Persoane interesate

luni, 16 ianuarie 2012

77. Karnak Luxor, Egipt


Karnak, satul egiptean din apropierea oraşului Luxor, din centrul ţării, pe malul de est a Nilului. Multe secole în urmă în acest loc, se spune că,  Teba Egiptului antic şi- a stabilit centrul religios al puterii egiptene antice. Satul este un grup imens de clădiri, şi, deşi multe dintre templele din Karnak au fost aproape complet distruse, supravieţuitorul este cel mai intins complex de structuri vechi existente pe Pamant. Toate perioadele  istorice egiptene  secolele XVI-XI .  Fiecare Faraon  și-aa lasat amprenta aici -  a încercat să-si imortalizeze numele aici.
 
Karnak - un complex muzeistic unic, sub cerul liber,o atractie turistica sunt două dintre cele mai vizitate din Egipt. Accesul gratuit este permis doar pentru turisti într-una din cele patru biserici - cel mai mare templu al lui Amun. Acest templu este cel mai mare in zona din jurul lumii antice. El a fost în legătură cu templul din Luxor pe Nil trei kilometri cale de sfincsi, care marchează o procesiune solemnă religioasă. Faţă de templul de la Karnak conservate parte din cale de sfincsi piatră patruzeci - identic cu corp de leu şi un cap de berbec lui, animalul sacru al zeului Amun.
Karnak Temple 4
Alte trei sunt închise pentru vizitatori, templul - temple de Monte, Mut şi IV Amenhotep. Pe teritoriul din Karnak şi există mai multe clădiri mici şi chiar străzi. Hypostyle (de la grecescul "Hipostilos" - ". Coloanele de sprijin"), Sala de ansamblu Karnak include mai mult de 130 coloane, iar plafoanele sunt de culoare albastră (nu există în prezent) au fost decorate cu stele galbene şi vulturul sacru în creştere. Hypostyle sala de ai putea merge intr-un sanctuar întunecată mic, care a fost permis să intre numai Faraon şi preoţii.
 

Înainte de timpul nostru, scutiri numeroase fine şi picturi, executate în epoca Noului Regat. Pe pereţii templelor, morminte de nobili şi înalţi oficiali reprezentat o varietate de subiecte, de la locul de muncă în ateliere de lucru înainte de ceremonii de înmormântare.
 
 
În secolul al IV AD. Oe. Constantin cel Mare a început să se răspândească creştinismul în Egiptul Antic: templele păgâne au fost închise sau distruse, locul lor au început să apară biserici creştine. Exemplul cel mai interesant - Sala Festivă a Tuthmosis III, pe zidurile de pe care chiar şi acum poate fi vazut scris pe partea de sus a hieroglifele egiptene murale cu imagini de sfinţi.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină