Persoane interesate

luni, 10 decembrie 2012

Zece muzicieni care au murit in accidente aviatice



















Jenni Rivera

Jenni Rivera
Cel mai recent caz tragic in care un cantaret si-a pierdut viata intr-un accident aviatic este prabusirea avionului in care se afla cantareata mexicana Jenni Rivera.

Aceasta a murit duminica, dupa ce avionul de mici dimensiuni la bordul caruia se afla artista de origine mexicana s-a prabusit in nordul Mexicului, informeaza AFP.

Ramasitele avionului au fost descoperite in apropiere de localitatea El Tejocote, au anuntat autoritatile mexicane, care au precizat ca nu exista supravietuitori.

Avionul Lear Jet, care transporta sapte persoane, a fost descoperit de taranii din satul El Tejocote, aflat la circa 200 de kilometri de orasul Monterrey, a precizat primarul comunei Iturbe.

Avionul decolase din Monterrey la ora 09.15 GMT, avand-o la bord pe cantareata Jenni Rivera, doi piloti si alte patru persoane. Avionul se indrepta spre aeroportul din Toluca, atunci cand a disparut de pe ecranele radarelor, la o distanta de circa 100 de kilometri fata de locul de unde decolase.

Artista in varsta de 43 de ani si specialista a muzicii populare mexicane "banda" trebuia sa participe duminica la inregistrarile pentru editia mexicana a emisiunii de televiziune "The Voice".

 


Buddy Holly

Buddy Holly
Charles Hordin Harley a trait numai 23 de ani dar cu toate acestea, criticul Bruce Eder l-a numit "cea mai influenta forta creativa a rock n' roll-ului in perioada sa de inceput". Printre altele, Holly a creat tiparul pentru formula tipica de formatie rock: doua chitari, bass si tobe.

La inceputul anului 1959, Buddy Holly a fost invitat in turneul de trei saptamani Winter Dance Party. Pe 2 februarie a inchiriat un avion din Clear Lake, Iowa, pentru a zbura pana la Moorhead, in Minnesota.

Avionul s-a prabusit in apropiere de Mason Sity in dimineata zilei de 3 februarie. In avion se mai aflau Richie Valens, J. P. "The Big Bopper" Richardson (ambii colegi de turneu cu Buddy Holly, pilotul si co-pilotul.

Toti pasagerii avionului si-au pierdut vietile in urma accidentului.

 

Richie Valens

Richie Valens
Ritchie Valens avea doar 18 ani atunci cand s-a urcat in avionul care avea sa-l ucida pe el si pe Buddy Holly. 

In scurta sa cariera, Ritchie Valens a reusit sa se remarce drept unul dintre pionierii muzicii latino si rock in SUA. Cu o luna inainte de moartea sa, a inregistrat "La Bamba", cel mai faimos cantec al sau.

 

Lynyrd Skynyrd

Lynyrd Skynyrd
Lynyrd Skynyrd este o formatie americana de southern rock. Formatia a devenit cunoscuta in sudul Statelor Unite in 1973, si a dobandit un renume mondial inainte ca mai multi membri ai acesteia, printre care vocalistul si principalul compozitor Ronnie Van Zant, sa moara intr-un accident de avion in 1977. 

Pe 20 octombrie 1977, la doar trei zile de la lansarea albumului Street Survivors, avionul Convair CV-300 in care se afla formatia a ramas fara combustibil in aproipiere de Greenville, Carolina de Sud. 

Desi pilotii au incercat o aterizare de urgenta, avionul s-a prabusit intr-o padure in apropiere de Gillsburg. Ronnie Van Zant, Steve Gaines, Cassie Gaines, managerul Dean Kilpatrick, pilotul Walter McCreary si co-pilot-ul William Gray au murit in momentul impactului.

Ceilalti membri ai formatiei (Collins, Rossington, Wilkeson, Powell, Pyle, and Hawkins) si managerul de turneu, Ron Eckerman, au suferit rani grave.

 

Otis Redding

Otis Redding
Otis Ray Redding, Jr. este una dintre cele mai importante figuri din istoria stilului R&B si soul. Si-a inregistrat primul single in 1962, "These arms of mine", fiind la scurt timp urmat de propriul album produs de Stax Records. 

Desi initial, ascultatorii si fanii lui Otis erau preponderent tineri afro-americani, cantaretul a ajuns sa atraga si un public alb. 

In 1967, Otis folosea propriul avion Beechcraft H18 pentru a ajunge la concerte. In decembrie 1967, cantaretul si echipa sa urmau sa zboare de la Cleveland la Madison, Wisconson. Desi vremea era foarte proasta si fusesera avertizati sa nu decoleze, Otis s-a hotarat sa riste. la 6 kilometri de destinatia sa, pilotul anuntase ca va fi nevoit sa faca o aterizare de urgenta. 

Avionul s-a prabusit imeidat dupa aceasta transmisie, si nici pana astazi nu se cunoaste cauza accidentului. Singurul supravietuitor a fost Ben Cauley, un membru al formatiei de instrumentisti. Acesta s-a trezit in apa si nefiind inotator, nu a putut sa-si ajute prietenii.

Moartea lui Otis Redding a devastat casa sa de discuri. Redding a primit numeroase onoruri postume, printre care si un Grammy pentru Cariera si primirea in Rock and Roll Hall of Fame.



Patsy Cline

Patsy Cline
Patsy Cline este una dintre putinele cantarete country carora le-a iesit cu succes tranzitia la muzica pop. A murit la o varsta frageda, avea doar 30 de ani, dar este recunoscuta astazi ca una dintre cele mai influente femei din istoria muzicii americane. 

In 1973, la 10 ani dupa accidentul aviatic ce i-a curmat viata, Patsy Cline a fost primita in "Country Music Hall of Fame". Pe placa ei sta scris: "Mostenirea de melodii care nu imbatranesc niciodata reprezinta dovada maiestriei sale artistice". 

Pe 5 martie 1963, avionul in care se afla Patsy Cline a decolat de pe aeroportul Dyersburg din Tennessee.  Din cauza vremii neprielnice, acesta s-a prabusit la scurt timp dupa decolare. Avionul a decolat la ora 18:07, iar ceasul de la mana lui Patsy Cline (recuperat dupa accident) se oprise la ora 18:20.

In urma cercetatorilor s-a descoperit ca toata lumea de la bordul avionului murise instantaneu, fara sa sufere.








Ricky Nelson

Ricky Nelson
Cariera de succes a lui Eric Hilliard Nelson s-a terminat brusc in 1985. Pana atunci, cantaretul/actor devenise faimos dupa ce a jucat cu John Wayne in "Rio Bravo" si dupa ce a compus 53 de cantece care s-au aflat in topuri intre 1957 si 1973. 

Nelson este si autorul cantecului "Poor little Fool", primul cantec care a atins vreodata pozitia #1 in topul Billboard Hot 100.

Artistului nu-i placea deloc sa zboare, dar in mai 1985 s-a hotarat sa-si cumpere un avion privat, car fusese detinut in trecut de Jerry Lee Lewis. Masina avusese nenumarate probleme tehnice. La un moment dat, Ricky Nelson si formatia sa au fost nevoiti sa impinga avionul dupa ce un motor explodase.

In decembrie 1985, Nelson se afla in turneu. Pe 31 decembrie s-a urcat cu formatia in avion in Guntersville si nu avea sa mai coboare. Avionul s-a prabusit la nord-est de Dallas si la mai putin de trei kilometri de o pista de aterizare. Era ora 5 dup-amiaza. 

Ricky Nelson, Helen Blair, chitaristul Patrick Woodward, tobosarul Rick Intveld, claparul Andy Chapin, chitaristul Bobby neal si managerul Donald Clark Russell au ucis. Pilotii au supravietuit dupa ce au iesit pe ferestre, dar cu arsuri grave.

 



Passon Fruit

Passon Fruit
Passion Fruit a fost un grup de eurodance cunoscut la sfarsitul anilor '90, din trei fete: Maria Serrano (Spania), Nataly van het Ende (Olanda) si Deborah St. Maarten (Germania).

Passion Fruit s-a remarcat in iunie 1999 cu melodia "The Rigga-Ding-Dong-Song". La scurt timp s-a schimbat componenta formatiei si au fost aduse cele trei fete. Au urmat apoi hiturile "Wonderland", "Sun Fun Baby" and "Bongo Man" intre 2000 si 2001.

Pe 24 noiembrie 2001, formatia zbura de la Berlin la Zurich. Avionul lor Crossair s-a prabusit la doar 4 kilometri distanta de pista de aterizare a aeroportului Zurich International. Maria si Nathaly, impreuna cu vocalista Melanie Thornton si-au pierdut vietile. Debby St. Maarten a fost singura supravietuitoare a grupului.

Cu ocazia fiecarei aniversari a accidentului, Debby sta de vorba cu fanii pe site-ul fanclubului oficial al grupului.

 

Mamonas Assassinas

Mamonas Assassinas
Mamonas Assassinas a fost formatie de rock satiric din Brazilia, la fel de cunoscuta pentru disparitia sa tragica precum si pentru stilul de cantat.

Mamonas foloseau un mix ciudat de rock si o varietate larga de stiluri muzicale precum muzica tradiitionala mexicana, braziliana, heavy metal si chiar si pagode. 

Pe 2 martie 1996, avionul in care calatoreau s-a prabusit in munti Cantareira, in apropiere de Sao Paulo. Toti membrii formatiei, pilotul, co-pilotul si asistentul formatiei au murit in urma accidentului.

 

Aalyiah

Aalyiah
Pe 25 august 2001, lumea a fost socata sa afle ca una dintre cele mai apreciate tinere cantarete de R&B, Aalyiah, isi pierduse viata intr-un accident de avion.

Aaliyah urma sa apara in filmul "Queen of the Damned", avea un album pe primele locuri in topurile internationale si avea doar 22 de ani si toata viata in fata.

Aalyiah a decolat pe 25 august de pe aeroportul din Bahamas, unde a filmat videoclipul pentru single-ul "Rock the Boat". Pilotul nu avea permis in momentul zborului si s-au gasit urme de droguri in organismul sau. Opt oameni au murit alaturi de Aaliyah in acea zi, iar familia ei a dat in judecata compania aeriana pentru accident.


 






























































































                                                                               




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină