Persoane interesate

luni, 16 ianuarie 2012

76. Munţii Wulingyuan şi Parcul Nat. Zhangjiajie Hunan, China




 
Wulingyuan - stânci în parcul naţional "Zhangjiajie", care se află în provincia Hunan, în sud-estul Chinei. Acesta este locul extraordinar de frumos şi în acelaşi timp, o grădină zoologică naturală, rezervaţie botanică şi geologică. Locul este renumit pentru   stâncile de cuarţit  cu inaltimi de până la 800 de metri. 





  Muntii sunt o priveliste pitorescă: cu piloni uriasi de piatra care se vad de deasupra padurii tropicale,cu varfuri ascutite zimţate, cu cascade, un sistem de peşteră gigant, râuri puternice potrivite pentru rafting. Cea mai populara modalitate de ajunge în aceşti munţi este oraşul DAYUN (Dayong) şi satul Zhangjiajie (Zhangjiajie). În spatele satului este intrarea în parc şi pădure Zhangjiajie, străinii care intră achita suma de 15 de yuani. În total, au fost stabilite cinci rute turistice.

Cel mai înalt vârf este numit "Rabbit se uita la lună": Acesta oferă vederi incredibile in jur. Piatra din vârf "Heytsunnao" este veche de secole. În peştera balaurului galben sunt patru nivele şi un peisaj unic. Există, de asemenea, un munte pitoresc  - Tyantszu Kunlun - "lăcaşul zeilor" iar la o altitudine de mai mult de 1 km distanţă, "Satul de Lion galben." Aceasta este casa, locuitorilor autohtoni   -   minorităţilorTutszya , Miao şi Bo. Ei vorbesc limba lor, şi   menţin  tradiţiile şi ritualurile.

Turistii care au vizitat aceste locuri  susţin că o plimbare în parcul Zhangjiajie este comparabil cu o vizită la o galerie de arta cu picturi tradiţionale chineze, singura diferenţă fiind că toate aceste  frumuseti le puteţi vedea live.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină