Persoane interesate

marți, 17 ianuarie 2012

70. Stromboli Sicilia, Italia.





Stromboli este un vulcan activ și în același timp o insulă de origine vulcanică ce aparține Italiei, situată în nordul Siciliei având coordonatele geografice: 38.789°N, 15.213°E.
Stromboli aparține, împreună cu insulele: Lipari, Salina, Vulcano, Panarea, Filicudi și Alicudi, de grupa Insulelor Eoliene (sinonim: Insulele Lipare) din Marea Tireniană, care are legătură cu Marea Mediterană.
 
Înălțimea platformei insulare atinge altitudinea medie de 926 m, având o formă circulară. Conul vulcanului atinge înălțimea de 3000 m, suprafața insulei fiind de numai 12,6 km².
 


 
Stromboli - vulcan dintr-o insula din Marea Tireniană la nord de Sicilia. Insula se află în Italia şi face parte din Lipari (Aeoliyskih Insulele).Vulcanul ajunge la o înălţime de aproape 2 km. Erupţiile apar în mod regulat şi pot dura mai multe luni. Cel mai adesea, acestea sunt de emisii de lava puternică  la sute de metri în înălţime, cu o periodicitate de 20-30 de minute.Erupţii mai puternice, care au dus la pierderi s-au întâmplat aici ultima oară în 1930. Anul trecut, vulcanul a deschis 2 noi cratere.Permanent pe insula locuiesc aproximativ 700 de oameni. În timpul eruptiilor, se muta pe continent. Pentru turisti in aceasta perioada  insula este închisă. Cu toate acestea, se pot face excursii cu barca la Stromboli, iar  o erupţie vulcanică poate fi vazută de departe, de la mare.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină