Persoane interesate

miercuri, 18 ianuarie 2012

Cele mai neobisnuite locuri de pe pamânt



În colecţia de astăzi vă voi spune despre colţurile cele mai neobişnuite ale planetei noastre. Ele sunt neobişnuite pentru peisajele lor. Văzând cineva aceste imagini  ar crede că aceste locuri sunt situate pe alte planete din alte galaxii, dar nu pe Pamant. Cel mai uimitor este faptul că originalul este o greşeală - planeta noastră este capabilă de a surprinde noi sitații, care prezintă în mod constant noi surprize şi puzzle-uri.

необычное место
Să începem cu zona cea mai nepământeană a planetei noastre - Valea chimică a Antarcticii. Acest desert este unic - este cel mai uscat loc de pe pământ. Nu sunt excluse nici precipitaţii. Acesta este locul cu climatul său cel mai apropiat de Marte, si asa a devenit de interes special pentru NASA. Aici sunt  efectuate cercetări extinse în toate direcţiile. Aceasta este doar o parte din Antarctica care nu este acoperită de gheaţă. În văi există un lac îngheţat cu apă extrem de sarata sub gheaţă si-au găsit locul bacterii misterioase şi organisme - aceasta constatare a fost confirmarea teoriei că viaţa există pe Marte. 
сухие долины
 
 
Pe locul al doilea se află insula Socotra - peisajul din această insulă este unic. Insula izolată geografic din Africa are 6 milioane de ani, si este plină cu multe specii extrem de rare de flora si fauna - o treime din ele sunt endemice şi s-a constatat doar aici. In ciuda climatului cald şi uscat sunt în creştere o mulţime de plante uimitoare şi frumoase, multe dintre ele avand aproximativ 20 de milioane de ani. 
 
sokotra
 
 
 
Cu cat înaintăm, în lista   "celor mai neobisnuite locuri de pe Pamant," este Rio Tinto, mina situată în Andaluzia, Spania. Imensa carieră Rio Tinto a creat un ireal  peisaj lunar. Carierele sunt numite după râul omonim, care curge aici, şi mineralele, sunt spălate din cratere uriaşe. Dae extracţie a fost efectuată aici de mai multe secole, deci râul a fost vopsit in rosu aprins-spre portocaliu de aciditatea acestuia şi saturaţia metalică. În prezent extracțiile miniere din regiune au încetat, şi  râul  Rio Tinto din Andaluzia atrage o mulţime de turişti şi fotografi.
 
рио тинто
Un alt loc neobisnuit este un lac din British Columbia, Canada. În funcţie de condiţiile meteorologice şi de perioada din an apa lacului este cristalizată, şi colorata. Aceasta este concentraţia cea mai mare din lume de sulfat de magneziu (sare amară), calciu şi sodiu, precum şi de argint şi titan. Acest loc este sacru pentru indienii indigeni din Canada, si este renumit pentru proprietatile sale de vindecare - pentru aceasta  i-a fost dat numele Kliluk. 
 
клилук
 
 
Un alt peisaj neobişnuit - din lume estecel mai mare lac de sare, Salar de Uyuni. Aceasta este o zonă frumoasă, un desert de sare, vulcani activi, insule mari cu cactusi si gheizere. Pe suprafaţa lacului se poate face o plimbare într-un jeep - vă bucuraţi de frumuseţea neobişnuită, uneori nepământeană a acestui loc.
Salar de Uyuni este uşor vizibil din spatiu, si este unul din punctele de calibrare pentru  sateliti.
 
солончак уюни
 
 
În Brazilia, există un loc neobişnuit - Vale da Lua, ceea ce înseamnă Moon Valley. Aceasta formatiune stancoasa,  cu piscine naturale. Vale da Lua se află în pădurea  braziliană Chapada  și este una dintre cele mai vechi formaţiuni de roci din lume, formate din cuarţ şi cristale.
 
вале да луа
 
 
Locuri neobişnuite pentru a servi masa în Japonia. Acest Pond Bloody, una din sursele cele mai renumite din Beppu. În acest oraş există nouă surse neobişnuite, gheizere, dar cel mai faimos dintre ele - lac sangeros cu apă fierbinte luminoase și roșie. Aceasta culoare se datorează conţinutului ridicat de fier din apă. Acest iaz este, de asemenea, cea mai fotogenica  sursă foto.
кровавый пруд
 
 
Pe locul opt în lista noastră sunt padurile de piatră Shilin   din China - un exemplu uimitor de topografie carstică.Rocile sunt alcatuite din calcar şi sunt formate de apă, distrugând totul cu excepţia  acestor formatiuni, similare cu copacii. Din timpul dinastiei Ming, Piatra Forest Shilin este cunoscută sub numele de " Prima Minune din Lume"
 
каменный лес
 
 
O altă minune a naturii - Rishat Structura din Mauritania. Este, de asemenea numită Africa Eye-Sahariana. Rishat în diametru este de aproximativ 30 mile, şi este vizibilă din spatiu. Formată, altfel de cum am crezut iniţial că este, a fost format de un meteorit, dar geologii moderni cred Rishat  este un rezultat al eroziunii. Motivul pentru forma rotundă este încă un mister, pe care oamenii de stiinta din intreaga lume se lupta sa-l inteleaga.
 
структура Ришат
 
 
  Celebrele porți ale Iadului - Darvaz din Turkmenistan, de asemenea, au urmat în lista mea de locuri neobisnuite. Acest loc este înfricoşător în puterea sa, mii de tone de lavă şi căldură care provin de la măruntaiele pămîntului. Situat în mijlocul unui deşert  crater arzator  Karakum,cu diametrul de - 60 de metri şi o adâncime de 20 de metri. Prin însăşi natura sa - l Darvaz este plin de gaze, precum şi istoria descoperirii sale este destul de interesantă. Cercetatorii care au forat gaura aici, sa producă gaze, au avut ca rezultat deschiderea  acestei prăpastie uriaşe,    "Darvaz, porţile Iadului"
 
 
дарваз
 
 
Completarea listei cu cele mai neobisnuite locuri de pe pământ, sunt peşterile de gheaţă Eysrayzenvelt. Aceste pesteri sunt diferite de orice alte pesteri. Odată ce ajungeti aici, vă veti simţi ca intr-o  lume de basm. În lume există multe peşteri de gheaţă, dar pestera Eysrayzenvelt  este cea mai mare dintre ele. Lungimea totală a acesteia este de 40 de kilometri, şi este deschisă pentru public doar o mică parte. Dar chiar şi acest lucru este suficient pentru ca mii de turisti in fiecare zi sa admire măreţia şi unicitatea acestui loc.


эйсрайзенвельт

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină