Persoane interesate

duminică, 15 ianuarie 2012

72. Castelul Neuschwanstein Bavaria, Germania.







Castelul Neuschwanstein este unul dintre locurile de o frumusete ireala. Aflat in Bavaria, la aproximativ 2 ore de Munchen, castelul Neuschwanstein, sau Schloss Neuschwanstein, are o poveste dintre cele mai neobisnuite, legate de un rege cu pasiune pentru perioada romantica, un pic ciudat de felul lui (unii l-au considerat chiar nebun) – Ludovic al II-lea al Bavariei. 




Castelul se afla aproape de oraselul Fussen, in satul Hohenschwangau (exista si un alt castel, in apropiere de Neuschwanstein, Schloss Hohenschwangau) si arata ca si cum ar fi fost scos dintr-o carte de povesti. Mare admirator al compozitorului Richard Wagner, Ludovic al II-lea a dedicat acest castel cunoscutului artist. Numeroase camere sunt inspirate de personaje ale lui Wagner. In ciuda acestui fapt, se pare ca Wagner nu a vizitat niciodata castelul si a murit inainte de finalizarea acestuia. Ludovic insusi nu a petrecut decat 11 nopti in edificiul construit chiar de el.



 





Privelistea este, de asemenea, magnifica. Aflat in varful unul deal, in Alpii Bavarezi, ai ocazia sa admiri in liniste frumusetea locurilor. In apropiere se afla un pod – Marienbrücke, de unde imaginea castelului este extraordinara. E un pod, turistii stau ciorchine, se afla deasupra unei prapastii, iar podeaua podului e transparenta .
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină