscute statiuni italiane de pe coasta Adriaticii. Acesta este unul dintre cele mai vechi parcuri tematice şi  cel mai renumit de acest fel, fondat în 1970.



 
Basilica Sf. Petru din Roma - Basilica di S. Pietro (Roma) a
 
 
 
Fondatorul acestui parc - Ivo Rambaldi, care a decis să pună în aplicare visul său din copilarie. A    construit un oras jucărie,  un oras care i-a dat ideea   principalelor monumente istorice şi de arhitectură din Italia. Într-un spaţiu de 85 mp, a reprezentat întreaga Italie în formă de "Boots". Aici puteţi vedea toate modelele de repere celebre din Italia pe o scară de 1:25 sau 1:50. În plus, există, de asemenea, unele modele de monumente celebre de arhitectura din Europa. Un total de 273 repere dau aspect parcului. Toate modelele sunt realizate foarte atent, realizate, desigur, la scară.  Acestea sunt fabricate dintr-o compozitie speciala, care seamănă cu spuma, dar mult mai durabile.
 Pisa în Evul Mediu a fost un rival al Genovei, în lupta pentru rutele comerciale până la Marea Mediterană. La "vârsta de aur" a ţării o arată clădirile și complexului catedralei din Piata Miracolelor. Acest ansamblu de catedrale este de neegalat in lume. Nu e de mirareîntregul complex este inclus în lista patrimoniului mondial, cultural al umanităţii.
Пл. Чудес в Пизе.
 Trei clădiri de marmură albă, strălucitoare situat în inima oraşului, verde smarald.  În centru se află Catedrala Santa Maria Maggiore, care este faimoasă pentru dimensiunea sa, este amplasată în partea de vest a Baptisteriului, iar in  stânga se ridica   faimosul turn clopotniţă, cunoscut în istoria artei sub denumirea de"turn înclinat".
Пл. Чудес в Пизе.
 
Pentru a crea aspectul catedralei din Milano, o capodopera a arhitecturii gotice, au trebuit  mai mult de 6000 de ore.
 Catedrala a fost construita in stil gotic din marmură albă. Construcţia a început în 1386, dar a fost terminată numai la începutul secolului al XIX-lea, atunci când prin Ordonanţa lui Napoleon a fost completată proiectarea fatadei . Benzile de dantelă ajurata și  filigranul care împodobesc ferestrele şi pereţii, şi  linia plafonului, constând dintr-o multitudine de forcepsuri si turnulete, vă permit să simţiţi ideea originală a arhitecturii medievale.
 
Monumentul din faţa catedralei din Milano.
 Florenţa în apropiere de Galeria Uffizi este situată în Palazzo Vecchio, monument de arhitectura medievala civilă din secolul al 13-lea. Deasupra palatului se ridica un turn zvelt 94 de metri. După ce arhitectul Arnolfo di Cambio, este numit "Turnul de Arnolfo."  Din 1872, aici este municipalitatea din Florenţa.
 Aspecte ale catedralei Santa Maria del Fiore (La Cattedrale di Santa Maria del Fiore) din Florenţa.
Italia in miniatura. Римни. Италия.
 Catedrala si clopotnita cu marmură de diferite nuanţe intre verde şi roz, cu o margine de marmură albă karrskogo.Catedrala a fost construită de peste şase secole! Dimensiunile Catedralei sunt impresionante. A fost construită astfel încât să poată potrivi întreaga populaţie a oraşului, apoi - aproximativ 90 de mii de oameni!Lungimea catedralei 153 de metri, lăţimea - 90 m.
Italia in miniatura. Римини. Италия.
 Incorporated în 2000, numărul de Mondial UNESCO Patrimoniului Cultural Amphitheatre la Verona Arena di Verona a fost construit de romani în 30 AD Din 1913, datorită acustica unica a amfiteatrului a fost folosit ca un teatru în aer liber. Aspect recreează peisaj pentru opera de Verdi "Aida", care sună de muzică când vă apropiaţi la aspectul.
Макет арены в Вероне.
 Piazza del Campo (Piazza del Campo) - piaţa principală din Siena,
Italia in miniatura (58)
 Aceste case uimitoare   se află în provincia Puglia (Puglia, în oraşul Alberobello), şi   sunt numite Trulli - Trulli.
Домики трулли.
 Piata din Orasul Vechi. Bergamo.
 Sforza Castle (în italiană Castello Sforzesco) - numele de reşedinţă a Ducilor de Milano și dinastiei Sforza din Milano şi Vigevano.




   Castelul Milano construit iniţial în secolul al XIV-lea ca resedinta a Visconti, dar a fost retras după   proclamarea  revoltei  Ambrozianskoy   a republicii. Reconstruit de Francesco Sforza, în mijlocul secolului al XV-lea. La începutul secolului al XVI-lea pentru a decora, castelul a fost elaborat de către Leonardo da Vinci, din lucrările sale au supravieţuit doar pergolă şi manuscris cu experimente publicate.




 Turn central a cetăţii din Milano  ("Turnul Filarete"), proiectat de Antonio Filarete, la un moment dat a lucrat împreună cu Aristotel Fioravanti.
Italia in miniatura (105).
 Basilica di Sant'Antonio, Padova. Franciscan Anthony, care a predicat timp de doi ani   la Padova, a murit în 1231 în apropierea oraşului. În 1232, el a fost canonizat. Basilica St. Anton de Padova a fost construită în 1256 - 1263 ( dar în mod repetat, modificata de=lungul secolelor În ciuda acestei bazilici pare foarte armonios şi întregi, cupole seamănă cu arhitectura de est -.. Biserici bizantine, turnuri de clopot şi secolul 15 -. Minarete  flux lung de pelerini. cu    străzile, pline de suveniruri religioase, pentru a vizita Capela Sfintei care pastreaza ramasitele sale in altarul principal al catedralei  decorat cu sculpturi de bronz de Donatello cel mai bine cunoscut pentru munca sa -.. chiar si statuia ecvestra a lui Erasmus Narni - Gattamelata, o copie   care se află în Muzeul Moscova de Arte Plastice, cu sediul în intrarea în bazilica.
Italia in miniatura (120)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină