Persoane interesate

vineri, 6 ianuarie 2012

POWER POINT - PROPRIETĂŢILE CHIMICE ALE BAZELOR











 (549x640,62kb)








POWER POINT - PROPRIETĂŢILE CHIMICE  ALE BAZELOR

Prof.chimie: Merinde Elisabeta
Şcoala Generală Nr.1 Codlea

Prezentarea în power point este un mijloc de învăţare eficient în folosirea metodele activ participative la orele de curs.
Folosirea  power poin-ului  în  lecţia Proprietăţile chimice ale bazeloreste un material de ajutor în realizarea unei ore reuşite în care elevii participă activ în rezolvarea itemurilor stabiliţi precum şi în realizarea cu succes a obiectivelor propuse de profesor.
Prezentarea cuprinde slide-uri cu ajutorul cărora profesorul verifică cunoştinţele acumulate până în prezent a elevilor despre baze, prin muncă independentă sau de grup  şi slide-uri care sǎ conducă lucrarea experimentală de laborator prin descoperirea proprietăţilor chimice ale bazelor astfel încât elevii să  efectueze experimente practice , folosind în mod corect reactivii şi ustensilele de laborator de la mesele de lucru.
Materialul de lucru canalizează elevii în investigarea şi descoperirea dirijată a rezultatelor aşteptate de profesor . El este permanent în faţa elevilor ceea ce le captează atenţia şi-i implică în rezolvarea  problemelor practice iar sub coordonarea profesorului  descoperă utilizările practice şi stabilesc  observaţiile şi concluziile corecte. Aceasta se datorează  şi elementelor de prezentare folosite care pot  fi  vesele implicând imagini care confirmă informaţia dată şi stimulând elevii într-un mod creativ. .Fiecare item de rezolvare a muncii, independente sau în grup, a elevilor este urmat de un slide care prezintă rezultatele aşteptate de profesor. Elevii confruntă rezultatele, obţinându-se astfel feed-beck-ul  aştetpat.
Scopul  lecţiei este repede şi uşor de atins dacă profesorul foloseşte astfel de prezentări în timpul lecţiei .
Pentru mine este un material de nelipsit la ore şi nu numai, adăugând un impact pozitiv muncii mele, folosind  timpul eficient, iar lucrarea propusă o recomand cu multă încredere şi altor cadre didactice de specialitate.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină